Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Bilgi Elektrik tesisatındaki arızayı kiracı mı öder?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Kiracı olanların genelde en çok aklına takılan sorulardır. Arıza çıktı masrafları kim öder?
Elektrik arızasını kimin ödeyeceği arızanın nedenine bağlıdır.
elektrik tesisatı arızası.jpg

Tesisat veya büyük elektrik arızaları çoğunlukla ev sahibi tarafından ödenir. Ama yine de arızanın ne olduğu önemlidir. Eğer sorun evin elektrik tesisatından kaynaklanıyorsa veya eski kablo, sigorta, pano gibi ana sistemde problem varsa tamir masrafı ev sahibine aittir. Çünkü ev sahibi evi kullanılabilir durumda tutmak zorundadır.

Örnek olarak ev sahibinin ödeyeceği elektrik masrafları:
  • Duvar içindeki kablo yanması
  • Sigorta kutusu arızası
  • Elektrik tesisatının eskimesi
  • Prizlerde genel elektrik problemi (prizin eskimesi veya kullanıma bağlı çerçevesindeki arızalar değil)
Bu örnekler arttırılabilir.

KİRACIYA NE AİTTİR?
Musluk arızası, musluk contası, ampul değişimi ve bunun gibi basit olan, günlük kullanım nedeniyle onarım gereken durumlar KİRACIYA aittir

Benzer Konular

artık ev sahipleri kriacılardan bekliyor her çözümü sen yaptır kiradan düş sen düzelttir kiradan düş. çelik kapı yapılması lazım mesela sen taktır kiradan düş diyor çelik kapı 15-18 civarı montajı dahil kira 12 bin tl diğer ayın kirasından düşmek gerekiyor ama kiracıda bir anda o kadar yüklü para olamıyor işte her ayın sonunu zor getiren kiracılar var.

evin olupta resmiyette arsa olarak gözükmesi de ayrı dert
gerçekten evin tapu da resmiyette ev olması dert değil
şükredilecek nimet

amenna şükürde sıkıntı yok :) ama anlayışsız insan olmayan bir komşu yada kiracıda insanı ev sahibi olduğuna pişman ettirebilir, "keşke kiracı olsaydım da buradan çekip gitseydim" yada "keşke bu evi almasaydım" da dedirtebilir..

amenna şükürde sıkıntı yok :) ama anlayışsız insan olmayan bir komşu yada kiracıda insanı ev sahibi olduğuna pişman ettirebilir, "keşke kiracı olsaydım da buradan çekip gitseydim" yada "keşke bu evi almasaydım" da dedirtebilir..
ev alma komşu al
sözü ne kadar da doğru

Elektrik arızası çok hassas bi durumdur.Arıza büyük boyutta ise önce bu arızaya neden olan şey bulunmalıdır.Kiracının fişe taktığı yüksek voltaj çeken ve takıldıktan sonra uzun süreler kullanılan cihazlar duvar içlerindeki antikron kablo yanmalarına kısa devrelere sigorta yapışmalarına sebep olur.Bu yüzden profesyonel birine göstermeli nedeni kiracıysa ondan tahsil edilmeli, yok bina eski ne taksan ampul patlıyo sigorta atıyor gibi yada kısa devre sigortası sürekli atıyor gibi şeyler kiracıdan değil evsahibinden kiradan düşülerek tahsil edilebilir.Bu durum suistimale açıktır.Kiracı kira veriyorum istediğimi takarım yaptırırım kiradan kesiveririm modunda olursa evsahibi haybeye ödemeler yapar.Ha kimi kiracıda var bunu ben yaptıım evsahibine söylenmez deyip hissettirmez bile..Verir geçer.Allah vicdanlı evsahipleri ve kiracıları ile karşılaştırsın.

Kesinlikle kiracı ama şöyle ki apartmandan kaynaklanmıyorsa tabi elektrik tesisatını çünkü kullanılan eşyalarda bozabiliyor. O sebeple bence kiracı.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.385
Geri