Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Dolandırıcı mi yoksa insanlık hali gözünden mi kaçtı

Ayşegül

Ev Sakini
Evin Durumu
Kiracı
1000040747.webp

18 gün önce Sahibinden de ev için yazmıştım numara istemiştim çünkü ilan da arama kabul etmiyor sadece mesaj kabul ediyordu.
Bugün bakınca hala cevap yazmamış ve ilanı yayından kaldırmış. Normal de şimdi engellerim ama dolandırıcı olsa para ister di ama bu hiç istemedi ama birşey de yazmadı belki gözünden kaçmıştır engelliyip şikayet ediyim mi yoksa kendi haline birakiyimmi

Benzer Konular

Doğru Cevap
emlak işi biraz dolandırıclık, daha az dürüstliük ve ne tutturursam kar modunda işliyor. tek tavsiyem evi fiziki olarak görmeden kapora verilmemesi ve kapora verileceği zaman tapuyu mutlaka görün. kat mülkiyeti varmı gittiğiniz adres ile tapudaki adres aynı mı gibi detaykar çok önemli.
En güzeli gözünle görerek bilen bir kişi ile gidip pazarlık ederek tapu sorgusu ile.Bende sizin gibi düşünüyorum.
Büyük ihtimalle bakasıyla satış konusunda anlaşmıştı. Eğer satılmazsa geri dönüş yapmak için size cevap vermemiş olabilir. Benim ilk aklıma bu geldi

Oyla 0
Bakın şimdi yorum bekliyorum sarı sitedeki

1306078620 ve 1294728270 nolu ilanlar aynı ev .ama fiyatlarına emlak şirketlerine ve yayın tarihlerine de bir bakın .Bu konuyla birebir örtüşen bir örnekte benden olsun dostlarım. Dolandırma mı yoksa insanlık hali mi buda :)

Oyla 0
dolandırıcılık olabilir, özellikle o "Detaylar İçin Tıklayın" gibi kısımlara tıklamayın yada açılan o detaylarda ki herhangi bir linke tıklamayın, çoğu dolandırıcılık için telefon numarası ad/soyad ve oturduğunuz bölgenin bu 3 şeyin bilinmesi yeterli oluyor, Udemy de almış olduğum "Etik Hackerlık" eğitiminde ki derslerde bu ve bunun gibi yöntemlere "Oltalama" denir, insanların hassas yada ihtiyacı olduğu konuları noktaları iyi bilirler ve o noktadan insanları mağdur ederler aman dikkat..!! geri dönüş yapıp numara verseler bile bence aramayın derim, çünkü 3 saniyelik ses kaydınızdan sizin sesinizden şiir bile okuturlar dikkat edin..!!

Oyla 0

1306078620 ve 1294728270 nolu ilanlar aynı ev .ama fiyatlarına emlak şirketlerine ve yayın tarihlerine de bir bakın .Bu konuyla birebir örtüşen bir örnekte benden olsun dostlarım. Dolandırma mı yoksa insanlık hali mi buda :)
Daha çok açgözlülük 2 emlakçı biri diğerinden 300 bin fazlaya koymuş ilana aynı ev 😶. Ev zaten 1.350 ye koymuş başka emlakçı gidip niye insan 1.650 e koyar bu nasi emlakçı. Emlakçı biliyordur zaten 1.35 e başka ilan olduğunu bu işlere hakim.

Oyla 0
Daha çok açgözlülük 2 emlakçı biri diğerinden 300 bin fazlaya koymuş ilana aynı ev 😶. Ev zaten 1.350 ye koymuş başka emlakçı gidip niye insan 1.650 e koyar bu nasi emlakçı. Emlakçı biliyordur zaten 1.35 e başka ilan olduğunu bu işlere hakim.
kim ne tutturabilirse
örneğin ben
oturduğum ev resmiyette arsa
ve hisseli tapu
evin gerçek değerini
2 farklı emlakçıya sormuştum
biri 1.800 bin den açıp en kötü 1600 bin den kaparız demişti.
Diğeri ise bu ev etse etse 1.200 bin eder demişti.
İnternette ev değerlendirmeye girdiğimde 1m.600 bin eder diyordu.
Arsa olarak gözüktüğü için rayiç bedel üzerinden 1m. 1.200 bin arası
Kimi emlakçı açgözlü iken kimi de doğru söylüyor o doğru söyleyenin de 3 kağıtçı olduğunu bi şekilde anladım bana 1 milyon 100-200 derken oturduğum evle aynı konumda olan bi evi hem de arsa payı düşük olmasına rağmen
1.500 bin den ilana koymuş.
Doğru-düzgün emlakçı kalmamış anca ceplerini düşünüyorlar.
Bide kandırmak onların işi
ama ben satacak olsam ddaha fazla para için günaha giremem ederi neyse o derim o haliyle alan alır ya da hiç satılmaz.
o evin ederi belki 1.350 de değil 1.150 de olabilir :)

