Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Devlet katkısı olmasa faturalar nasıl olurdu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Elektrik doğalgaz gibi faturalarda biliyorsunuz devlet desteği var. Direk ödenecek tutara odaklanınca fiyat uygun geliyor. Peki devletin fatura desteği olmasa ne olurdu?

Örnek aşağıdaki devlet destekli fatura örneğinde tutarlar şu şekilde:

Normal fatura tutarı: 1.032,81₺
Devlet desteği miktarı: 451.46₺

Destek sonrası ödenecek fatura tutarı: 581.35₺

Neredeyse yarı yarıya bir destek söz konusu.

IMG_7405.webp

Benzer Konular

Elektrik doğalgaz gibi faturalarda biliyorsunuz devlet desteği var. Direk ödenecek tutara odaklanınca fiyat uygun geliyor. Peki devletin fatura desteği olmasa ne olurdu?

Ekli dosyayı görüntüle 290

Mevcut sistemde devlet, hane başı tüketimin yaklaşık %45'ini karşılamak üzere sistem kurmuş. 1 Nisan 2026 merkezli olarak tüketim konusunda (il bazlı ortalamanın %75 fazlası) destek dışı kalacağı, adil kullanıma yönelik yeni bir kademeli tarife modeli devreye almw yolunda çalışmalar yapıyor. Ne kadar destek verirse versin, yaşanan bu pahalılık da bir kenara güncel fiyatların da her gün artış gösterdiği aşikar. Aslında destek olması çok güzel bir durum. Yarı yarıya inmiş faturalar ile ekonomik olarak rahatlık sağlanıyor. Peki bu tüketim giderleri olarak karşımıza çıkan faturalar da gerçeği yansıtıyor mu ?

Aslında orda faturada yazanlar tamamen algı yönetimi.Veriyormuş gibi görünmek.Devlet cebinden mi veriyor milletin parasını millete kullanıyor ama bak biz veriyoruz muhabbeti.Zaten akaryakıt ötv kdv harç parası vb.gibi dolaylı vergilerle fazlasıyla geri veriyoruz o indirdiği paraları.Onlar vermiyor yani bizden önce yolup sonra geri serbest bıraktığı paralar onlar.

Aslında orda faturada yazanlar tamamen algı yönetimi.Veriyormuş gibi görünmek.Devlet cebinden mi veriyor milletin parasını millete kullanıyor ama bak biz veriyoruz muhabbeti.Zaten akaryakıt ötv kdv harç parası vb.gibi dolaylı vergilerle fazlasıyla geri veriyoruz o indirdiği paraları.Onlar vermiyor yani bizden önce yolup sonra geri serbest bıraktığı paralar onlar.
E-Devlet aracılığıyla yapılan bu teknik desteklerin yanıltıcı payı da yüksek. Belki bir miktardan sonrasını ödeme desteğine almıyor. Yüzde hesabı ile destek oluyor. Her miktarın yüzde hesabı değiştiği için orada da küçük bir yanılma payı olabilir. Aslında elektrik ve doğalgaz sayaçlarının ne derece kullanıldığı ve ne kadar limitinin kişi kullanımı olduğu açık açık faturalarda yazıyor. E-fatura sistemine kaydederek, karşılaştırılması gerekir. Genel giderler, ÖTV ve KDV dışında kalan kısmın ne kadarını devlet ödüyor? Bu önemli..

E-Devlet aracılığıyla yapılan bu teknik desteklerin yanıltıcı payı da yüksek. Belki bir miktardan sonrasını ödeme desteğine almıyor. Yüzde hesabı ile destek oluyor. Her miktarın yüzde hesabı değiştiği için orada da küçük bir yanılma payı olabilir. Aslında elektrik ve doğalgaz sayaçlarının ne derece kullanıldığı ve ne kadar limitinin kişi kullanımı olduğu açık açık faturalarda yazıyor. E-fatura sistemine kaydederek, karşılaştırılması gerekir. Genel giderler, ÖTV ve KDV dışında kalan kısmın ne kadarını devlet ödüyor? Bu önemli..
Devlet işçi memur emekli ücretlerine yıllardır zam yapmayı durdurdu .Sene başında verilen sadece enflasyon farkı o da tüik rakamlarına göre.Bi şekilde milletin gazını alması gerekiyor.Bu nedenle başvurulan yollardan biri faturalardaki bu kelime oyunları diyorum ben.Başka bir numara yok yani.

