Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

DOA uygulaması hakkında merak edilenler (en çok sorulanlar)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yastık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

Yastık

Ev Sakini
DOA uygulaması çok fazla konuşuluyor. Ve bazı yerlerde makinalar bozulmuş durumda ve insanlar uygulamayı kullanamıyor.

DOA uygulaması hakkında çok sorulan soruları listeledim.

Günde en fazla kaç şişe veya kutu atabilirim?
Bir kullanıcı, günde en fazla 200 adet ambalaj iade edebilir. Bu sayıya pet ve cam şişelerle alüminyum içecek kutuları dahildir.

Her şişe için ne kadar para veriliyor?
1 Temmuz 2026 itibarıyla üzerinde DOA logosu bulunan her uygun ambalaj için 1 TL iade bedeli veriliyor. Para, işlem tamamlanınca DOA cüzdanına yükleniyor.

Üye olurken hangi bilgiler isteniyor?
Kayıt sırasında ad-soyad, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası, doğum tarihi ve cep telefonu numarası isteniyor. E-posta adresi ise kayıt ekranında isteğe bağlı olarak sunulabiliyor. Telefon numarası doğrulama koduyla onaylanıyor.

Üye olmadan şişe iade edebilir miyim?
İade bedelinin kişisel DOA cüzdanınıza aktarılması için uygulamadan veya internet sitesinden hesap oluşturmanız gerekiyor.

Her şişe makineye atılabilir mi?
Hayır. Ambalajın üzerinde DOA işareti bulunması gerekiyor. Ayrıca ambalaj boş, bütün ve fazla deforme olmamış olmalı.

Hangi ambalajlar kabul ediliyor?
0,10 litre ile 3,01 litre arasındaki tek kullanımlık pet şişeler, cam şişeler ve alüminyum içecek kutuları kabul ediliyor. Ancak üzerlerinde DOA işareti bulunması şart.

Süt kutusu veya meyve suyu kartonu atılabilir mi?
Hayır. Süt ve süt ürünlerinin ambalajlarıyla karton veya kâğıt esaslı ambalajlar sisteme dahil değil.

Şişeleri makineye nasıl atacağım?
Önce makinenin ekranına dokunuyorsunuz. Daha sonra DOA uygulamasındaki “İade Et” bölümünü açıp makinenin ekranındaki karekodu okutuyorsunuz. Ambalajları hazneye tek tek yerleştirdiğinizde iade bedeli cüzdanınıza aktarılıyor.

Makine şişeyi neden geri veriyor?
Şişenin üzerinde DOA logosu bulunmaması, ezilmiş veya kırılmış olması, içinde sıvı kalması ya da barkodunun okunamaması buna neden olabilir. Ambalajı boşaltıp mümkün olduğunca şeklini bozmadan götürmek gerekiyor.

Biriken parayı nasıl çekebilirim?
DOA uygulamasında “Cüzdan” bölümüne girip “ATM’den para çek” seçeneğini seçiyorsunuz. Tutarı belirledikten sonra ATM ekranındaki karekodu telefonunuzla okutarak işlemi tamamlıyorsunuz.

ATM’den istediğim kadar para çekebilir miyim?
Hayır. ATM’den para çekebilmek için hesabın doğrulanmış olması gerekiyor. En az 100 TL çekilebiliyor ve tutarın 100 TL’nin katları olması gerekiyor. Günde en fazla 15 para çekme işlemi yapılabiliyor.

ATM dışında parayı banka hesabıma gönderebilir miyim?
Evet. “Cüzdan” bölümündeki “Para gönder” seçeneğinden IBAN’a transfer yapılabiliyor. Para transferinde tek işlem için alt sınır 100 TL, günlük işlem sınırı ise 15 adet.

Para başka birinin banka hesabına gönderilebilir mi?
Evet. Hesabınız doğrulandıktan sonra başka bir kişinin adına kayıtlı banka hesabına da para gönderebilirsiniz.

Hesabı doğrulatmadan para çekebilir miyim?
Hayır. Doğrulanmamış hesaplardan ATM aracılığıyla nakit çekilemiyor. Doğrulama yapılmadan hesapta bulunabilecek bakiye de 2.750 TL ile sınırlı.

