Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Eski yaşamlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gezgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gezgin

Ev İnsanı
Evin Durumu
Kiracı
eskiye özlem duyanlar vardır belki aramızda. bazen böyle ortamları görünce çok hoşuma gider. birkaç görseli de görünce paylaşmak istedim.

a1.jpg

Camdan vuran güneş ışığı, ortada guzine, üstünde güğüm çaydanlık. yanında tabure...

a3.webp

bu da eskiyle yeniyi harmanlayan bir ev modeli :) sobadan aldığı ısıyla suyu ısıtarak ayrıca diğer odaları da ısıtıyor, veya sıcak su sağlıyor :)

a2.webp

Bu da biraz daha modernize edilmiş hali...

Benzer Konular

Bende eski yaşamları severim. Sürekli bu şekilde yaşayabilir miyim diye sorarsanız? Tabiki hayır. Ama 1-2 günlük köy kaçamağı yapmak güzeldir. Severim.

Soba üzerinde çay, kestane vs yapıp birşeyler yiyip içen sınırlı sayıda kalmış nesil olarak özlenen zamanlar tabii ki de ama her yeni zamana ayak uydurmak lazım bir şekilde

Eskiye eskilere olan özlemimiz ölene kadar bitmiyecek bunu bazı z kuşakları ve sonraki kuşaklar bilmez hatta z kuşağını 2000 öncesi ve sonrası olarak gruplayabiliriz
98 li olarak çocukluğumun %33 ü köyde geçti o sobalar ocaklar hiç unutulur mu biber közlemesi salçalar bazlamalar uff sobanın odacıkları olurdu pattesi koyarlardı tadı hâlâ damağımda ondan daha lezizi yok. Çok paran olcak köyden tarlalı ev alcan yaz tatilini orda geçircen

eskiye özlem duyanlar vardır belki aramızda. bazen böyle ortamları görünce çok hoşuma gider. birkaç görseli de görünce paylaşmak istedim.

Ekli dosyayı görüntüle 1

Camdan vuran güneş ışığı, ortada guzine, üstünde güğüm çaydanlık. yanında tabure...

Ekli dosyayı görüntüle 2

bu da eskiyle yeniyi harmanlayan bir ev modeli :) sobadan aldığı ısıyla suyu ısıtarak ayrıca diğer odaları da ısıtıyor, veya sıcak su sağlıyor :)

Ekli dosyayı görüntüle 3

Bu da biraz daha modernize edilmiş hali...
Her zamanın kendine özgü güzellikleri ve zorlukları var. Bu resimleri özlüyoruz evet. Ama yaşamak, birşeylerin mücadelesini vermek ne kadar zordu. Eski zamanda şimdiye göre anlayış, maddiyat ve çok fazla iletişim yoktu. O yüzden ne kadar güzel olursa olsun eski zamanda yaşadığım günleri güzel hatırlamıyorum. Resimlerde herşey ne kadar güzeldi oysa. Sobanın üzerine düşen suların cızırtısı, sırayla banyo sıraları, sabah uyanmamak için verilen mücadele.. Hatırlanan onca güzel şey varken neden içimde eski denince bir burukluk var? İçimde kalan çocukluğum ve belki okul yıllarımın ellerimden alınması.. Çalışma hayatına bir türlü atılamamak. Eski resimlerde güzel. Orada kalsın. Dönmek istemezdim.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 706
Geri