Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Arsa-Tarla arasındaki fark

gonyalı

Ev Ehli
💪Destekçi
Evin Durumu
Aile Evi
İlişki Durumu
Bekar
İkisi de topraktır
Ama önemli bir fark var.
Tarla tarımsal alandır.
Tarlalar eğer yerleşim yerine çok yakın ise ilerde arsa da olabilir bu da bir ihtimaldir şans işi diyelim.
Arsa ise bulunduğu yerin konumu itibariyle ilgili belediye tarafından
imara açılmış yerlerdir.
Tarla veya Arsa almak istiyorsanız öncesinde İlgili belediyenin 5 yıllık kalkınma planını okumanızı öneririm.

Benzer Konular

müsadenle başlığı ufak bi değiştirdim. Daha anlaşılır olması için 🙏🏻

Nasıl bir yol izliyorsunuz 5 yıllık plan her belediyenin sitesinde falan varmı? Birde Ada parsel sorgulama sitesinden nasıl bir yol izlenebilir

Nasıl bir yol izliyorsunuz 5 yıllık plan her belediyenin sitesinde falan varmı? Birde Ada parsel sorgulama sitesinden nasıl bir yol izlenebilir
Bununla ilgili çok detaylı
bir konu açacağım

şimdilik sadece şu sorunuza yanıt verebilirim 5 yıllık plan
her belediyenin sitesinde var mı?

şimdiye kadar ki baktığım büyük küçük şehir farketmeksizin hepsinde var idi.

{Araştırma yapıp en net bilgiye ulaştım.}

《《Çoğu belediyede varmış
Nüfusu 50 bin üzerinde olan tüm belediyelerde ortak bir stratejik plan hazırlama süreci başlatılmış. Ve bu kanun ile zorunlu hale gelmiş.
kaynak: TBB
Türkiye Belediyeler Birliği 》》

@gonyalı teşekkürler verdiğinz bilgiler icin
Rica ederim.
Bu daha başlangıçtı.
Devamı gelecek.
Ben de yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyorum, O kadar çok teknik bilgi ve resmi site var ki
hangisinden başlayacağım
arada unutuyor tekrar araştırıyorum.
Özel not tutup en detaylı şekilde yazacağım. Blog hatta Küçük ansiklopedi gibi olacak :)

Buralar zamanla değerlenecek :)

arsa ve tarla.webp

Bu işin erbabı olmama çok az kalmıştı ki hatta tam çözmüştüm bu işleri fakat beklenmedik gelişmeler oldu bunlardan ötürü ara vermek zorunda kaldım ve zamanla bazılarını unuttum :( Durumum bi düzelsin bu siteleri, çok daha fazla bilgileri paylaşacağım. Arsa daha kolay ama tarla çok daha geniş kapsamlı.
Tarla almak için çok daha fazla efor sarfetmemiz gerekiyor. Ucuza satılan tarlaların bazılarıda istimlak edilmek üzere olanlardan oluşuyor. Bu kadarını bilmeniz şu an için yeterli.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 358
Geri