Biriken parayı sadece nakit olarak mı kullanabilirim?
Hayır. Parayı banka hesabınıza aktarabilir, ATM’den çekebilir, sanal kartla internet alışverişinde kullanabilir veya karekod destekleyen POS cihazlarında ödeme yapabilirsiniz.

İade bedeli hesabıma ne zaman geçer?
Makine veya iade merkezi işlemi onayladığında bedel DOA dijital cüzdanınıza anında yüklenir.

En yakın DOA makinesini nasıl bulabilirim?
Uygulamadaki “İade Noktası Bul” bölümünden haritayı açarak size en yakın makineyi veya iade merkezini görebilir, yol tarifi alabilirsiniz.

Attığım şişe sayısını uygulamadan görebilir miyim?
Evet. Uygulamadaki “Aylık Çevresel Kazanımlarım” bölümünden kaç pet, cam ve alüminyum ambalaj iade ettiğinizi takip edebilirsiniz.

Biraz daha detaylara bakalım. Uygulama para çekme, kimlik doğrulama işlemleri ve makinalar hakkında sorulan sorular ve cevaplarını yazalım

DOA makinelerine alkollü içecek şişesi atılabilir mi?
Bazıları atılabilir, ancak her alkol şişesi kabul edilmez. Özellikle bira ambalajları sistem kapsamındaki ürün grupları arasında yer alıyor. Yine de şişenin üzerinde DOA işareti bulunması, şişenin boş ve sağlam olması gerekiyor.

Alkol satılmayan bir marketteki makine alkol şişesini reddedebilir mi?
Evet. Mevzuata göre alkollü içecek satışı yapılmayan satış noktaları, alkollü içecek ambalajlarını geri almayı reddedebilir. Bu yüzden DOA işaretli bir bira şişesi bile her iade noktasında kabul edilmeyebilir.
Yani alkol satılan yerlerdeki (migros gibi) yerlerdeki Doa makinalarına şişeleri atabilirsiniz

Bütün DOA makineleri pet şişe kabul ediyor mu?
DOA sistemi genel olarak pet, cam ve alüminyum içecek ambalajlarını kapsıyor. Ancak resmî kaynaklarda her makinenin her üç ambalaj türünü de mutlaka kabul edeceğine dair açık bir garanti bulunmuyor. İade noktasının teknik özelliklerine veya o anki çalışma durumuna göre kabul edilen ambalaj türleri değişebilir.

Bir DOA makinesi neden pet şişe kabul etmiyor olabilir?
Bunun birkaç nedeni olabilir: Şişenin üzerinde DOA işareti olmayabilir, barkodu okunmuyor olabilir, şişe ezilmiş veya deforme olmuş olabilir, içinde sıvı kalmış olabilir ya da hacmi uygun olmayabilir. Ayrıca makinenin pet bölümü dolu, arızalı veya geçici olarak kullanıma kapalı olabilir. İlk beş neden resmî kabul şartlarından kaynaklanır; doluluk ve arıza gibi durumlar ise makinenin o anki teknik durumuyla ilgilidir.

DOA logosu olmayan pet şişe makineye atılabilir mi?
Hayır. Şişenin pet olması tek başına yeterli değil. Üzerinde DOA işareti bulunmayan ambalajlar depozito sistemine dahil değil ve makine tarafından kabul edilmez.

Barkodu sağlam ama makine şişeyi yine de neden geri veriyor?
Makine yalnızca barkodu kontrol etmiyor. Ambalajın DOA sisteminde kayıtlı olması, DOA işaretinin bulunması, fiziksel özelliklerinin sistemdeki bilgilerle eşleşmesi ve şişenin sağlam olması da gerekiyor. Bu bilgiler uyuşmazsa ambalaj reddedilebilir.

Ezilmiş pet şişe kabul edilir mi?
Genellikle hayır. Makinenin barkodu ve şişenin fiziksel yapısını kontrol edebilmesi için ambalajın bütünlüğünün bozulmamış olması gerekiyor. Şişeleri biriktirirken ezmemek daha doğru olur. Ama doa logosu gözüken şişeler kabul edilebiliyor

Şişenin kapağını çıkarmak gerekiyor mu?
Resmî DOA sayfalarında kapağın mutlaka çıkarılması gerektiğine dair açık bir şart yer almıyor. Asıl şart, ambalajın tamamen boş, sağlam ve barkodunun okunabilir olmasıdır.

