Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Soru Deprem sonrası evimizde ilk kontrol etmemiz gerekenler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
şuan ülke genelinde hissedilen bir deprem meydana gelmiş. Öncelikle geçmiş olsun.

Bu aklıma şunu getirdi. Ufak veya büyük olsun. Deprem sonrası evimizde güvenliğimiz için neleri kontrol etmemiz gerekir? Apartman veya daire içinde kontrol edilmesi gerekenler nelerdir?

şuan ülke genelinde hissedilen bir deprem meydana gelmiş. Öncelikle geçmiş olsun.

Bu aklıma şunu getirdi. Ufak veya büyük olsun. Deprem sonrası evimizde güvenliğimiz için neleri kontrol etmemiz gerekir? Apartman veya daire içinde kontrol edilmesi gerekenler nelerdir?
Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Elektrik geçişlerini bence en önemlisi. Büyük dolaplar varsa arkalarını kontrol etmek gerekiyor. Ve en önemlisi de avize girişlerini. En çok ve kısa sürede hasar gören yerler buralar. Allah korusun elektrik kaçağı gerçekleşebilir hasar alırsa.

Kolonların ve genel olarak binanın sağlam olup olmadığını anlamak için KAROT TESTİ yaptırmalısınız. Belediye veya özel yapı denetim firmaları yapıyor.

Kolonların ve genel olarak binanın sağlam olup olmadığını anlamak için KAROT TESTİ yaptırmalısınız. Belediye veya özel yapı denetim firmaları yapıyor.
Büyük bir depremden sonra evet olabilir. Küçük çaplı depremlerde karot testi maliyetli ve gereksiz de olabilir. Bazı şeylerin de Gözle gözlemlenebilecek şeyler olabileceğini düşünüyorum.

Mesela şimdi aklıma geldi. Genelde temellere bakmak daha mantıklı olabilir. Bunun için de binaların girişlerinde olan sığınak, kömür dairesi, odunluk gibi alanlardaki kolonları inceleyebiliriz

Büyük bir depremden sonra evet olabilir. Küçük çaplı depremlerde karot testi maliyetli ve gereksiz de olabilir. Bazı şeylerin de Gözle gözlemlenebilecek şeyler olabileceğini düşünüyorum.

Mesela şimdi aklıma geldi. Genelde temellere bakmak daha mantıklı olabilir. Bunun için de binaların girişlerinde olan sığınak, kömür dairesi, odunluk gibi alanlardaki kolonları inceleyebiliriz

İşte incelemek için Karot testi gerekiyor. :D Gözle görülebilir çatlak olmayabilir, fakat içerisinde kim bilir neler vardır.

Sanırım sorumu daha detaylandırmam gerekiyor. Genel bir soru olunca büyük tehlike nasıl anlaşılır gibi bir şey çıkıyor veya görüş açısna göre değişiyor. :)

Asla emin olamayız bundan maalesef ben 99 depremini yaşayan biri olaraktan söylüyorum bunu. 99 öncesi yapılan bir evde oturuyoruz raylı sistem ama deprem gördü neticede. Yenilere de güvenmiyorum malzemeden çalıyorlar.

Birde ev balkonlu ise balkonun betonunun bağlandığı odanın duvarının iç taraftan çatlak olup olmadığına bakarakta fikir sahibi olunabilir .
bizim evde var mesela dediğim yerde sıvayla beton çatlağı karışık .Çok güzel bir konuya değindiniz bu arada. Bizdeki bakın şöyle.

photo_2026-04-11_22-20-04.webp

Birde ev balkonlu ise balkonun betonunun bağlandığı odanın duvarının iç taraftan çatlak olup olmadığına bakarakta fikir sahibi olunabilir .
bizim evde var mesela dediğim yerde sıvayla beton çatlağı karışık .Çok güzel bir konuya değindiniz bu arada. Bizdeki bakın şöyle.

Ekli dosyayı görüntüle 649
Aslında biraz bu tür sormak istedim. Sıva çatlağı güzel örnek oldu. Daha önce olmayıp deprem sonrası sıva çatlağı oluşması dikkat edilmesi gereken bir durum. Küçük ama dikkate alınmayan konular üzerinde durmak istedim

Ekli dosyayı görüntüle 649
Evet buda önemli ayrıntı. Daha önce olup olmadığı gayet gözle anlaşılır. Tabi bide odaa kapılarının tam arkasinda dökülme ve buna benzer sorunlar varmı bakabiliriz. Genelde bazı evlerde de avize kenarlarında oluyor. Aslında iyi gözlem yapan biriysek gayet tabii görebileceğimiz şeyler.

Evet buda önemli ayrıntı. Daha önce olup olmadığı gayet gözle anlaşılır. Tabi bide odaa kapılarının tam arkasinda dökülme ve buna benzer sorunlar varmı bakabiliriz. Genelde bazı evlerde de avize kenarlarında oluyor. Aslında iyi gözlem yapan biriysek gayet tabii görebileceğimiz şeyler.
Bunlar aslına bakarsanız hayati konular esas mesele bunlar hakkında neler yapabiliriz yapabilir miyiz üzerine konuşmak .Bilinçlenme adına. Akyol dostuma bu konuya dikkat çektiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 323
Geri