Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Elektrik faturasında tasarruf etmek için aldığım önlem: Güneş Paneli

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Son yıllarda elektrik faturasında tasarruf daha da önemli hale geldi. Özellikle devlet tarafından kota üstü kullanımlara ek ödeme çıkacağı yönünde haberler olunca, bir de dünyadaki elektrik krizinin ileride daha büyük boyutlara geleceğini görüp okudukça kendimce çareler aradım. Bulduğum en kaliteli ve en uygun fiyatlı yöntem GÜNEŞ PANELİ oldu. Aklınıza tarlalarda gördüğünüz büyük paneller gelmesin. Bunların ufak boyutları da var hatta telefon boyutunda bir panelle evinizdeki buzdolabı çamaşır makinesi gibi eşyalarınızı günlük olarak kullanabiliyorsunuz. Hem elektrik faturası ödemiyorsunuz hem de doğal enerji kullandığınız için çevreye zararı olmuyor. Evimiz müstakil olduğu için damin Güneş alan bir kısmına yerleştirdiğimiz ufak panelle yaz boyu klima ve lambamizi bu şekilde tasarruflu olarak kullandik. Kışın da kısmen işimize yaradı. Hatta şehir içinde bazı apartmanlarda balkon demirlerine tablet boyunda Güneş paneli monte ettiklerini gördüm yani eviniz müstakil olsun olmasın işinize yarar.
Fatura boyutunda nasıl tasarruf sağladığıma gelirsek yazın klima nedeniyle 2 bin 3 bin TL arası elektrik faturası geliyordu hatta çok fatura gelmesin diye sabahları ve akşamları klimayı kapatıyorum. Eğer tam gün açık olsa 4 5 bin TL civarı elektrik faturası geleceği muhtemeldi. Biz panel ile gün boyu açsak bile faturamız 500 700 TL bandında geldi yani yüzde yüzün üstünde kar ettik diyebilirim.

Trendyol Hepsiburada n11 gibi sitelerde bu güneş panelleri var ve fiyatı yüksek gelse de faturaya ödeyeceğiniz parayı buna ödeyerek zaten kendini amorti etmesini sağlıyorsunuz. Tasarrufun ötesinde yenilenebilir enerji kaynağı kullandığınız için gelecek nesillere de cevreyi temiz bırakabilirsiniz. Kış dönemi faturamız da ekledigim dosyada ve gayet uygun geldi.

Ekli dosyalar

• 17748611944858074876196372399554.webp
    17748611944858074876196372399554.webp
    870,5 KB · Görüntüleme: 101

Benzer Konular

Evin mevcudu arttıkça ihtiyaç duyuluyor maalesef şimdilik idare edebiliyorsaniz daha basit önlemler alabilirsiniz 😊
en basit önlem şu
hiç ışık açmıyorum
telefon ışığıyla idare
ediyorum genelde :)
tabi tek başıma kaldığım zaman öyleydi :)

Güzelmiş ama nereye kadar idare eder bilmiyorum 😊 gece yatarken kullanmadığınız eşyaların fişini çekebilirsiniz. Buzdolabı dışında tabi. Akşamları TV ışığında oturabilirsiniz. Evinizde tasarruflu LED lambalar kullanabilirsiniz.

şimdi burda bahsedilen güneş paneli büyük evlerin çatılarına kurulan sistem gibi mi tam anlayamadım. trendyolda falan satılan paneller nasıl oluyor burda örnek ppaylaşır mısınız. kurulumu falan nasıl oluyor merak ettim

şimdi burda bahsedilen güneş paneli büyük evlerin çatılarına kurulan sistem gibi mi tam anlayamadım. trendyolda falan satılan paneller nasıl oluyor burda örnek ppaylaşır mısınız. kurulumu falan nasıl oluyor merak ettim
Hayır buradaki paneller o kocaman olanlardan değil Trendyolda Güneş paneli diye yazarsanız çıkıyor. Bir de hepsi boy boy mesela hangi alanda kullanacaksanız büyüklüğünü ona göre seçmeniz gerekiyor. Ben sürekli açık havada çalışan kişilerin tablet gibi olup katlanan Güneş panelleri aldığını gördüm. Telefon şarj kablosu girişi de var bu panellerde telefonlarını istedikleri zaman şarj ediyorlar. Powerbank gibi hemen biten bir enerji olmadığı için bir gün güneşte bekletilirse 1 hafta kadar kullanılıyor diye biliyorum.