DOA uygulaması kimlik doğrulama istiyor mu?
Uygulamada doğrulanmış ve doğrulanmamış hesap ayrımı bulunuyor. Temel hesap kullanılabilse de ATM’den para çekmek ve bazı para transferi işlemlerini yapmak için hesabın doğrulanması gerekiyor.

Kimlik doğrulama yapmadan şişe iade edilebilir mi?
Resmî yardım merkezinde kimlik doğrulamanın ambalaj iadesi için zorunlu olduğu belirtilmiyor. Ancak doğrulanmamış hesabın cüzdan ve para çekme yetkileri daha sınırlı. Doğrulanmamış hesapta en fazla 2.750 TL bakiye tutulabiliyor ve ATM’den nakit çekilemiyor.

DOA neden kimlik doğrulaması istiyor?
Çünkü DOA yalnızca şişe sayan bir geri dönüşüm uygulaması değil; aynı zamanda para gönderme, banka hesabına aktarma, ATM’den nakit çekme ve sanal kartla ödeme yapma özelliklerine sahip bir dijital cüzdan. Kimlik doğrulaması hesabın gerçek sahibini belirlemek, finansal işlemlerin güvenliğini sağlamak ve hesap limitlerini yükseltmek için kullanılıyor.

Kimlik doğrulamazsam hangi işlemleri yapamam?
Doğrulanmamış hesapla ATM’den para çekilemez. Başka kişilere ait banka hesaplarına para gönderme gibi bazı işlemler de doğrulama sonrasında açılır. Ayrıca doğrulanmamış hesapların bakiye limiti 2.750 TL iken doğrulanmış hesaplarda bu limit 100.000 TL’dir.

Kimlik doğrulaması yapınca ATM’den sınırsız para çekilebilir mi?
Hayır. Doğrulanmış hesaplar için de limit bulunuyor. Resmî yardım merkezine göre aylık nakit çekim limiti 100.000 TL, yıllık limit 500.000 TL’dir. En az 100 TL ve 100 TL’nin katları çekilebilir; günlük en fazla 15 çekim işlemi yapılabilir.

Makine sürekli şişeleri geri veriyorsa ne yapılmalı?
Önce ambalajın DOA logolu, boş, sağlam ve uygun hacimde olduğunu kontrol etmek gerekir. Şartların tamamı uygunsa ancak makine hala reddediyorsa başka bir DOA iade noktası denenebilir veya uygulamadaki destek bölümü üzerinden sorun bildirilebilir.

tarım kredi bile 7.25 yaptı suları. normal gross market vslerde de durum aynı zam yapılmış yazık günah valla ne diyelim...

tek seferde 200 adete kadar yine 1₺
200 den fazla ise 50kuruş

tek seferde 200 adete kadar yine 1₺
200 den fazla ise 50kuruş
geçen okumuştum yeni geldi. 200 tane için önümdekini beklesem sıkıntı. düzgün geniş alanlarada koymadılar makıneleri orasıda ayrı rezillik kım nereden ne getiriyor bilmiyoruz. muhtemelen kirada veriyorlardır 3 harflilere ne diyelim...

DOA uygulaması çok fazla konuşuluyor. Ve bazı yerlerde makinalar bozulmuş durumda ve insanlar uygulamayı kullanamıyor.

DOA uygulaması hakkında çok sorulan soruları listeledim.

Günde en fazla kaç şişe veya kutu atabilirim?
Bir kullanıcı, günde en fazla 200 adet ambalaj iade edebilir. Bu sayıya pet ve cam şişelerle alüminyum içecek kutuları dahildir.

Her şişe için ne kadar para veriliyor?
1 Temmuz 2026 itibarıyla üzerinde DOA logosu bulunan her uygun ambalaj için 1 TL iade bedeli veriliyor. Para, işlem tamamlanınca DOA cüzdanına yükleniyor.

Üye olurken hangi bilgiler isteniyor?
Kayıt sırasında ad-soyad, T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası, doğum tarihi ve cep telefonu numarası isteniyor. E-posta adresi ise kayıt ekranında isteğe bağlı olarak sunulabiliyor. Telefon numarası doğrulama koduyla onaylanıyor.

