Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Çözüldü Apartmandan gece gelen garip sesler (!)

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar üstümüzdeki 3. ve 4 kat komşumuz mahkemelik durumda.Sorunda herkes yattıktan sonra 4 .kattan geldiği 3.kat tarafından iddia edilen fakat 4 katın kabul etmediği saati belli olmayan değişik saatlerde gelen tak sesi bir veya 2 sefer .Atıyorum saat 01.24 te bi tak sesi saat 03.20 de bi daha tak tuk sesler.3. kat sürekli uyanıyoruz sonra uyuyamıyoruz diye yönetici olarak beni çağırdılar.3. kat evin hanımı sinirden evde kolbastı çeviriyor 😀 kocası ne yapacağını bilmiyor.4 kata çıkıyoruz yok abi bizden ses yapan filan diyor.Efendi kendi halinde insan olarak görünüyorlar.Bir kaç sefer uyardım . Hem sözlü hem apartman whatsapp grubundan.Polis geldi o da uyardı.Bu sefer 4 .kat 3. kata sinirlenmeye başladı yapmadığımız bişey yüzünden herkesi kapıya yığdın diye.Hızını alamayan 3. kat (özellikle hanımı ) önce savcılığa ordanda koşarak memur olan 4 .katın hanımının işyerine yani kamu kurumuna giderek amirine şikayete gitmiş.:ROFLMAO: Ama orda kızın amirinden güzel bi ayar yedikten sonra yine koşarak evine gelmiş. 3. Kattaki adam bana yalvarıyor napcaz diye.Adamda zor durumda.Bizim kapıya polis geldi karakola götürüyoruz seni dediler .AFERİM dedim içimden.Gittik karakola tutanak tuttuk imza attım .Polis bişey çıkmaz abi bundan dedi.Gene AFERİM dedim içimden.Zaten garaj konusunda anlaşamayan bu arkadaşlar bu seferde gelen değişik seslerden mahkemelik oldu.Sizde durumlar nasıl ? Bu şekilde davranan varmı değişik sesler geliyor mu 🤭 🤭 ne yapılmalı çözümler nelerdir? Güzel bi katılım bekliyorum.

Son düzenleme:

Benzer Konular

Doğru Cevap
polise şikayet etmek işe yaramıyor polis gelse bile ifade alıp bırakıyor. sesin kesin yukarıdan geldiği kesin mi peki yani yönetici olarak siz tanık oldunuz mu birde sürekli mi oluyor. yoksa 1 kere tak tuk diye ses olup saniyelik bir şekilde kesiliyor mu
Bizim kattan duyulmuyor sadece 3.kattan geliyormuş.Evet ben evlerine giderek tanık oldum ama 22.30 suları .yukarıdan geldiği belli ama sıkıntı şu ki gecenin belli belirsiz bir saati geliyor .Benim o saatlerde evlerinde bekleyip takip etme durumum yok.Bir taraf sürekli her gün ses yapıyorlar diyip duruyor bi taraf hiç ses yapmıyoruz biz o saate uyuyoruz diyor .Mahkemelikler. Göreceğiz ilerleyen günlerde. Ya kiracı tahliye olacak yada 3.kat tımarhaneye gidince evleri boşalacak...
Bu değişik sesin kaynağı önemli. bir ihtimal olarak evde evcil hayvan varsa onun hareketlerinden doşayı olabilir. ayrıca gece saatlerinde gündüz duyulmayan pek çok ses yüksek bir şekilde hissedilir. Yapışık yan binadaki bir ses bile aynı binada ki bir ses gibi duyulabilir. Sesin kaynağı bulunmadığı sürece çözümü olmayan bir konu. Birde sizin bina problemli. Kasıtlı bir şey olsa bile inkar edileeğinden olaylar sürünüp gider ama çözümü olmaz.

