Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

2 3 Cm Lık Hareketi 5 6 Cm ye Çıkartmak

DarkredBlue61

Evin Büyüklerinden
🤝Yardımsever
Meslek
Elektrikçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
İlişki Durumu
Evli
Kalorifer Ayar Halatını Extra Parçalara Bağlayacağım,Fakat Burada kı Temel Sorunum Şu 2.Parça Daha Fazla Açılmalı.Elimde ki 2 3 Cmlık Hareketi Hangi Yöntem İle Arttırabilirim? Örnk Veriyorum Arada kı Metalı Uzatsam Yİne Aynı Uzamayı Yapacak. Yani Çözüm Olarak Akla Ne Gelir Diye DÜşündüm Ama Nafile :D Araya 2 Tane 5 Cm lık Metal Ekledim.Hafif L Gibi Mı Yapsam Varmı Aklına Gelen? Acil Lazım Biraz Araç ile Uğraşıyorum. :D

Son düzenleme:

Benzer Konular

Pardon ama hiç birşey anlamadım dediklerinizden :) kalorifer sorunu anladığım kadarıyla doğru mu?

Kalorifer Ayar Halatını Extra Parçalara Bağlayacağım,Fakat Burada kı Temel Sorunum Şu 2.Parça Daha Fazla Açılmalı.Elimde ki 2 3 Cmlık Hareketi Hangi Yöntem İle Arttırabilirim? Örnk Veriyorum Arada kı Metalı Uzatsam Yİne Aynı Uzamayı Yapacak. Yani Çözüm Olarak Akla Ne Gelir Diye DÜşündüm Ama Nafile :D Araya 2 Tane 5 Cm lık Metal Ekledim.Hafif L Gibi Mı Yapsam Varmı Aklına Gelen? Acil Lazım Biraz Araç ile Uğraşıyorum. :D
foto at kanka

Fotoğraf varmı daha anlaşılır olabilir hem de fikir ona göre veririz

Pardon ama hiç birşey anlamadım dediklerinizden :) kalorifer sorunu anladığım kadarıyla doğru mu?

Videodan Anlatayım Foto Zor Araba Burda Değil :D

Bakın Videoda Sıcak Soğuk Ayarını Çevirince Halatta Dönüyor.Şimdi Bu Halat 2 3 Cm İleriye Doğru Gidiyor.Buna Ek Bir Malzeme Daha Bağlamak İstiyorum Ama Bağlayacağim malzeme 5 6 Cm Açılmasını İstiyorum.Yanı Var Olan Parçaya Ek Yaptım Ama Olmadı 3 Cm Açılıyor Halatla Beraber.Buna 3D Tarayıcıdan Diş Filan Yaptırsam Fark Eder Mi Acaba?

Anlatabildim Mi Bilmiyorum Ama :D

Şimdi anladım ama size yardımcı olamayacağım çünkü beni aşan bir mevzu :) aracım da yok.

Şimdi anladım ama size yardımcı olamayacağım çünkü beni aşan bir mevzu :) aracım da yok.
Fikir de yeterli olur araca gerek yok temel konu fizik :D yapay zeka yardımcı olur mu acaba bilemiyorum fotoda atabilirim aslımda

Evet Sorunumuz Bu.

Solda kı 2 Cmlık Hareketi Sağda 4 cm ye Çıkartabilir miyiz? yani araya metal kol vs ekledim L Gİbi Ama İşe Yaramadı. Aklıma 3D Yazıcıdan Dişli ve Yapmak Geldi Ama Oda meşaketli olacak gibi. yani dişli mantığı ana dişli den parça sabitlemesi ile diğerini daha uzun açabilir myiiz

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.02.13.webp
    WhatsApp Image 2026-04-24 at 14.02.13.webp
    136,4 KB · Görüntüleme: 106
ben arabadan anlamam
konu araba değil zaten.konumuz beyin fırtınası yağmurlu kapalı bir hava düşün.neyse kısacası beyin fırtınasına ihtiyacımız var. solda kı hareketi, sağa arttırarak iletmemiz gerek. çözüm önerisi gerek.

sanırım step motor gerekecek gibi.

Geri Topladım Muhtemelen Devre vs Gerekecek Gibi

Şükür Sonunda Çözdüm.Biraz Yapay Zekadan Destek Aldım Ama Onun Verdiği Fikir Tam Olarak Buydu. Aslnda Benim Çevirmeye Çalıştığım Ayar Vanası 90 Derece Filan Dönüyormuş Yanı 6-8 Cmye Gerek Kalmadan Çözüldü.Video Atacağım

@gonyalı
aha olay bu. klımalı ve klımasız kazanları ve hava yönlendirmeleri farklı normalde. bunuda orjınal kazana uyduruyoruz o yüzden seyir esnasında klıma açıkken sıcak su radyatörde gezdiği için istenen soğutmayı vermiyordu. şimdi seyir esnasında kapatınca el ile müdahaleye gerek kalmayor. içeri giren su soğuduktan sonra artık klıma maksımum performans ile soğutuyor.
halat kalorifer kazanın içinde kı sıcak soğu havayı ayıran bir kapak var onu aç kapa yapıyor normalde. yanı hava yönlendirmesini sıcak mı soğuk mu gelsin oradan ayarlıyorsun. doğal olarak ta araç içine giren sıcak suyu elle aç kapa yapmak zorunda kalıyordum. özellikle uzun yolda sıkıntıydı rampa çıkınca aç kapa yapmak zorunda kalıyordum.oraya eğil et o kolu bul kapa filan sıkıntı. zaman bulunca araştır araştır bununla çözdük.yoksa devre vs ile step motorla aç kapa yaptırmayı düşünüyordum

@gonyalı
aha olay bu. klımalı ve klımasız kazanları ve hava yönlendirmeleri farklı normalde. bunuda orjınal kazana uyduruyoruz o yüzden seyir esnasında klıma açıkken sıcak su radyatörde gezdiği için istenen soğutmayı vermiyordu. şimdi seyir esnasında kapatınca el ile müdahaleye gerek kalmayor. içeri giren su soğuduktan sonra artık klıma maksımum performans ile soğutuyor.
halat kalorifer kazanın içinde kı sıcak soğu havayı ayıran bir kapak var onu aç kapa yapıyor normalde. yanı hava yönlendirmesini sıcak mı soğuk mu gelsin oradan ayarlıyorsun. doğal olarak ta araç içine giren sıcak suyu elle aç kapa yapmak zorunda kalıyordum. özellikle uzun yolda sıkıntıydı rampa çıkınca aç kapa yapmak zorunda kalıyordum.oraya eğil et o kolu bul kapa filan sıkıntı. zaman bulunca araştır araştır bununla çözdük.yoksa devre vs ile step motorla aç kapa yaptırmayı düşünüyordum

Aferin
👏

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 374
Geri