Üye olmadan şişe iade edebilir miyim?
İade bedelinin kişisel DOA cüzdanınıza aktarılması için uygulamadan veya internet sitesinden hesap oluşturmanız gerekiyor.

Her şişe makineye atılabilir mi?
Hayır. Ambalajın üzerinde DOA işareti bulunması gerekiyor. Ayrıca ambalaj boş, bütün ve fazla deforme olmamış olmalı.

Hangi ambalajlar kabul ediliyor?
0,10 litre ile 3,01 litre arasındaki tek kullanımlık pet şişeler, cam şişeler ve alüminyum içecek kutuları kabul ediliyor. Ancak üzerlerinde DOA işareti bulunması şart.

Süt kutusu veya meyve suyu kartonu atılabilir mi?
Hayır. Süt ve süt ürünlerinin ambalajlarıyla karton veya kâğıt esaslı ambalajlar sisteme dahil değil.

Şişeleri makineye nasıl atacağım?
Önce makinenin ekranına dokunuyorsunuz. Daha sonra DOA uygulamasındaki “İade Et” bölümünü açıp makinenin ekranındaki karekodu okutuyorsunuz. Ambalajları hazneye tek tek yerleştirdiğinizde iade bedeli cüzdanınıza aktarılıyor.

Makine şişeyi neden geri veriyor?
Şişenin üzerinde DOA logosu bulunmaması, ezilmiş veya kırılmış olması, içinde sıvı kalması ya da barkodunun okunamaması buna neden olabilir. Ambalajı boşaltıp mümkün olduğunca şeklini bozmadan götürmek gerekiyor.

Biriken parayı nasıl çekebilirim?
DOA uygulamasında “Cüzdan” bölümüne girip “ATM’den para çek” seçeneğini seçiyorsunuz. Tutarı belirledikten sonra ATM ekranındaki karekodu telefonunuzla okutarak işlemi tamamlıyorsunuz.

ATM’den istediğim kadar para çekebilir miyim?
Hayır. ATM’den para çekebilmek için hesabın doğrulanmış olması gerekiyor. En az 100 TL çekilebiliyor ve tutarın 100 TL’nin katları olması gerekiyor. Günde en fazla 15 para çekme işlemi yapılabiliyor.

ATM dışında parayı banka hesabıma gönderebilir miyim?
Evet. “Cüzdan” bölümündeki “Para gönder” seçeneğinden IBAN’a transfer yapılabiliyor. Para transferinde tek işlem için alt sınır 100 TL, günlük işlem sınırı ise 15 adet.

Para başka birinin banka hesabına gönderilebilir mi?
Evet. Hesabınız doğrulandıktan sonra başka bir kişinin adına kayıtlı banka hesabına da para gönderebilirsiniz.

Hesabı doğrulatmadan para çekebilir miyim?
Hayır. Doğrulanmamış hesaplardan ATM aracılığıyla nakit çekilemiyor. Doğrulama yapılmadan hesapta bulunabilecek bakiye de 2.750 TL ile sınırlı.

Biriken parayı sadece nakit olarak mı kullanabilirim?
Hayır. Parayı banka hesabınıza aktarabilir, ATM’den çekebilir, sanal kartla internet alışverişinde kullanabilir veya karekod destekleyen POS cihazlarında ödeme yapabilirsiniz.

İade bedeli hesabıma ne zaman geçer?
Makine veya iade merkezi işlemi onayladığında bedel DOA dijital cüzdanınıza anında yüklenir.

En yakın DOA makinesini nasıl bulabilirim?
Uygulamadaki “İade Noktası Bul” bölümünden haritayı açarak size en yakın makineyi veya iade merkezini görebilir, yol tarifi alabilirsiniz.

