Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Bilgi Duş Başlığında Düzensiz Su Akışı Sorunu Çözüldü

Yıldız

Evin Müdavimi
Meslek
Danışman
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
İlişkisi Var
Duş başlığından su bazı deliklerden güçlü, bazılarından zayıf akıyordu. Sorunun kireç ve tortu birikiminden kaynaklandığını düşündüm. Duş başlığını söküp yaklaşık 1-2 saat sirke içinde beklettim, ardından ince bir iğneyle tıkalı delikleri temizledim, iğnenin kırılmamasına dikkat edin mutlaka .Sonrasında iyice durulayıp yerine taktım. Hemen düzeldi sizde deneyebilirsiniz özellikle bulunduğunuz bölgede suyunuz daha kireçli ise daha sık yapmanız gerekir .
72a8c8ad-4f20-4d6d-8387-2bb4119a1142.webp

Benzer Konular

Duş başlığından su bazı deliklerden güçlü, bazılarından zayıf akıyordu. Sorunun kireç ve tortu birikiminden kaynaklandığını düşündüm. Duş başlığını söküp yaklaşık 1-2 saat sirke içinde beklettim, ardından ince bir iğneyle tıkalı delikleri temizledim, iğnenin kırılmamasına dikkat edin mutlaka .Sonrasında iyice durulayıp yerine taktım. Hemen düzeldi sizde deneyebilirsiniz özellikle bulunduğunuz bölgede suyunuz daha kireçli ise daha sık yapmanız gerekir .
Ekli dosyayı görüntüle 758
Her bölgede olduğu gibi benim bulunduğum bölgede de kireçlerden hiçbir şekilde ne su içilebiliyor ne de duşakabin ve bu tarz duş başlıklarına kireç eksik olmuyor. Ben de Arap sabunu beyaz sirke ve parlatıcı ile suda bekletiyorum aynı şekilde bu da çözüyor. Temizlik rutinim haline gelen bu üçlü karışımı hemen hemen her alanda deniyorum. Zaten sirke içinde barındığı asitle birlikte bütün her şeye çözüm

Ya şu duşlara ayar oluyorum bunun seviyeleri var bir açıyorsun ince bir açıyorsun dövüyor gibi akıyor bir açıyorsun saç derin mahvoluyor çok kullanışsız yaa

izmir 1
ankara 2

kireç konusunda. ha tabi izmirde akan su varsa şanslısınız :D @gonyalı nın tuzu kuru istanbul da (şu an için) su sorunu yok.

yinede suyu çok az kullanıyorum
Çalıntı:
Rasûlullah Efendimiz (s.a.v), ashâb-ı kirâmdan Hz. Sa’d’ın yanına uğramışlardı. Sa’d (r.a) namaz için abdest alıyor, suyu bolca kullanıyordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v):

“–Bu israf da ne? buyurdular.

Sa’d (r.a) hayretle:

“–Abdestte de israf olur mu?” diye sordu.

Allah Rasûlü (s.a.v) şu cevabı verdiler:

“–Evet, akan bir nehir kenarında olsan bile! (İbn-i Mace, Tahâret, 48; Ahmed, II, 221)

Çalıntı:
Rasûlullah Efendimiz (s.a.v), ashâb-ı kirâmdan Hz. Sa’d’ın yanına uğramışlardı. Sa’d (r.a) namaz için abdest alıyor, suyu bolca kullanıyordu. Peygamber Efendimiz (s.a.v):

“–Bu israf da ne? buyurdular.

Sa’d (r.a) hayretle:

“–Abdestte de israf olur mu?” diye sordu.

Allah Rasûlü (s.a.v) şu cevabı verdiler:

“–Evet, akan bir nehir kenarında olsan bile! (İbn-i Mace, Tahâret, 48; Ahmed, II, 221)
bunu biliyorum
ama attığın iyi oldu
okuyanlar nemalanır

Konuyu nereye bağlamışsınız ya pes diyorum :):) gelelim asıl konuya bunlar çok uygun duş başlıkları hemen bozuluyor. Havuz şeklinde akanlar daha iyi pahalı ama bayağı dayanıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 758
Kireç maalesef hepimizin en büyük sorunlarından bir tanesi duşakabin başlıklarını ayda bir kere ya da 2-3 haftaya bir bol sirkeli parlatıcı olan içinde Arap sabunu olan ve ondan sonra bir de bulaşık tableti olan bir suyun içine koyuyorum 1 saat bekletiyorum mis

kireçler sadece duş başlığındaki su akışını engellemiyor. ayrıca saçımıza da zarar veriyor. bu konuda paylaşımlar çokk var. Sonuc olarak sizin belirttiğiniz gibi iğne ile uçlarını temizlemek işe yarayan yöntem sadece zahmetli biraz uğraştırıyor

Aldığımız bilmem kaç duş başlığı ne çektik be gerçekten hepsi dandik çıktı ya dipleri saçımı acıttı ya kenarları ayarsızdı yağmurlama alayım diyorum ama onunda uzun sapı için fayans delinmesi gerekiyor uzun iş.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 287
Geri