Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

1000’lik puzzle nasıl yapılır? Kaç günde biter

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Değişiklik olsun diye trendyol’dan 1000 parçalık puzzle aldım. Küçüklükten beri çok severim ama küçüklükte kalmıştı. Vakit geçirmek için ideal bir aktivite diye düşündüm.

Puzzle en doğru nasıl yapılır? Ve kaç günde biter? Öneri ve tahminleri alalım.

Puzzle yapma stratejim:
Ben öncelikle ters parçaları ön yüzüne çeviriyorum.
Çevirirken desen olmayan düz renkleri ayırıyorum (gökyüzü gibi)
Tek köşesi düz olanları bir yere, çift köşesi düz olanları bir yere ayırıyorum.

4 tane çift köşesi düz olanı bulunca başlıyorum artık :)

IMG_7781.webp

Benzer Konular

Çok severek yaptığım bir hobidir. Hiç sıkılmam, yılmam ama maceraperest iseniz sıkılırsınız hiç bulaşmayın sabır ve özveri gerektiriyor. Birde başlayınca illa ortalara gelmem lazım ama önce köşeleri bulmak için ayırırım kenarları.

Değişiklik olsun diye trendyol’dan 1000 parçalık puzzle aldım. Küçüklükten beri çok severim ama küçüklükte kalmıştı. Vakit geçirmek için ideal bir aktivite diye düşündüm.

Puzzle yapma stratejim:

Ekli dosyayı görüntüle 699
Öncelikle hayırlı olsun,stratejilerin çok doğru .Bitme süresi ayırdığın vakitle birde ortada zorlanacağın yerler olacak onunla ilgili.Yine de senin gibi başarılı üstadın max 1 hafta içerisinde bitireceğini düşünüyorum.Ben moderatörlük yaptığım zamanlarda canlı yayında ortalama 4 saat yayın yapan yayıncı 1 haftada bitirmişti.Ortalarda biraz zorlanmıştı ordan biliyorum.

Öncelikle hayırlı olsun,stratejilerin çok doğru .Bitme süresi ayırdığın vakitle birde ortada zorlanacağın yerler olacak onunla ilgili.Yine de senin gibi başarılı üstadın max 1 hafta içerisinde bitireceğini düşünüyorum.Ben moderatörlük yaptığım zamanlarda canlı yayında ortalama 4 saat yayın yapan yayıncı 1 haftada bitirmişti.Ortalarda biraz zorlanmıştı ordan biliyorum.
2 farklı köşeden başladım. ilerlettim. bakalım sonuç ne olacak :)

Benim evde bitirip çerçelediğim 3-4 tane duvara asılı var. Ben önce tüm çerçeveyi oluştururum. sonra biribirine yakın desen ve renkleri ayırırım. Bir tane de puzzle halım var. ara verdiğimde sararım sonra tekrar açıp yapmaya devam ederim. Puzzle halısı çok işe yarar bir şey tavsiye ederim. Çerçeve yi yaptıktan sonra dıştan içe bir çok yerden yapmaya başlarım. Yaptığım yap bozlardan bir örnek.

IMG_20171009_214828899.webp
IMG_20171021_005940353.webp
87640d50-7f8f-4576-a658-69abe92c33f6.webp

Son düzenleme:

Puzzle yapma stratejim:

Ekli dosyayı görüntüle 699
Oldukça fazla yoğunlaştım ve çok sevdiğim bir konu hatta benim teyzemler yapıp böyle çerçevel atıyorlar onlar da binlik puzzle serisi var diyebilirim. Tabii ikisi de emekli olunca çok seviyorlar böyle şeyleri. Ben puzzle zaten küçüklüğümden beri çok severim bir farklı gelir çok hoşuma gider parçaları birleştirmek. Kullanmadıkları boş bir masayı ya da kullanmadıkları bir alanı ayırıyorlar bunun için ve benim de ana fikrim zaten aslında ama önce etraf çerçevesini yaptıktan sonra içini yapmaya başlıyorlar çok eğlenceli ama ben çok fazla bugüne kadar puzzle yaptığım bitirdim ama binlik hiç bitirme deneyimim olmadı hep yarıda kaldı..

çok seviyorum da bir alan lazım boşta bir masa mesela üstünde duracak arada gidip 7-8 parça koyup bırakacağım şekilde kutularda 2 tane duruyor,serdiğim zaman kaldırmamam gerek bir daha öyle bir uğraş bana göre ama çok güzel hele sonunda çerçeveleyip asıyorsun karşısına geçip oturunca çok iyi hissettiriyor

çok seviyorum da bir alan lazım boşta bir masa mesela üstünde duracak arada gidip 7-8 parça koyup bırakacağım şekilde kutularda 2 tane duruyor,serdiğim zaman kaldırmamam gerek bir daha öyle bir uğraş bana göre ama çok güzel hele sonunda çerçeveleyip asıyorsun karşısına geçip oturunca çok iyi hissettiriyor
İlk başladığımda bende boş yer konusunda bir bocalamıştım. İlk yaptıklarım masa üstünde süründü durdu. Ama yap boz halısı var. Onu alınca yer derdi kalmıyor. Devam edeceğin zaman açıyorsun sıkıldığında sarıp kaldırıyorsun. Çok büyük rahatlık. Aşağı örenk bir link bırakayım ilginenlere de kaynak olur.

https://www.trendyol.com/neverland/puzzle-halisi-3000-lik-150x100cm-puzzle-roll-mat-p-805949325

Çerçeveletip asar mıyım bilmiyorum.
Ama masa ayırmak gerektiği bir gerçek:)

İlk başladığımda bende boş yer konusunda bir bocalamıştım. İlk yaptıklarım masa üstünde süründü durdu. Ama yap boz halısı var. Onu alınca yer derdi kalmıyor. Devam edeceğin zaman açıyorsun sıkıldığında sarıp kaldırıyorsun. Çok büyük rahatlık. Aşağı örenk bir link bırakayım ilginenlere de kaynak olur.

https://www.trendyol.com/neverland/puzzle-halisi-3000-lik-150x100cm-puzzle-roll-mat-p-805949325
güzel çözümmüş ama ben kaldırırsam unutuyorum orada çoğu zaman görmem lazım masalarım hep dağınık o yüzden gözümün önünde seviyorum

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 412
Geri