Attığım şişe sayısını uygulamadan görebilir miyim?
Evet. Uygulamadaki “Aylık Çevresel Kazanımlarım” bölümünden kaç pet, cam ve alüminyum ambalaj iade ettiğinizi takip edebilirsiniz.
Evet doa makinesi ne zaman gitsek bozuk ben uzakta oturuyorum poşet poşet götürüyorum bozuk olunca geri getirmek zorunda kalıyorum mağdur ediyorlar insanı ben o yüzden toplamıyorum artık

Evet doa makinesi ne zaman gitsek bozuk ben uzakta oturuyorum poşet poşet götürüyorum bozuk olunca geri getirmek zorunda kalıyorum mağdur ediyorlar insanı ben o yüzden toplamıyorum artık
boş deponuz ya da evinizde varsa bi boş alan kullanmadığınız kiler vs. gibi bi alan oraya yığın önümüzdeki yıl hem makine artar hem de toplayan gerçek kişiler sayısı azalır azalmasa dahi makine arttığı için yine depoladığınız şişeleri makinaya atarsınız. Bozulmanın temel sebebi şu: Bir anda yığılma oldu.
Nasıl ki ilk market poşetleri 25 kuruş olacak denildi millet poşetler gapış gapış gitti 25 kuruştan da alınmaz biriktirelim dediler. 1 lira olacağı söylendi bu sefer de 25 kuruştan bol bol aldı millet 1 lira çok diye diye
ki onlardan biri de benim :)
Ha şu da var seneye 1.25-1.50₺ olur ise millet yine makinalara akın eder.
Fakat bozuk makina sayısı aynı oranda artsa dahi makineler yaygınlaşacağı için makinalara ulaşım daha kolay olacak.
Gidipte boş dönmeniz olasılığı epey azalacak. Şişeleri götürmeden önce bozuk olup olmadığına bakabileceksiniz.

DOA makinaları çabuk doluyor ve toplanması gecikiyor. Bununla alakalı çok fazla paylaşım görüyorum

geri dönüşüm süreciyle alakalı 2 konu hazırladım. İlgi duyulacağı kanaatindeyim:

1- pet şişelerin geri dönüşüm süreci

2- doa cihazlarında barkod hatası çözümü

Peki sizlere sormak istiyorum:
DOA Şişe İade Sistemi Sizce Zaman Kaybı mı Yoksa Harika Bir Gelir Kapısı mı?

bence gelir kapısı değil ama zaman kaybı konusunda kararsızım izmirde evlere geri dönüşüm poşetleri dağıtılmıştı ev biriktirip toplamaya çıkan ekiplere teslim ediyordun sanki güzel işlenirse o sistem daha güzel gibi evden poşet poşet şişeler gidip makina bozuk geri gelmek daha büyük zaman kaybı.şimdi eskişehirdeyim iki torba maden suyu şişesi birikti belki 40 tane var onları evden markete taşıyacağım sıra yok ve makina çalışıyorsa tek tek okutacağım karşılığında 40 tl alacağım yani bana zor geliyor.geri dönüşüm kısmı çöpe gitmeyecek olması hoşuma gitsede bana zor geliyor.bir gün markete giderken alırım diyorum genelde unutuyorum yada başka bir işten dönerken markete uğruyoruz şişeler evde birikmeye devam ediyor.evden toplanması ayrı bir külfet araç ve personel açısından ama belediyeye katkı olması da hoş geliyordu bana.

Peki sizlere sormak istiyorum:
DOA Şişe İade Sistemi Sizce Zaman Kaybı mı Yoksa Harika Bir Gelir Kapısı mı
Bunun tek bir yanıtı yok.
Çöpçüler için gelir kapısı olurken sıradan insanlar için zaman kaybı
Okulda temizlik yapanlar da toplayabilir şişeleri onlar içinde ek bir gelir kaynağı olur. Onun dışında ben zaten neredeyse dışardan hiç maden suyu, su, kola vs. almadığım için evde birikenleri makinaya atarım.
1 yılda en fazla 100 tane birikir.
Yani ben 2 yıl sonra 200 tane biriktirmiş olurum. Makinaya atar parayı alırım. Benim için bir değeri yok.

bence gelir kapısı değil ama zaman kaybı konusunda kararsızım izmirde evlere geri dönüşüm poşetleri dağıtılmıştı ev biriktirip toplamaya çıkan ekiplere teslim ediyordun sanki güzel işlenirse o sistem daha güzel gibi evden poşet poşet şişeler gidip makina bozuk geri gelmek daha büyük zaman kaybı.şimdi eskişehirdeyim iki torba maden suyu şişesi birikti belki 40 tane var onları evden markete taşıyacağım sıra yok ve makina çalışıyorsa tek tek okutacağım karşılığında 40 tl alacağım yani bana zor geliyor.geri dönüşüm kısmı çöpe gitmeyecek olması hoşuma gitsede bana zor geliyor.bir gün markete giderken alırım diyorum genelde unutuyorum yada başka bir işten dönerken markete uğruyoruz şişeler evde birikmeye devam ediyor.evden toplanması ayrı bir külfet araç ve personel açısından ama belediyeye katkı olması da hoş geliyordu bana.