Son düzenleme:
kim ne derse desin
devlet katkısı özellikle elektrikte bence yok
evdeki birikmiş faturalara baktım
zamlanma oranına baktım
ben yine elektriği üç aşağı 5 yukarı kwh den bakıyom
aynı. Fatura da aslında aynı
elektrik özel ya
bence devleti dolandırıyor
su ve doğalgaz da ise yine değişen pek bir şey yok
devlet katkısı az

kim ne derse desin
zamlanma oranına baktım
elektrik özel ya
devlet katkısı az
2026 Elektrik Desteği Düzenlemesi Detayları:

• Destek Limiti: Yıllık 5.000 kWh olan sınır, 1 Ocak 2026 itibarıyla 4.000 kWh'e düşürüldü.
  • Aylık Sınır: Aylık ortalama 333 kWh ve üzeri tüketim yapanlar destek kapsamı dışında kalacak.
  • Destek Kapsamı: Tüketimi limitin altında kalan haneler (özellikle düşük gelirli) için sübvansiyonlar devam edecek.
  • Güvence Bedeli: 2026 yılı için konut abonelerinde kilovat başına güvence bedeli 263 TL olarak uygulanıyor.
  • Etkilenen Kitle: Düzenlemenin konut abonelerinin yaklaşık %6'sını (yaklaşık 2,5 milyon hane) etkilemesi bekleniyor.
Şimdi buraya bakılınca epey yardımcı olunuyor gözüküyor. Ama günlük ve aylık kullanım kwh düzeylerinde aynı etkiyi görmek neredeyse imkansız..

Siz desteğin olduğuna mı inanıyorsunuz gerçekten?? yaa lütfen çocuklaşmayın öyle gösteriyorlar destek falan yok kat be kat üstüne koyuyorlar.

Arkadaşlar geçmişten bugüne biraz düşünün, devlete desteği denen olay 2019 yılında başladı. Bu destek başlamadan önceki faturalarda, destek başladıktan sonra düşüş oldu mu? Ben hiç hatırlamıyorum. Birden devlet desteği diye bir şey atıldı ortaya. Faturadaki birim tüketim fiyatı hiç değişmedi ama devlet destek verdi nasıl oldu bu iş. Eğer devlet gerçekten destek veriytorsa bunu belgelemesi lazım. Nasıl belgeleyecek. @Akyol hocanın fatura örneğinden yola çıkarsak, o faturanın gerçekten 1032 TL olması ve devlet destiği tutarının mahsup gösterilip kalan tutarın ödenmesi gerektiği belirtilmesi lazım. Öyle fatura altına not düşme ile olmuyor o işler. Bu desteğin muhasebeleştirilmesi için hangi evrağı kullanıyor devlet. Benim faturamı kullanamaz çünkü not dışında bir resmi kayıt yok. Peki hangi bilgiye göre verdiği desteği muhasebeleştiriyor. Destek falan yok. Hep bir göz boyama durumları.

Devlet katkısı gerçekten çok güzel yarı yarıya faturalar iniyor. Tabi bu olayda ne kadar yaktığını ve ne kadar kullandığını tespit etmek çok önemli. Bunu da araştırarak gerçekten desteği görüyorsak büyük iyilik ve avantaj

kim ne derse desin
zamlanma oranına baktım
elektrik özel ya
devlet katkısı az
bunu anlamanın en kolay yolu bence geçmiş yıllarda kullandığın kw yada tüketime bakıp o ankı asgari ücretin kaçına geliyorsa bugunde aynısını yapmak.en basit örnek ekmek kaç tane alıyordu şimdi kaç tane alıyor. eskiden beri devlet desteği var normalde. bir kısmını devlet üstleniyor ama faturalara yazılmıyordu yanı denilen bu açıkcası. şimdi çıkıpta desem kı istemiyorum yada az destek çıkıyor değşen bişey olmayacak. daha kaçak kullanımların önüne geçemyorlar doğuda.hatırlarsan bir ara onunda parasını biz ödüyorduk sonradan sözde kaldırdılar ama alttan yine bize kaçıyor bence

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 383
Geri