Oyla 0
Bu değişik sesin kaynağı önemli. bir ihtimal olarak evde evcil hayvan varsa onun hareketlerinden doşayı olabilir. ayrıca gece saatlerinde gündüz duyulmayan pek çok ses yüksek bir şekilde hissedilir. Yapışık yan binadaki bir ses bile aynı binada ki bir ses gibi duyulabilir. Sesin kaynağı bulunmadığı sürece çözümü olmayan bir konu. Birde sizin bina problemli. Kasıtlı bir şey olsa bile inkar edileeğinden olaylar sürünüp gider ama çözümü olmaz.
Doğru ve güzel analiz etmişsiniz tebrik ediyorum. Kasıtlı bir şey olsa bile inkar edileceğinden olaylar sürünüp gider cümlenize kesinlikle katılıyorum.Şöyle ki polis 4.kata ihtara gelip gittikten sonra onlarda pazar günü saat 11 civarı misilleme olarak evde ses bombası açıp roman havası çalıyorlardı ta bizim kattan duyuldu.Bende ihtar ettim müzikte mi dinlemicez dediler ama bi daha da yapmadılar. Evcil hayvanları var ama bana o ihtimal zayıf geliyor.

Oyla 0
bizim köyde ahırlar evin altında olur ayrı yere yapmazlar kolay kolay, şehir yerinde de üstümüze denk geldi :) , gece 2-3 fark etmiyor sanki ev taşır gibi bir şeyleri sürütüp duruyorlar, misafir geldi fark etti olayı "acaba bizde mi böyle yapıyoruz , aşağıya bu kadar ses gidiyor mu ?" diye konuştu :), yani çoğu insan nasıl bir ses oluştuğunun bilincinde farkında değiller, hele birde halı yoksa ses daha fazla geliyor..

Oyla 0
bizim köyde ahırlar evin altında olur ayrı yere yapmazlar kolay kolay, şehir yerinde de üstümüze denk geldi :) , gece 2-3 fark etmiyor sanki ev taşır gibi bir şeyleri sürütüp duruyorlar, misafir geldi fark etti olayı "acaba bizde mi böyle yapıyoruz , aşağıya bu kadar ses gidiyor mu ?" diye konuştu :), yani çoğu insan nasıl bir ses oluştuğunun bilincinde farkında değiller, hele birde halı yoksa ses daha fazla geliyor..
İşin garip tarafı 3.kat yani üstümüzde oturan sese duyarlı sesten rahatsızlık duyan herşeyden şikayet eden 3.kata misafir çocuklar geliyor.Evi tepemize yıkacak gibi odadan odaya koşup heeeeey diye bağırıyorlar.Bunu ben söylediğimde ise kadının verdiği cevap şu: Misafir çocuğu bişey söylenmiyor ki.kusura bakmayın helal edin.Benim başka sözüm yok sayın yargıç :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: nerdeyse ben özür dileyip inecem eve o derece :ROFLMAO:

Oyla 0
Sorunların çözümüne sadece böyle haha ve beğendim katılımlarıyla eşlik etmek sizde durumlar nasıl dediğimde hiç tepki vermemek bu foruma has bi özellik herhalde.Bildirimler kutum sadece haha dedi ve beğendim yazıları ile dolu .
1000040755.webp

Oyla 0
Sorunların çözümüne sadece böyle haha ve beğendim katılımlarıyla eşlik etmek sizde durumlar nasıl dediğimde hiç tepki vermemek bu foruma has bi özellik herhalde.Bildirimler kutum sadece haha dedi ve beğendim yazıları ile dolu .Ekli dosyayı görüntüle 224
Aha yine bildirim gitti :)
eyvahhh yakalandım :)

İşe gidiyorum yarım saat anca oturuyom çok yoruluyorum
eve geliyom oturduğum yerde uyukluyom namazı zar zor kılıp yatıyom genelde gece ve haftasonları geçmiş mesajlara bakıp cevap yazabiliyom. ha bi ara gündüzde yazıyodum o da boş bol vakit bulabilirsem bayramda veyahut izinli olduğumda
Yani pek vaktım yok anlayacağın

Oyla 0
Sorunların çözümüne sadece böyle haha ve beğendim katılımlarıyla eşlik etmek sizde durumlar nasıl dediğimde hiç tepki vermemek bu foruma has bi özellik herhalde.Bildirimler kutum sadece haha dedi ve beğendim yazıları ile dolu .Ekli dosyayı görüntüle 224

maalesef bende de böyle :) , forumda sanki sadece 7-8 kişi var gibi

Oyla 0
Öncelikle herkese iyi akşamlar.
Forum daha çok yeni olduğu için yoğun bir katılım beklememek gerekiyor. Ama zamanla daha fazla yorumlar gelecektir. Bazen burayı anlık takip edenler olduğu gibi (sizin gibi değerli insanlar) kimi zaman da 2-3 günde bir girenler de mevcut. Bende şuan forumu geliştirmekle uğraşıyorum mümkün olduğunca konulara cevap vermeye çalışıyorum.