Bana da zor geliyor. Bence bu tür projelerin daha stabil, daha hızlı çalışması için adım atılmalı.

Bir ara çalıştığım kurumda geri dönüştürülebilir şişeleri geri dönüşümdeki ayrı ayrı kutulara atardım. Sonra geri dönüşüm şirketleri gelip almadığından şişeler çöpe gidiyordu

Bana da zor geliyor. Bence bu tür projelerin daha stabil, daha hızlı çalışması için adım atılmalı.

Bir ara çalıştığım kurumda geri dönüştürülebilir şişeleri geri dönüşümdeki ayrı ayrı kutulara atardım. Sonra geri dönüşüm şirketleri gelip almadığından şişeler çöpe gidiyordu
belediye uygulamaları olmalı bence telefondan poşetler hazır olunca tüm türdeki geri dönüşümlerden uygulamadan hazırım deyip gelen ekibe teslim edilebilir bunlarda belediye hizmetlerinde indirim puanı olabilir atık suda çevre temizlik vergisinde indirimler olabilir diye düşünüyorum.adam çuvallarla gelmiş makina bozup sırtlanıp geri gitti kasiyere sordum ne oldu diye makina müşteri seçiyor dedi :) yani basit bir apk ile v toplayıcı ekiple çözebilirler gibi geliyor bana

Genelde alkol satışı yapan yerler kabul ediyor. Örneğin Carrefour’dan alınan alkol kutusu yine orada geri dönüştürülüyor. Öyle bir yazı okumuştum.

Alkol satılmayan bir marketteki makine alkol şişesini reddedebilir mi?
Evet. Mevzuata göre alkollü içecek satışı yapılmayan satış noktaları, alkollü içecek ambalajlarını geri almayı reddedebilir. Bu yüzden DOA işaretli bir bira şişesi bile her iade noktasında kabul edilmeyebilir.
Yani alkol satılan yerlerdeki (migros gibi) yerlerdeki Doa makinalarına şişeleri atabilirsiniz
Hatta konu sahibi de yazmış

DOA makinelerinin sürekli dolu olması ve boşaltılmaması sorunları gündemde.

Şişeleri ve kutuları biriktiriyorsun, makineye gidiyorsun ama dolu olduğu için işlem yapamadan geri dönüyorsun. Birkaç kez üst üste aynı durum yaşanınca sistem kullanışlı olmaktan çıkıyor.

Bence burada temel sorun makinenin kendisinden çok saha operasyonu. Makinelerin düzenli boşaltılması gerekiyor. Yoğun kullanılan noktalarda kapasite çok hızlı dolabiliyor. Eğer boşaltma sıklığı düşük kalırsa kullanıcı tarafında ciddi mağduriyet oluşuyor.

Bir diğer sorun da doluluk bilgisinin anlık ve doğru şekilde yansımaması. Uygulamada veya sistemde makine kullanılabilir görünse bile noktaya gidildiğinde dolu çıkabiliyor. Bu da özellikle elinde çok sayıda ambalajla gelen kişiler için ciddi zaman kaybı.

DOA sistemi henüz yaygınlaşma sürecinde olduğu için bazı bölgelerde bu tip aksaklıkların yaşanması normal karşılanabilir. Ama sistemin gerçekten benimsenmesi isteniyorsa yoğun noktalara daha fazla makine konulması, mevcut makinelerin daha sık boşaltılması ve doluluk bilgisinin anlık güncellenmesi gerekiyor.

Şikayet var sitesinde de bir sürü konu açılmış: https://www.sikayetvar.com/doa-doagovtr/doa-doagovtr-dolu-olmasi-ya-da-sik-sik-ariza-vermesi

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2.126
Geri