Oyla 0
kim ne tutturabilirse
örneğin ben
oturduğum ev resmiyette arsa
ve hisseli tapu
evin gerçek değerini
2 farklı emlakçıya sormuştum
biri 1.800 bin den açıp en kötü 1600 bin den kaparız demişti.
Diğeri ise bu ev etse etse 1.200 bin eder demişti.
İnternette ev değerlendirmeye girdiğimde 1m.600 bin eder diyordu.
Arsa olarak gözüktüğü için rayiç bedel üzerinden 1m. 1.200 bin arası
Kimi emlakçı açgözlü iken kimi de doğru söylüyor o doğru söyleyenin de 3 kağıtçı olduğunu bi şekilde anladım bana 1 milyon 100-200 derken oturduğum evle aynı konumda olan bi evi hem de arsa payı düşük olmasına rağmen
1.500 bin den ilana koymuş.
Doğru-düzgün emlakçı kalmamış anca ceplerini düşünüyorlar.
Bide kandırmak onların işi
ama ben satacak olsam ddaha fazla para için günaha giremem ederi neyse o derim o haliyle alan alır ya da hiç satılmaz.
o evin ederi belki 1.350 de değil 1.150 de olabilir :)
Ederi ne ise ondan vermek ondan kazanacağın 150-200 bin tl haram paranın açacağı hasardan daha evladır.Çok alıp karnına doldurduğun her para senden misliyle çıkar .Emlakçılar içinde aynı şey geçerli.

Oyla 0

Sizdeki olayda şöyle;

Ev sahibi 2 farklı emlakçıya evi vermiş. Biran önce evini satmak istiyor. Birisi daha ucuz yazmış. Burda alıcı kişi ucuz emlak ilanını görürse şanslı. Sahibinden sitesinde kurumsal olarak Emlakçılar vergi kayıtları ile üye oluyorlar. Yani tüm kayıtları alınıyor.

Tabi bu dolandırıcı olmayacakları anlamına gelmiyor. Dikkatli olmak lazım.

Oyla 0
sahibinden ikinci el ilanlarına dikkat etmek gerekiyor. genelde onlarda sorun var. burdan ikinci el birsey alırken genelde güvenli ödeme seçilmesi daha iyi oluyor. en güzeli ise görüp almak

Oyla 0
Sahte sahibbden siteleri oluyor. Aman onlara dikkat edin. Toki başvurularında bile başvuru sayfasının sahtesini yapmışlardı. Giriş yaptığınız sitenin linkine bakın

Oyla 0
emlak işi biraz dolandırıclık, daha az dürüstliük ve ne tutturursam kar modunda işliyor. tek tavsiyem evi fiziki olarak görmeden kapora verilmemesi ve kapora verileceği zaman tapuyu mutlaka görün. kat mülkiyeti varmı gittiğiniz adres ile tapudaki adres aynı mı gibi detaykar çok önemli.

Oyla 0
En güzeli gözünle görerek bilen bir kişi ile gidip pazarlık ederek tapu sorgusu ile.Bende sizin gibi düşünüyorum.

Oyla 0
Doğru Cevap
Ekli dosyayı görüntüle 194
18 gün önce Sahibinden de ev için yazmıştım numara istemiştim çünkü ilan da arama kabul etmiyor sadece mesaj kabul ediyordu.
Bugün bakınca hala cevap yazmamış ve ilanı yayından kaldırmış. Normal de şimdi engellerim ama dolandırıcı olsa para ister di ama bu hiç istemedi ama birşey de yazmadı belki gözünden kaçmıştır engelliyip şikayet ediyim mi yoksa kendi haline birakiyimmi
Sahibinden olsun veya başka bir site. Burada güvensiz kişiler oldukça fazla. 'Kapora' sistemini kullanan pek çok sahte ilan var. Ayrıca sanki bu sitelerden alışveriş yapıyor gibi link vererek ödeme talep ediliyor. Hiç biri güvenli değil. Özellikle de ev konusunda. Bizzat gezilip araştırılması önem taşıyor. İlanlar elbette ki işimizi kolaylaştıracak. Fakat bizzat gezerek, yerinde inceleyerek adım atmalısınız.

Oyla 1
2.el de herşey olur. geçen ergenusun birisiyle konuştum. telefon ekranı lazım oldu konum vs de attı sabah gidip alıcam. 1 2 saat sonra baktım wp de kı tüm yazdıklarını silmiş etmiş engellemiş beni. ilanda duruyor. sankı zorla alıyoruz ediyoruz insanlar bi tuhaf.

muhtemelen yeni üye olduğu için ya başkası adına daire aracı oldu koydu ilana muhatabında noyu giremediği için kendisinin kini gizledi yada unuttu yada satıldı yada yada yada herşey olabilir yani. dolandırma çok zor

Oyla 0
2.el de herşey olur. geçen ergenusun birisiyle konuştum. telefon ekranı lazım oldu konum vs de attı sabah gidip alıcam. 1 2 saat sonra baktım wp de kı tüm yazdıklarını silmiş etmiş engellemiş beni. ilanda duruyor. sankı zorla alıyoruz ediyoruz insanlar bi tuhaf.

muhtemelen yeni üye olduğu için ya başkası adına daire aracı oldu koydu ilana muhatabında noyu giremediği için kendisinin kini gizledi yada unuttu yada satıldı yada yada yada herşey olabilir yani. dolandırma çok zor
Evet evet öyle olmuş Emlakçılar arkadaşmış o getir ben portföyüme koyar satarım demiş bi müddet sonra ucuz olan ilan kaldırıdı zaten. yukarıda ekran görüntüsünü koydum.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 712
Geri