Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

2+1 TOKİ evlerini nasıl buluyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Bugün tesadüfen TOKİ evi gezdim. Genel olarak dış ve iç dizaynı tasarımları oldukça hoşuma gitti. Aşağıda sizlerle de görselleri paylaşacam.

Genelde sosyal medyada hep TOKİ evlerinin kalitesizliğine yönelik paylaşımlar görürüm ama biraz detaylı incelediğimde evlerin şekli gayet güzel ve kullanışlı. Kullanılan malzemelerin kalitesi ortalamanın üstünde. Daha önce inşaat firmasının ofisinde çalıştığım için işçilik konusundan anlıyorum. Duvarlar, süpürgelikler vs gayet hoşuma gitti. Dalgalı bir duvar yoktu. Boyası güzel yapılmıştı.

Her şehirde her yapılan TOKİ'de böyle olmayabilir ama değerlendirmekte fayda var.

Hatta bir yerde okumuştum; TOKİ'den evi teslim almadan önce evi komple gezin, eksiklerini söyleyin, işçilikte sorun varsa belirtin diyordu. Tüm eksikleri TOKİ tamamlayıp o şekilde teslim ediyormuş.

2+1 TOKİ (1).jpg

2+1 TOKİ (2).jpg
2+1 TOKİ (3).jpg
2+1 TOKİ (4).jpg
2+1 TOKİ (5).jpg
2+1 TOKİ (6).jpg
2+1 TOKİ (7).jpg
2+1 TOKİ (8).jpg
2+1 TOKİ (9).jpg
2+1 TOKİ (10).jpg

Benzer Konular

Ben hiç iyi bulmuyorum insanlara dayatılmış bir zorbalık gibime geliyor.. ucuzsa alırım kıraya verırım ama çok yatırımım varsa tokıden almam bence. Kira getirisi de epey az bana göre.

Bugün tesadüfen TOKİ evi gezdim. Genel olarak dış ve iç dizaynı tasarımları oldukça hoşuma gitti. Aşağıda sizlerle de görselleri paylaşacam.

Genelde sosyal medyada hep TOKİ evlerinin kalitesizliğine yönelik paylaşımlar görürüm ama biraz detaylı incelediğimde evlerin şekli gayet güzel ve kullanışlı. Kullanılan malzemelerin kalitesi ortalamanın üstünde. Daha önce inşaat firmasının ofisinde çalıştığım için işçilik konusundan anlıyorum. Duvarlar, süpürgelikler vs gayet hoşuma gitti. Dalgalı bir duvar yoktu. Boyası güzel yapılmıştı.

Her şehirde her yapılan TOKİ'de böyle olmayabilir ama değerlendirmekte fayda var.

Hatta bir yerde okumuştum; TOKİ'den evi teslim almadan önce evi komple gezin, eksiklerini söyleyin, işçilikte sorun varsa belirtin diyordu. Tüm eksikleri TOKİ tamamlayıp o şekilde teslim ediyormuş.

Ekli dosyayı görüntüle 18
Ekli dosyayı görüntüle 19Ekli dosyayı görüntüle 20Ekli dosyayı görüntüle 21Ekli dosyayı görüntüle 22Ekli dosyayı görüntüle 23Ekli dosyayı görüntüle 24Ekli dosyayı görüntüle 25Ekli dosyayı görüntüle 26Ekli dosyayı görüntüle 27
Son zamanlarda yapılan TOKİ evleri oldukça kullanışlı ve ferah görünüyor. Yani şöyle söyleyeyim bundan yaklaşık 10 sene önce yapılan TOKİ ile şu anda yapılan TOKİ aynı değil. Bu görseli atmış olduğunuz TOKİ sisteminde oldukça ferah ve nezih ortamları var. Bu paylaşmış olduğunuz TOKİ gerçekten hoşuma gitti. Fakat bazı eski yapılarda ve bazı şehirlerde bu sistemi yakalamak oldukça zor. Mesela benim bulunduğum ilde 1 2 3 4 diye başlayarak 8'e 9'a kadar siteler var. Tabii ki bunu bulandırma yapılma sırasına göre. Sizin paylaşmış olduğunuz son model son sistem kullanarak yapılmış ama eskiden yapılan modelleri tavsiye etmiyorum. Sizin paylaşmış olduğunuz TOKİ evlerinde ise gerçekten konfor ve ferahlık gördüm hem iç hem dış dizayn olarak. Evin dışı da benim için çok önemli bir detay mesela. Gördüğüm kadarıyla bir sitileşme tarzı var güzel beğendim yani bu tarz evlerde oturmak güzel olabiliyor. Ama dediğim gibi yapılma yıllarına dikkat edin son evlere oturun eğer TOKİ'de oturacaksanız.

mutfakta iş bitmemiş sanırım evye oturmamış. ben tokilerin sistemini sevmiyorum bulunduğum yerde sadece yandaşlara, ödeme durumu iyi olanlara veriyor. peşinatıda herkes karşılayamıyor.bu sistemle dar gelirliler ev sahibi olamıyor. tokinin beklediği dar gelir 60-70 bin tl civarı ve kredi puanı iyi olması gerekiyor. bazı yerlerde 4-5 yıldır bitmeyen tokiler varmış işçiler işi bırakmış maaşları ödenmediği için bu haberler gördüm röportajlar mağdur sayısıda az değil. siyaset yapmadan bakıyorum ama mağdurlar beni üzüyor.duyduklarım dahada üzüyor kendine, oğluna, kayınpederine ev çıkanlar duyuyorum baba-oğula aynı anda çıkması bence soruşturulması gereken bir durum. belki de yeterince başvuru yoktu her başvuranın ödeme durumuna bakarak kabul ettiler, bilemiyorum birşeyler yanlış geliyor. kalite konusunda kullandıkları malzemeyi şeffafça listelemesi lazım.güzel görünür ama ucuz sağlıksız bir boya kullanmış olabilir bilemiyoruz.

petekleri soğuk gelecek yerlere konumlandırmamışlar. ben olsam camları kısaltır soğuk havayı kesmek için oralara ince petek koyardım.

tokide taşeron mantığı olduğu için işçilik beklemeyin. 0 aldıysanız şartnameye bakıp evde oluşabilecek aksilikler arızalarıda ona göre mahkeme yoluyla yaptırabilirsiniz. avantajı nedir ucuzluğu tabi.

duvarda var
cam da olur mu hiç
ısıyı kim kaybetmiş ki
biz bulalım
müge ablaya söyle o bulur sana :P

Yeni Binalarda Genelde Maaliyet vs den Dolayı Az MAlzemeye Kaçarlar O Yüzden Cephe vs Azdır. Mt Kareye Vurursan Duvar Astarını Geçer.Sorsan Güzel Görünüyor Bilmem Ne Cam Yapıp Geçiyorlar. 2 Tane Cam Olsa NEysede Yinede Soğuk Olur O Yüzden de Petek Cam Önünde İyi olur.

Bazısı Yok PEtektek DOlayı İs Oluyor PErdeler Diyor Ama Mezaramı Getireceğiz Sankı Yılda 1 sök Yıka As Yerine

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.109
Geri