Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Tavsiye Çay Bazen Neden Güzel Olmaz ve Nasıl Demlenmeli

Yıldız

Evin Müdavimi
Meslek
Danışman
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
İlişkisi Var
Çay demlemek kolay gibi görünür ama her çayı beğenmeyiz, ben evimde çayı demlerken şunlara dikkat ediyorum

Öncelikle temiz çaydanlık ve mümkünse içme suyu kullanın
Çayı direkt kaynar suyla demlemek yerine suyu kaynattıktan sonra 1 2 dakika dinlendirin
Bu çayın yanmadan demlenmesini sağlar
ve daha yumuşak bir tat verir
Her bardak için bir çay kaşığı çay ekleyin Üzerine biraz sıcak su gezdirip çayı ıslatın ardından demliğe yerleştirin
Kısık ateşte 10 15 dakika demleyin Karıştırmadan servis edin ve uzun süre bekletmeyin
Çayınızın da bayat olmaması önemli tabi…
IMG_7768.webp

Benzer Konular

Çay demlemek kolay gibi görünür ama her çayı beğenmeyiz, ben evimde çayı demlerken şunlara dikkat ediyorum

Çayı direkt kaynar suyla demlemek yerine suyu kaynattıktan sonra 1 2 dakika dinlendirin
Her bardak için bir çay kaşığı çay ekleyin Üzerine biraz sıcak su gezdirip çayı ıslatın ardından demliğe yerleştirin
Kısık ateşte 10 15 dakika demleyin Karıştırmadan servis edin ve uzun süre bekletmeyin
Ekli dosyayı görüntüle 690
Özenle demledim olmadı. Tomurcuklar denedim olmadı. Ben porselen çaydanlık kullanıyorum bazen. Ondan sanırım. Çay eski çaydanlık seviyor bu arada. Kokulu çaylar da daha çabuk renk ve tat veriyor. Gerçi ben bu ara Vestel filtre makinesi üzerinde çay demleme girişiminde bulundum. Çok da güzel oldu. Çayı da ıslatırım ben ilk başta soğuk suyla.

Çayı soğuk suyla demleyenler var asla olmaz sakın yapmayın bu hatayı.. Sıcak suyla demleyeceksiniz ve en az 2o dakika demini almalı he bu arada ıkı kısıysenız eğer demlik poşet ise 3 tane atıyoruz bız ama kuru çaysa da 2 kaşık kafi..

Merveye katılıyorum su soğuk olmamalı ben öyle demlıyordum bır kaç yıla kadar ama yanlış bir işleyiş.

Ekli dosyayı görüntüle 690
Kokulu çay atilmayan çayda bir tat alamaz oldum. Yeni nesil çaylar da ne tat ne koku var. En güzeli ıslatıp demleme yapmak ve içine tomurcuk kokulu çay atmak

bir kere bizim aldığımız çaylar çay değil. hep toz içiyoruz

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 182
Geri