Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Buzdolabı alırken no-frost mu low-frost mu?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Buzdolabı alırken genellikle boyuna posuna genişliğine bakma dönemlerinin geçtiği bir zaman dilimindeyiz. Eskiden geniş olsun ucuz olsun dediğimiz buzdolaplarında şimdi birbirinden önemli özellikler bulunuyor. Bu özellikleri dikkate aldığımızda ise buzdolabından beklediğimiz performansı elde edebiliyoruz.
No-frost buzdolabı, dolap içerisindeki soğuk havayı fanlar yardımıyla yaydığı için buzlanma oluşturmayan türleri içerisine alıyor. Bu modellerin en büyük avantajı buzlanma olmadığı için sürekli iç kısmını temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
Low-frost buzdolabında ise hava sirkülasyonu çok fazla olmadığı için çok ince halde bir buzlanma oluşur. Bu buzlanma nedeniyle buzdolabını ara sıra temizlemek gerekir.

Aradaki en önemli ayrım bu gibi görünse de no-frost modeller daha fazla enerji tüketir ve faturanın kabarık gelmesine neden olur. Ayrıca low frost dolaplara göre daha pahalıdır. Hava sirkülasyonu sürekli olduğundan dolayı no-frost buzdolabında yiyeceklerin dış kısımları kurumaya başlar.

Low-frost buzdolabı daha düşük enerji harcar. Fiyat olarak daha uygundur. Hava sirkülasyonu az olduğundan dolayı yiyeceklerde kuruma olmaz ve dolabın içinde nem hissedilir.

Sizce hangisi buzlanma karşıtı no-frost mu yoksa uygun fiyatlı ve düşük enerji harcayan low-frost mu?

Ekli dosyalar

• 17755008088324855469035741804383.webp
    17755008088324855469035741804383.webp
    504,6 KB · Görüntüleme: 139

Benzer Konular

buzdolabı markası Beko mu? modeller artık birbirine çok benziyor. gerçi buzdolabı dıştan hep aynı sayılır :D

no ve low arasındaki farka gelince pekte bilgim yoktu. sayenizde öğrenmiş oldum. sanırım biz sadece bütçeye bakanlardanız :D

lov frost u ilk defa duydum
yeni mi çıktı neci
no frost favorim
@GeceKuşu
arçelik yazıyor
buzdolabında
nasıl görmedin?

Bu devirde bütçeye göre alıyoruz 30-40 bin vermek kolay değil birde asgari ücretle çalışan için daha zor. 6 taksite bölse en az 5.000 para verecek

lov frost u ilk defa duydum
yeni mi çıktı neci
no frost favorim
@GeceKuşu
arçelik yazıyor
buzdolabında
nasıl görmedin?
%80 buzsuz diyor nette. yanı bu demek oluyor kı buz tutuyor bazı dolaplarda çok doldurunca seste yapıyor. buz vs yapması sıkıntı gideri vs yide tıkar. buzsuz olması en iyisi derim kaldı kı belirli sürede buzlanma artarsa hacımde küçülüyor. şubat ayında gülhanede dolaptan abartmıyorum 5 6 cm kalınlığında buz söktüm dolaptan.her hasta geliyor kullanıyor gidiyor.kimse açık bırakıp dolabi dinlendirmiyor doğal olarakta sürekli buz bırıkıyor. dolabın fişini söktüm beklettim buzları dolaba zarar vermeden ufak ufak kırdım attım.

birde bazılarında tek kapak oluyor yanı ana kapağı açınca dondurucu ve normal 0 derece aynı yerde oluyor. eğer dondurucunun kapağı kırıksa yada yoksa altta kı ürünleride soğutuyor yada buzlanmayı arttırıyor.

%80 buzsuz diyor nette. yanı bu demek oluyor kı buz tutuyor bazı dolaplarda çok doldurunca seste yapıyor. buz vs yapması sıkıntı gideri vs yide tıkar. buzsuz olması en iyisi derim kaldı kı belirli sürede buzlanma artarsa hacımde küçülüyor. şubat ayında gülhanede dolaptan abartmıyorum 5 6 cm kalınlığında buz söktüm dolaptan.her hasta geliyor kullanıyor gidiyor.kimse açık bırakıp dolabi dinlendirmiyor doğal olarakta sürekli buz bırıkıyor. dolabın fişini söktüm beklettim buzları dolaba zarar vermeden ufak ufak kırdım attım.

birde bazılarında tek kapak oluyor yanı ana kapağı açınca dondurucu ve normal 0 derece aynı yerde oluyor. eğer dondurucunun kapağı kırıksa yada yoksa altta kı ürünleride soğutuyor yada buzlanmayı arttırıyor.
Evet dolapların kullanım ömrüne göre buzlanma artıyor sonra onu temizlemek gerçekten çok zor oluyor.

