Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Apatmanda garaj ve parketme sorunu

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar apartmanınızda garajda parkediyorsunuz kimi sakinler arabayı aktif olarak kimileri de ara ara kullanıyor 4 daire var 4 araç var ve 3 araçlık yer var. İki ayrı kapısı var bir tarafı 2 araba bir tarafı 1 araba alıyor. .3.kat aktif kullanıyor öne parkediyor .1.kat arabam yeni çizilmesini istemem bide hergün aktif kullanıyorum diyerek o da diğer kapıda öne parkediyor .Haliylen özel garajı gibi kullanıyor her ikiside. 2.katta oturanın aracı var ara ara kullanacaksa bile her seferinde adama yol ver deyip tartışmaya mahal vermek istemeyip aracını rehin gibi bekletiyor kullanamıyor yani.4 kat kiracı ve ben bu evi garajlı olarak kiraladım benimde hakkım var diyor.Başkasının evinin önüne koyunca 2-3 sefer ceza ödedim diyor.Şimdilik dışarda bırakıyor garajın önüne diğer arabaların çıkmasını engelliyor.Diğerlerinin sinirleri geriliyor. Her seferinde kiracı 4. kattan inip arabasını çekiyor.Böyle bir durumda 2 sorum var.Nasıl bir parketme düzeni yapardınız? 2.katta oturan ve ara ara kullanan biri garajdan nasıl faydalanabilir?

Son düzenleme:

Benzer Konular

Doğru Cevap
Sevgili dostlar sırf bugünümü bu işe ayırdım.Önce bir profesyonelle sonrada telefonla onun çalıştığı bir avukatla konuştum .Benim hiç tahmin edemediğim bazı şeyler söyledi.Ben yöneticiyim .Yönetim toplantısında 4. kattaki kiracı 3 arabalık garaja bende arabamı koyacağım ben burayı garajlı diye tuttum dedi.Bende tabiiki en yasal hakkınızdır demiştim.Sonuçta kira veriyor.Ama öyle değilmiş.MADDE 1: Sözleşmede garaj ile kiraya verildiği ile ilgili bir madde var mı? MADDE 2:Garajda kaç arabalık yer var? MADDE 3: Öncelik sırası kiracının mıdır ev sahibinin mi?. Burdaki detay önemli.Eğer kiraci için anca yeterli alan bulunuyorsa aracını parkedebilir.Diğer türlü gerçek mal sahibini mağdur etmektedir.Park önceliği ev sahibinindir.Yani kiracı...
Geçen nerde okudum hatırlamıyorum muhtemelen instada ama gerçek değildir tabi de İnsan soyunun anca %30 u insanmış yani gerçek insan vasıfları taşıyan ,merhamet vicdan sahibi, empati yeteneği vs..Geri kalan nedir Apartman sakini midir 🤭 🤭 🤭 🤭 diye düşünüp gülmüştüm.

Oyla 0
bi insan kolay kolay değişmez
ne demişler
insan 7 sinde ne ise 70 inde de odur
insan önce kendini
bi hesaba çekse
yanlışını görse
ama bazı insanlar bunu yapmıyor
hatta benim çevremdeki hiç kimse yapmıyor yine de iç muhasebe yapan varsa diye bazı insanlar yazdım :)
Can çıkar huy çıkmaz :(
bunu eklemesem olmaz
İnsanların kalitesi alınlarında yazsa keşke % olarak.Aynı yüzdeler birlikte yaşasalar.

Oyla 0
Onu bekliyorum bende işte.Belki birgün.Ama şu da var musluktan su gelinceye kadar musluğa bakmaktan kurbağanın gözü çıkarmış.Bazen diyorum bekliyorsun Sedat bedavaya :cool: gözüm çıktığı için gözlük takıyorum kusura bakmayın.
Sitede olsa apartman da olsa toplu yaşam alanlarında bence kullanım alanı olarak toplu alan kavramı kaldırılmalı. Yaşadığımız toplumda öncelik 'BEN' olduğu sürece bir çözüm üretilemez. Ortak Park kullanımı diye birşey yok aslında. Köşe kapmaca oyunu desek yeridir. Sitelerin Park alanlarını kısıtlı yapması ve kısıtlı kullandırmak istemesinin sonucunda ortaya çıkan karmaşa zinciri..

Son düzenleme:
Oyla 0
yani yapacak pek bişey yok. isterseniz noterde vs de kura çektirin park yerlerini yıllık plakaya devredin. önüne çeken arabasını çeksin yada kım erken kaparsa o aracını park etsin. önüne araç çekemezsin.ha samimiyetin vardır yada numaran vardır ararsın güzelce çekersin. ha çekmiyor mu ara çekici ile çektirt polisde bassın cezayı.

Oyla 0
yani yapacak pek bişey yok. isterseniz noterde vs de kura çektirin park yerlerini yıllık plakaya devredin. önüne çeken arabasını çeksin yada kım erken kaparsa o aracını park etsin. önüne araç çekemezsin.ha samimiyetin vardır yada numaran vardır ararsın güzelce çekersin. ha çekmiyor mu ara çekici ile çektirt polisde bassın cezayı.
Benim sayfalarca yazdığımı şeylerin özeti gibi aynı .Harikasınız teşekkür ederim.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.622
Geri