Konuyu ilk açtığın zaman başlıktan önce yetişkin tarzda sesler olduğunu düşündüm :) sonra neyse işin gerçek yüzünü gördüm.
Burda aslında sesin kaynağını çözmek lazım. Örneğin ses çıktığı zaman birlikte gidip dinleyebilirsiniz devam ediyor mu? Tam olarak nereden geliyor? hangi odaya denk geliyor gibi. Net kaynak bulmaya çalışın.

İkincisi sesin nasıl bir ses olduğunu anlamak lazım. Yani metallerin birbirine çarpması gibi mi? Odada yürümek gibi mi? Yere eşya düşmesi, zıplamak gibi mi?

Genelde şöyle durumlarla karşılaşılıyor: İnsanlar uyurken ellerinde telefonla uyuyorlar. Sonra telefon yataktan düşüyor ve alt kattakini uyandıracak ses çıkarıyor. Bitişik bir konut tipi varsa (yan yana bitişik binalar) yan binadan da gelebilir.

Önce sesi analiz ederek devam etmek iyi olacaktır :)

Oyla 0
Sorunların çözümüne sadece böyle haha ve beğendim katılımlarıyla eşlik etmek sizde durumlar nasıl dediğimde hiç tepki vermemek bu foruma has bi özellik herhalde.Bildirimler kutum sadece haha dedi ve beğendim yazıları ile dolu .
Forum sitelerinde genelinde böyle olur. Ben alığım bu duruma. Ama en azından okuyan birileri olduğu teslleisi boyutu var. Bazı zamanlar çok faydalı bir şey palaştığım zaman binlerceüyeden sadece 5-6 kişinin okuduğu bir konuya karşın hiç bir elzemönemi olmayan hatta olmasa olur bir konuda sayızı yorum ve beğeni olduğunu gördüm.

Oyla 0
Forum sitelerinde genelinde böyle olur. Ben alığım bu duruma. Ama en azından okuyan birileri olduğu teslleisi boyutu var. Bazı zamanlar çok faydalı bir şey palaştığım zaman binlerceüyeden sadece 5-6 kişinin okuduğu bir konuya karşın hiç bir elzemönemi olmayan hatta olmasa olur bir konuda sayızı yorum ve beğeni olduğunu gördüm.
👏👏👏
20 yıllık forumlar var
2.5 milyon üye var.
aktif üye sayısı 10 u geçmiyor.

Oyla 0
annem ve babam bana şunu söylediler "oğlum zaman çok değişti, haklı bile olsan karşı tarafa sen haklısın de ve oradan çık git" dediler,
Ve onların vasiyet gibi bu sözlerini yerine getirmeye çalışıyorum, trafikte sakin olmaya çalışıyorum, apartmanı kendi müstakil alanı gibi umursamadan kullanan, görünümde insan ama aslen reptilyan yada ifrit soyu olanlardan uzak durmaya sessiz kalmaya çalışıyorum, ha şuda var ; içimde fırtınalar kopuyor, dilimin ucuna gelip lafları yutmak çok zoruma gidiyor..
Park yeri için cana kıyılıyor.. yan baktın diye cana kıyılıyor... kornaya bastın diye cana kıyılıyor... varsın korkak, pısırık desinler ben sadece anne baba vasiyetini yerine getiriyorum, sizlerde öyle yapın gerçekten işe yarıyor...
Geçen apartman arasında gürültülü bir sokakta konuşur gibi rahat rahat yüksek sesle konuşup apartmanı velveleye veriyorlar, kendi kendime sabır sabır dedim ve çok değil 5dk sonra sesler kesildi...

Kısa Hikaye;
Birisi büyük zatlardan birisinin yanına gidip benim böyle böyle sıkıntılarım var deyip dert yakınmış,
büyük zat; "tamam o zaman sana bir şey sorayım, bu anlattığın sıkıntılar sen doğduğunda varmıydı ?"
adam; "yoktu"
büyük zat; "o zaman merak etme, ölürken de senle gelmeyecek"...!!