Hayır buradaki paneller o kocaman olanlardan değil Trendyolda Güneş paneli diye yazarsanız çıkıyor. Bir de hepsi boy boy mesela hangi alanda kullanacaksanız büyüklüğünü ona göre seçmeniz gerekiyor. Ben sürekli açık havada çalışan kişilerin tablet gibi olup katlanan Güneş panelleri aldığını gördüm. Telefon şarj kablosu girişi de var bu panellerde telefonlarını istedikleri zaman şarj ediyorlar. Powerbank gibi hemen biten bir enerji olmadığı için bir gün güneşte bekletilirse 1 hafta kadar kullanılıyor diye biliyorum.
Teknoloji bu kadar ilerlemişken dediğiniz o kadar harika geliyor ki kulağa. Eğer gerçekten bu şekilde Trendyol gibi bir mağazadan kolaylıkla alınabiliyorsa hele ne kadar güzel.. Tabii maliyetini bilmiyorum uygun olup olmadığını bilmiyorum bu konuda yorum yapamam ama gerçekten elektrik tasarrufu konusunda oldukça pratik ve modern geliyor kulağa.. hele ki bu teknolojinin oldukça ilerlediği ve arttığı dönemde elektrik gibi kaynakların gerçekten sınırlı kullanılması gerekiyor ama her şey elektriğe ve teknolojiye bağlı.. o kadar gerekli ve hassas bir konuya değinmişsiniz ki çok hoş gerçekten bunu hemen araştırıp bu konu hakkında hemen bir fikir edinmek istiyorum açıkçası..

Teknoloji bu kadar ilerlemişken dediğiniz o kadar harika geliyor ki kulağa. Eğer gerçekten bu şekilde Trendyol gibi bir mağazadan kolaylıkla alınabiliyorsa hele ne kadar güzel.. Tabii maliyetini bilmiyorum uygun olup olmadığını bilmiyorum bu konuda yorum yapamam ama gerçekten elektrik tasarrufu konusunda oldukça pratik ve modern geliyor kulağa.. hele ki bu teknolojinin oldukça ilerlediği ve arttığı dönemde elektrik gibi kaynakların gerçekten sınırlı kullanılması gerekiyor ama her şey elektriğe ve teknolojiye bağlı.. o kadar gerekli ve hassas bir konuya değinmişsiniz ki çok hoş gerçekten bunu hemen araştırıp bu konu hakkında hemen bir fikir edinmek istiyorum açıkçası..
Son yıllarda elektrik kesintileri sık sık yaşanmaya başladı. Bazı ülkeler elektrik krizi yasadilar yakın dönemde ve çoğu işlerini yapamadilar. Savaşların arttığı ve enerji kaynaklarının daha önemli olduğu bu günlerde Güneş gibi bir enerjiyi kullanmak hepimize fayda sağlar. Devletimizde bu konuda boş ve verimsiz olan arsaları Güneş panelleri ile degerlendiriyor. Bir evin tamamini aydınlatacak ve buzdolabı gibi eşyaların elektriğini sağlayacak panelleri 45 50 bin TL civarı olduğunu gördüm. Aylık en kötü 2 bin TL fatura ödeyen bir aile 25 ayda aldığı panelin fiyatini çıkarmış oluyor. 25 ay sonrasında da elektrik faturası ödemek zorunda kalmıyor.

Son yıllarda elektrik kesintileri sık sık yaşanmaya başladı. Bazı ülkeler elektrik krizi yasadilar yakın dönemde ve çoğu işlerini yapamadilar. Savaşların arttığı ve enerji kaynaklarının daha önemli olduğu bu günlerde Güneş gibi bir enerjiyi kullanmak hepimize fayda sağlar. Devletimizde bu konuda boş ve verimsiz olan arsaları Güneş panelleri ile degerlendiriyor. Bir evin tamamini aydınlatacak ve buzdolabı gibi eşyaların elektriğini sağlayacak panelleri 45 50 bin TL civarı olduğunu gördüm. Aylık en kötü 2 bin TL fatura ödeyen bir aile 25 ayda aldığı panelin fiyatini çıkarmış oluyor. 25 ay sonrasında da elektrik faturası ödemek zorunda kalmıyor.
Aslında o kadar mantıklı düşünüyorsunuz ve bunu paylaşıyorsunuz ki anlatamam çünkü bu elektrik faturalarının bir sonu yok. Özellikle ben kendim için çok ideal buldum çünkü ben müstakil kendime göre küçük bir prefabrik düşünüyorum gerçekten apartman yaşantısı rezidans yaşantısı ve toplum semt yaşantısından uzaklaşmaya başladığımı anladım bu da tabii ekonomiyle de alakalı birazcık ama dediğinizi araştırıp yeni evimde kullanmayı düşünürüm kesinlikle düşünürüm.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 331
Geri