Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Apartmanda asansörler neden sık arıza yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Apartmanlara ait asansörler nedense sık sık arıza yapıyor. 2 farklı apartmanda yöneticilik serüvenim geçti. Burdan çıkardığım izlenimlere göre bence en önemli etken ASANSÖRÜ KULLANAN KİŞİLER.

İki apartman da 16 daireden oluşuyor. Birinde emekli, yaşlı ve memur ağırlıklı kişiler (1) oturuyor. Diğerinde esnaf, çocuklu ve yaşlı ağırlıklı kişiler (2) oturuyor. 1 numaralı apartmanda asansör arızası yılda 2 defa denk geldi. 2 numaralı apartmanda ise ayda 1 kere arıza yaşanıyor.

Sizin görüşleriniz nelerdir? Sizce asansör neden sık sık arızalanır?

Benzer Konular

Kendi tecrübelerimden gördüğüm esnaf adam aidat asansör parası veriyorum diye asansörün sahibi sanıyor kendini zırt pırt inip duruyor arabasına binip biyerlere gidiyor geliyor. Çocuklar zaten 3-4 tane haşarı şekilde paldır küldür kapı tam kapanmadan çıkacağı katın düğmesine basınca şak diye bi ses çıkıyor sürekli böyle kullanunca o ses asansörün bozulacağı anlamına geliyor.

çok sorun oluyorsa kamera taktırın içine.

normalde çocuk kurye vs dolu alkollulerde tabi. marka düzgnüse firma iyi ise kullanım kaynaklı bozulur diğer türlü sık arıza yapmaz gibi

-Standart üzeri kişi binmesi
-Aşırı yük yükleme, eşya taşıma
-Belki tecrübesi yetersiz teknik elemanlarca yapılan bakım
-Asansörün kullanım ömrünün dolması

Hocam yaklaşık 30 sene Istanbul'da yaşadım. İlk 10 sene asansörsüz bir apartmandaydık, fakan sonraki 20 sene hep asansörlüydü apartmanlarımız. Yılda belki 1 kez arıza yapardı ve hemen düzeltirlerdi. Şimdi aralıklarla 8 sene boyunca Bartın'da kaldım ve şu anda kaldığım apartmanda 3. Seneye gireceğim. Ayda 1 asansör bozuluyor. Bulunduğum sitede asansörler 2 kapılı. Yani bir kapıdan binince, 2 kapıdan çıkış yapabiliyorsun ve asansör kapısı haricinde bir de katlanan iç kapısı var. Her ay bu iç kapı arıza veriyor fazla ellenmekten...

Tamamen asansörü kullanan kişilerle alakalı bir durum yani...

Asansör ile yük taşınmaz çok ağırsa eğer.. Mesela 8 katlı bınanın 1.katındayız asansöre zaten binemiyorum da bina da sık sık elektrik de gidiyor diyorum ya kalsalar içinde pes valla.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 202
Geri