Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Bosch bulaşık makinesinin durulamama (ıslak bırakma) sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Herkese selamlar arkadaşlar, beyaz eşyalarımı komple yeni aldım. Hepsi Bosch serie 4 alırken araştırarak almıştım ama bulaşık makinesinin ıslak bırakma sorununu duymamıştım. Aldıktan sonra çevremdekiler ıslak bırakıyor şeklinde şikayetlerini söyledi.

Bende zaman zaman bunu yaşadım. Öncelikle fotoğraflardan gösterebildiğim kadarıyla sorunu göstereyim.

Aşağıdaki gibi tabak, bardak, mutfak gereçlerinin üstlerinde damla damla su kalıyor. Bu nedenle de kuruyunca damla izi kalıyor.

10e8abec-5857-4328-8c0d-957cf6ef4bec.webp

def0238d-d03b-4184-a1d9-58f1131f57a3.webp

26a86b17-8d23-4104-aa46-cff2482f9aaf.webp

Öncelikle temizlikte sorun yok. Ve markanın önerdiği Finish’in en son çıkan tabletini kullanıyorum. Bunun belirteyim.

Şimdi farkettiğim bir duruma gelelim.
Eco modda bulaşıkları yıkayınca su lekesi olmuyor veya yok denecek kadar çok az oluyor. Ama bu seferde tablet kokusu geliyor. Anladığım kadarıyla eco modda daha az su kullanıyor bu yüzden su lekesi bırakmıyor.

Auto modda tablet kokusu hiç kalmıyor. Ama bu sefer yukarıdaki gibi su lekeleri kalıyor. Bu modda daha fazla su kullanıp sanırım kirleri çıkarıyor. Ama neyi otomatik olarak hesaplıyor bunu bilmiyorum.

Şimdi ise 70 derece modunu deniyorum. Bundan aldığım sonucu da sizlerle paylaşacam.

Kısaca benim anladığım olay şu: tasarruf diye daha az su kullanıyor ama bu sefer tablet tam olarak temizlenmiyor. Bu da bizim sağlığımızı tehdit edecek bir durum olabilir.

78d60a67-073c-4e2c-ac04-337ab42c694e.webp

üstad genelde hep parlatıcıya bağlarlar ama seninki farklıymış, birde makinaya tahta kaşık vs.. konması uygun değil diye duymuştum hatta her plastik malzemede konmuyor üzerinde konulabilirdir işaretleri oluyor

@Akyol hocam o serilerde ekstra kurutma seçeneği var ama birkaç modeli var bu serinin seninkinde yok diye biliyorum .Ama senin makine eco modda bitime 1 saat kala makine kapağını otomatik açar nemi dışarı verip daha kolay ve iz bırakmadan kurutma için. diğer programlarda bu özellik diye biliyorum. gerçi tek tek denemeye başlamışsın ama.

Makinadan çıkan bulaşıkların ıslak kalması kadar sinir bozucu bir şey yok. Kalan damlalar kuruyunca sanki hiç yıkanmamış gibi oluyor. Hepsini tekrar elde yıkamak istiyorum resmen.

Ben yıkama bittikten sonra kapağını biraz açıyorum ve ortalama yarım saat bekliyorum. O şekilde bulaşıklarda damla vs kalmıyor ve kurumuş oluyor.

üstad genelde hep parlatıcıya bağlarlar ama seninki farklıymış,
Sanırım modlarını çözmek lazım. Yani Auto modu az kirli basit çıkan kirler içinmiş şuan onu öğrendim.

ekstra kurutma seçeneği var
Evet sanırım şu ekstra kurulama seçeneği (emin olmamakla birlikte) bir kere denemiştim sanırım o zaman kuru çıkmıştı. Şimdi bütün kombinasyonları deniyorum burda tecrübelerimi paylaşacam :)

1773774503158.webp

o tuş ekstra hijyen tuşu hocam. yapışmış kuru ve zor kirler için ekstra buhar ile yıkama yapıyor. yani aslında bu tuş daha fazla nem demek gibi.

onu bilmem de annem hep tahta kaşık vs. hep elinde yıkar hiç bul.mak. atmıyor
vardır bi bildiği
aynen benim annemde öyle yapardı, sanırsam tahtanın suyu emebilmesinden dolayıdır, bende elimde ve sadece sıcak su ile iyice yıkarım

Bu konuyu bende biliyorum. Ama elde yıkayınca da aynı şekilde tahta suyu emiyor, elde yıkanan ne kadar sağlıklı yıkanıyor. Bu yüzden ben tahta kaşıkları sık sık değiştirme taraftarıyım. Öyle de yapıyorum. Yıllarca kullananlar var. Onun aksine yılda bir veya çok kötü olursa hemen değiştiriyorum.

Ama yine de siz haklı olabilirsiniz.

aslında su emmesi değil deterjan gibi kimyasalı emmesi risk, o kaşıkların üzeri zaten vernikli fırınlanmış olur, bence sadece sıcak su yeterli nasıl olsa sadece yemek dökülüyor yemek yenmiyor, neyse konu dağılmasın mevzu makine kaşık değil :)

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 384
Geri