Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Nasıl Yapılır? Buzdolabı temizliğini nasıl yapıyorsunuz ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Leila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leila

Evin Müdavimi
Evin Durumu
Kiracı
Ben genelde komple içini boşaltıyorum. Tüm bölmeleri ve cam rafları çıkarıyorum. Hızlıca iç yüzeyini siliyorum. Bunu yaparken fişi çekmiyorum. Aslında doğrusu nasıl olur bilemiyorum. Çünkü dişi çeksem komple dolabı eritmek mi gerekiyor? Çekmesem dolap uyarı veriyor?

Birde temizlerken kimyasal kullanmamaya özen gösteriyorum. Ilık suya biraz sirke veya karbonat ile temizliyorum

Benzer Konular

BuzDolabını temizlerken
Fişi çekmelisiniz bence

Dolabın içini boşaltıp rafları yıkıyorum. Diğer iç kısımları ise ılık su ile siliyorum. Bu sırada biaz karbonat kullanıyorum ki dolabın içinde kötü koku oluşmasını engellesin.

Valla hiç boş olmadıgından hep dolu oldugu için pek temizlemiyorum ama eskiden temizlerken içindekileri çıkartıp sabunlu su ile temizlerdim

genelde buzluk kısmı dolu oluyor alt tarafını da her hafta silmeye çalışıyorum deterjan ile siliyorum

Valla yalan yok yüzey temizleyici mendiller çıktı çıkalı onlarla temizledik hep. Ama bazen de sarı güç sıkıyorum öyle siliyorum. Sıkıcı biraz şimdiden kolay gelsin.

Ben genelde komple içini boşaltıyorum. Tüm bölmeleri ve cam rafları çıkarıyorum. Hızlıca iç yüzeyini siliyorum. Bunu yaparken fişi çekmiyorum. Aslında doğrusu nasıl olur bilemiyorum. Çünkü dişi çeksem komple dolabı eritmek mi gerekiyor? Çekmesem dolap uyarı veriyor?

Birde temizlerken kimyasal kullanmamaya özen gösteriyorum. Ilık suya biraz sirke veya karbonat ile temizliyorum
Rutin bir buzdolabı temizliğinde bilinmesi gereken en temel kurallardan bir tanesi buzdolabının tamamen boş olması durumu. Hiçbir madde kullanmadan sadece karbonatlı su yaparak dolabı bir kat silmek gerekiyor. Buzdolabı yiyecek ürünlere saklandığı bir alan olduğu için kimyasallardan uzak durmak sağlık açısından da önemli. Ben dolabın fişini hiç çekmiyorum. Çünkü dolabın fişini çekip onu kullanmaz duruma getirmek dolabın ayarını bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Mesela aniden elektrik kesintisini düşünün bütün elektronik aletler makineler zarar görüyor. O yüzden ben fişini çekmiyorum halihazır kullanımdayken siliyorum.

Fişinden çekip buzluktaki buzların erimesini bekliyoruz. Sonra akan suyu temizleyip içini güzelce siliyoruz.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 318
Geri