Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Karşılaştırma Ankastre fırında Beko/Arçelik mi yoksa Bosch/Siemens mi?

Mehmet Usta

Ev Sakini
Meslek
Tamirci
Evin Durumu
Ev Sahibi
Bugünkü konumuz fırınlar. Ama merak etmeyin size yemek tarifi vermeyeceğim. O benim ilgi alanıma girmiyor :)

Mutfak yenilerken en çok kararsız kalınan konulardan biri ankastre fırın seçimi oluyor. Gerçekten de evlerde en çok servis talep edilen beyaz eşyalardan biri. Çünkü pişirmiyor, rezisdans bozuldu gibi sorunlarla sık sık karşılaşıyoruz.

Yerli üretim Beko ve Arçelik ile Alman grubu Bosch ve Siemens arasında fiyat ve performans farkı bulunuyor. BUnlardan hangisini almak mantıklı olurdu?

Beko ve Arçelik tarafında servis ağı çok geniş. Parça maliyetleri nispeten daha uygun kalıyor. 2026 piyasasında ortalama Beko veya Arçelik ankastre fırınlar 18.000 TL ile 32.000 TL arasında satılıyor. Isıtma hızı ve temel fırınlama fonksiyonları günlük kullanım için gayet yeterli.

Bosch ve Siemens kanadında ise ısı dağılımı bir adım öne çıkıyor. Eşit pişirme teknolojileri hamur işlerinde fark yaratıyor. Ancak 2026 fiyatlarına baktığımızda bu gruptaki fırınlar 28.000 TL ile 55.000 TL bandına kadar yükseldi. Aradaki bu ciddi fiyat farkına değip değmediği çok tartışılıyor.

Hassas pişirmelerde Bosch grubunun ısı koruma başarısı biliniyor. Fakat garanti sonrası olası bir arızada servis ve yedek parça maliyeti söz konusu olduğunda Arçelik grubu bütçeyi daha az yoruyor.

Burada asıl tercih ise kullanıcıya kalıyor. Bütçe ve sağlayacağı performansa göre seçim yapılmalıdır.