Buzdolaplarının kullanım talimatını inceleyen oldu mu hiç? biz karadüzen direkt tak fişe kullanıyoruz. sağında solunda şu kadar boşluk olsun. iç kısımda hava akışını engellemesin gibi bir sürü detay var diye biliyorum. Dikkat etmiyoruz orası ayrı bir durum ama dikkat edilmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum

Buzdolabı alırken genellikle boyuna posuna genişliğine bakma dönemlerinin geçtiği bir zaman dilimindeyiz. Eskiden geniş olsun ucuz olsun dediğimiz buzdolaplarında şimdi birbirinden önemli özellikler bulunuyor. Bu özellikleri dikkate aldığımızda ise buzdolabından beklediğimiz performansı elde edebiliyoruz.
No-frost buzdolabı, dolap içerisindeki soğuk havayı fanlar yardımıyla yaydığı için buzlanma oluşturmayan türleri içerisine alıyor. Bu modellerin en büyük avantajı buzlanma olmadığı için sürekli iç kısmını temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
Low-frost buzdolabında ise hava sirkülasyonu çok fazla olmadığı için çok ince halde bir buzlanma oluşur. Bu buzlanma nedeniyle buzdolabını ara sıra temizlemek gerekir.

Aradaki en önemli ayrım bu gibi görünse de no-frost modeller daha fazla enerji tüketir ve faturanın kabarık gelmesine neden olur. Ayrıca low frost dolaplara göre daha pahalıdır. Hava sirkülasyonu sürekli olduğundan dolayı no-frost buzdolabında yiyeceklerin dış kısımları kurumaya başlar.

Low-frost buzdolabı daha düşük enerji harcar. Fiyat olarak daha uygundur. Hava sirkülasyonu az olduğundan dolayı yiyeceklerde kuruma olmaz ve dolabın içinde nem hissedilir.

Sizce hangisi buzlanma karşıtı no-frost mu yoksa uygun fiyatlı ve düşük enerji harcayan low-frost mu?
Bosch marka kullanıyorum ben standart dolaplar sanırım no frost geçiyor. Gayet memnunum hatta bence az pahalı olsun Bosch olsun🙏🏻 uzun süre dayanıklılığı dizi aynı iç tasarım mı her konuda ideal. Ama yine bir tercih yapacak olursam NoFrost tercih ederim ..

Ekli dosyalar

• 22656341_ConsciousFoodMgt_cooling2021_FrenchDoor_closeup01_VitaFreshXXL_1200x676_TR.webp
    22656341_ConsciousFoodMgt_cooling2021_FrenchDoor_closeup01_VitaFreshXXL_1200x676_TR.webp
    79,4 KB · Görüntüleme: 72
@gonyalı

garantisine arçelik mı bakıyordu? Tr de muhatap tek mıydı bunun hatırlayamadım.
"Ayrıca Bosch, Almanya da İsrailli militanlara toplu destek açıklayan 106 şirketten biridir."

internette :
"Bosch, Almanya merkezli, hisselerinin %94'ü hayır kurumu niteliğindeki Robert Bosch Stiftung GmbH'ye ait olan bir vakıf şirketidir." Diyor. Şimdi Bunu Detaylı Araştırsak,Bunların Hayır Kurumu Dediği Ya Bir Siyonist Devlet Kuruluş Vs dir yada Müslümanları Sömüren İşgal Eden Bir Kuruluş vs ye Destek Sağlıyordur.Net Yanı Alternatif Olmaz. İ trailde Tesisi Varmış ve Üretim Yapıyormuş Yapay Zeka vs Baya Bir Detay Paylaşılmış.

Valla diğerini duymadım ilk sizden duydum ama eski usul no frost iyidir herhalde diğeri hakkında bilgim yoktu şimdi oldu

No-Frost makineler aldık şimdiye kadar. İç sorun yaşamadık. Aslında aynı üründen şaşmamak lazım özellikle Bosch markada çok iyi ve kullanışlı modeller var

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 345
Geri