Oyla 0
polise şikayet etmek işe yaramıyor polis gelse bile ifade alıp bırakıyor. sesin kesin yukarıdan geldiği kesin mi peki yani yönetici olarak siz tanık oldunuz mu birde sürekli mi oluyor. yoksa 1 kere tak tuk diye ses olup saniyelik bir şekilde kesiliyor mu

Oyla 0
Bizim kattan duyulmuyor sadece 3.kattan geliyormuş.Evet ben evlerine giderek tanık oldum ama 22.30 suları .yukarıdan geldiği belli ama sıkıntı şu ki gecenin belli belirsiz bir saati geliyor .Benim o saatlerde evlerinde bekleyip takip etme durumum yok.Bir taraf sürekli her gün ses yapıyorlar diyip duruyor bi taraf hiç ses yapmıyoruz biz o saate uyuyoruz diyor .Mahkemelikler. Göreceğiz ilerleyen günlerde. Ya kiracı tahliye olacak yada 3.kat tımarhaneye gidince evleri boşalacak tıkırtı türü bişey kalmayacak 🙂 Dün gece yine saat 23.00 gibi 4 .kat 3. katın kapısına dayanmış kavga ediyorlardı.Çıkmadım ne oluyor diye .Yıldım çünkü .15-20 dk ABV yok senin ABV tüüü gibi garip sesler sonrası kapıyı çarparak dağıldılar. Son gelişme bu.

Oyla 0
Doğru Cevap
Benim fikrim, şikayet etmek karşılıklı gerilimden başka birşey ifade etmiyor. Buna benzer ama tamamen aynı olmayan bir durumla karşı karşıya kaldım. Bende aynı şekilde hangi saatte ses geliyorsa müzik açıp ses yapmaya başladım. 1,2,3 derken baktım karşı taraf anlamaya ve kendine çeki düzen vermeye başladı. Aslında buradaki en temel durum ne biliyor musunuz? Empati! Yani insan yaşattığını yaşamadan anlamıyor. 🙃

Oyla 0
Bende aynı şekilde hangi saatte ses geliyorsa müzik açıp ses yapmaya başladım. 1,2,3 derken baktım karşı taraf anlamaya ve kendine çeki düzen vermeye başladı
tam tersi karşı taraf
hiddetlenedebilirdi
insandan insana değişiyor
öyleleri de var maalesef

Oyla 0
Benim fikrim, şikayet etmek karşılıklı gerilimden başka birşey ifade etmiyor. Buna benzer ama tamamen aynı olmayan bir durumla karşı karşıya kaldım. Bende aynı şekilde hangi saatte ses geliyorsa müzik açıp ses yapmaya başladım. 1,2,3 derken baktım karşı taraf anlamaya ve kendine çeki düzen vermeye başladı. Aslında buradaki en temel durum ne biliyor musunuz? Empati! Yani insan yaşattığını yaşamadan anlamıyor. 🙃
Öncelikle yorumunuza teşekkür ediyorum.Öyle güzel yazmışsınız ki. Ben bu zamana kadar hep anlayışlı ağırbaşlı şekilde konuya baktım.Bu şekilde yaklaşmakta aslında güzel bir yöntem.EMPATİ.. Böyle zamanlarda tek yoksun olduğumuz şey.Karşıdaki illa yaşaması gerekiyor belkide.

Oyla 0
Oda mümkün tabiki de 🫣 Empati yapamıyorsa direk uzaklaşmak en iyisi
Ev sahibi olupta doğup büyüdüğün mahalle ve çevreyi bırakıp huysuzluk yapanlara meydanı bırakıp onları sevindirmekte istemediğimden birazda.Yoksa ev bakmaya başlamıştım bile. Baya sıkıcı imtihanlardan geçiyorum bu aralar.Aman sizlerin başına gelmesin.

Oyla 0
Kalabalık şehirden uzakta kendine ait müstakil evin olacak aslında kimseyle uğraşmayacaksın. Veya çok daha kalabalık ama güvenlikli bir sitede oturacaksın. Rezidanslar gibi düşün kimse kimseye rahatsızlık vermiyor.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.036
Geri