Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Soru Duvar Diplerinde Boya Kabarması ve Çatlaması Nasıl Çözülür?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sezen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sezen

Evin Yeni Üyesi
Meslek
Asistan
Evin Durumu
Ev Sahibi
İlişki Durumu
Bekar
Evde özellikle duvarın tabana yakın kısımlarında boya kabarması ve ince çatlaklar oluşmaya başladı, bu durum hem görüntü olarak kötü duruyor hem de ileride daha büyük bir soruna dönüşür mü diye düşünüyorum. Temizlik yaparken ya da silerken daha da belirgin hale geliyor. Bunun nemden mi yoksa yanlış boya uygulamasından mı kaynaklandığını tam anlayamadım.Nem sorunu yok apartmanda genel olarak. Sadece boya yenilemek yeterli olur mu yoksa öncesinde farklı bir işlem yapmak gerekir mi? Bu tarz bir sorunu kalıcı olarak çözen var mı ? Ne yapılabilir?

Su vs Almıyorsa,Altına Astar Atılmamış Olabilir. Güzelce Kazıyıp Çatlaklara Saten Alçı Sürüp Üstü Boyanabilir

Nemden dolayı olursa pul pul dökülme olur genelde. Ama sadece çatlak ve kabarmaysa @DarkredBlue61 dediği gibidir büyük ihtimalle.

Nemlenmesi terlemesi demek bir anlamda yalıtımsal bir mevzu gibi. Arkadaşın dediği gibi alçı yapılabilir ince bir tabaka.

Evde özellikle duvarın tabana yakın kısımlarında boya kabarması ve ince çatlaklar oluşmaya başladı, bu durum hem görüntü olarak kötü duruyor hem de ileride daha büyük bir soruna dönüşür mü diye düşünüyorum. Temizlik yaparken ya da silerken daha da belirgin hale geliyor. Bunun nemden mi yoksa yanlış boya uygulamasından mı kaynaklandığını tam anlayamadım.Nem sorunu yok apartmanda genel olarak. Sadece boya yenilemek yeterli olur mu yoksa öncesinde farklı bir işlem yapmak gerekir mi? Bu tarz bir sorunu kalıcı olarak çözen var mı ? Ne yapılabilir?
İyice zımparalamak ya da ne diyorlar kazımak ondan sonra astar boya yaptıktan sonra tekrar kat boyamak sorun devam ettikçe bu işlem yenileniyor maalesef bunun bir çözümü yok

İyice zımparalamak ya da ne diyorlar kazımak ondan sonra astar boya yaptıktan sonra tekrar kat boyamak sorun devam ettikçe bu işlem yenileniyor maalesef bunun bir çözümü yok
alt kat düzgün ise yanı boya tutunabiliyorsa siz malzeme aldığınız yere durumu anlatın ona göre malzeme versin. gerekirse dönüşüm astarı verir onu vurur üstüne astar atarsınız vs. zemin ve alan önemli.belki o bölgede su kaçağı vs vardır bilemiyorum çatlak nasıl belki cepheden yada elektrik tesisatindan filan ufak ufak su yürüyordur vs yoksa durduk yere boya dökülmez sürekli.

alt kat düzgün ise yanı boya tutunabiliyorsa siz malzeme aldığınız yere durumu anlatın ona göre malzeme versin. gerekirse dönüşüm astarı verir onu vurur üstüne astar atarsınız vs. zemin ve alan önemli.belki o bölgede su kaçağı vs vardır bilemiyorum çatlak nasıl belki cepheden yada elektrik tesisatindan filan ufak ufak su yürüyordur vs yoksa durduk yere boya dökülmez sürekli.
Zemin kaliteli değilse zemini nasıl kaliteli hale getirmek mümkün. Mecburen bir şekilde kapatmak onarmak gerekiyor

Zemin kaliteli değilse zemini nasıl kaliteli hale getirmek mümkün. Mecburen bir şekilde kapatmak onarmak gerekiyor
en basit örneği altta eski boya moya varsa onları kazımakta iyi olur. duvarda özellikle astar şeçimi önemli.bazı boyalar tam tutunamıyor ve kopup gidiyor. binada yalıtım varmı dışarıda? bu bölge tam olarak nerede ona göre hırdavatçı yada boyacıya gidip durumu anlatın gerekirse küfe karşi dayanıklı boya vs de önerebilir. her ürünün kendine has çalışma,uygulama alanı mevcut.

boya altında alçı düzgün değildir,üste vurulan alçı kendini salıyordur doğal olarakta boya zamanla oynayıp çatlamada yapabilir. bu alan binada çıkmanın bulunduğu yerdedir bina oynuyordur ediyordur ondan da yapar.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 248
Geri