Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Ev Hayatı (Geçim)

gonyalı

Ev Ehli
💪Destekçi
Evin Durumu
Aile Evi
İlişki Durumu
Bekar
Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki
parasız saadet asla olmaz
Derler ya analar gızlarına
Aşk karın doyurmaz
Doğrudur
Azıcık aşım ağrısız başım desek yine o da olmuyor. Geçim de maneviyat da önemli ister küçük çocuk ol genç ol ana babaya karşı hayırlı evlat olacaksın. İster evli ol eşine karşı ve yine ana babana karşı iyi olacaksın. Maneviyat insanın kendisini iyi yetiştirmesi , Allahın koyduğu kurallara uyması ve uymaya çalışması
Allahın emir ve yasaklarına karşı gelmeyip
kulluğunun gereğini yapıp boyunu eğmesi dünya hayatının geçici olduğunu ölümün hak ve öldükten sonra ebedi gerçek bir yaşamın olduğunu idrak edip buna göre hayatını sürdürmesi manevi geçim için en kilit aşama budur. Bunu insanlar bir şekilde acı-zorla/seve-isteye öğrenirler
Öğrenmeyenin de ...
Bir insan 40 ına gelmişse ve hâlâ kötülükten vazgeçmemişse diye bi laf var... Kalbi mühürlenen insana ne kadar öğüt verirsen ver işlemez. :(

Ev hayatı İnsan için ikiye ayrılır:
Doğduğu ev- O evden ayrılana kadar geçen çocukluk, gençlik, hâlâ aynı evde yaşıyorsa ki belli bir yaşta reşit olan reşitlik 18 yaş ama gençler 15-24 olarak geçiyor. Genelde İnsanlar 18 yaşında plan yapmaya başlıyor. İş! Özelliklede erkekler
artık kızlarda bu planı yapmaya başlamalı çünkü hükümet 18 yaşına basan kızlardanda gss prim borcu adı altında para alacak. Çok yanlış bir uygulama bence.
Geçimi sağlayacak bir işi yoksa zaten insan evlenmemelidir. (Erkek).
Kişinin evlendikten sonraki ev hayatıda 2.ev hayatıdır. Bu ev hayatı karışık da olabilir yani gelin veya damat ebeveynlerinin evinde yaşamını sürdürebilir. Burayı uzatmayacağım çünkü asıl konumuz Maddi geçim
1.Bölüm sonu.

Benzer Konular

Yaptığımız işten bi şekilde geçinebiliyoruz kimi zaman aç kimi zaman tok , kimi zaman da lüks
evet yanlış okumadınız
lüks yazdım
Lüks deyince
akla ilk gelen şey şudur:
Çok zengin olup bi elin yağda bi elin balda olması mı kimine göre evet kimine göre de hayır.
Peki neden hayır?
Bir insan düşünün
sokaklarda yatıp kalkıyor
kirada oruranlara imreniyor
kiracılar 1 ev sahibi olanlara imreniyor 1 ev sahibi olanlar 2 evi olan vs. böyle arttıkça artıyor.
En üstte ise Bazı Müteahhitler var.
Fakat onların hayatı hiiiç kolay değil
Tamam çok fazla kazanıyor olabilirler ama Sorumlulukları da oldukça fazla misal bir işçinin başına bi iş gelse direkt davalık oluyorlar.
İnşaatta Kullandıkları malzemeleri aldıkları yerler dolandırmaya çalışıyor bazıları çok kârlı bir iş yapıyorlarken ufak bir dikkatsizlik o kârın erimesine hatta sıfırlanmasına yol açıyor. Belki bedenen çok yorulmuyor fakat beyinsel olarak çok yoruluyorlar. Herkesi ayrı ayrı idare etmek zorunda kalıyorlar. Zenginler ama mutlular mı ?
Her zengin mutlu olsa idi
Fakirler mutsuz olurdu değil mi?
Bu aslında şükürle bağlantılı
ne kadar çok haline şükredersen
Çok daha iyi hayat şartlarına ulaşabiliyorken şükürsüz insanın cebine tomarla para girse bile bereketi olmuyor. Bu yüzden halimize şükretmeliyiz.
Kimi insanlar da diyor ki ben hep şükrettim ama hâlâ fakir ve açım
e o da bi imtihan değil mi?
Zenginlikte geçici fakirlikte geçici ölümlü dünya dünya ölüm yeri

Önemli olan ahiret hayatına yakacak odun mu götürmek yoksa güçlü bir iman ve canı gönülden derin pişmanlıklardan ötürü tevbe edip , kul hakkına girmeyip , yalan söylemeyip , En önemlisi de Allaha şirk koşmayıp ve diğer bütün büyük , orta, küçük farketmez günahlardan kaçınıp , günah işlediğinde bi zaman sonra farkına vardığında hemen tevbe edip bir daha yapmamak üzere tabii. Hepimiz günahkârız Allah bizleri affetmezse biz na. gireriz cennete... Bunları biz de biliyoruz neden yazdın diyebilirsiniz biliyoruz ama bu sadece bilgi olarak mı kalıyor yoksa pratikte yani uygulayabiliyormuyuz hayatta önemli olan bu.
Yine konudan konuya atladım
Asıl konuya 3. bölümde değineceğim

Günümüz şartlarında enflasyon yani paramızın alım gücünün azalması söz konusu. Bu durumda insanlar genelde yatırım yapıyorlar. Kimi çok kimi az kazanırken kimi de kaybediyor. Yutub , X vs. platformlarda bu işi gerçekten bilen de var bilmeyip atıp tutan vs. + dolandırıcılarda var. İnsanlar sağlıklı karar veremiyor ya da izledikleri, okudukları kişilerin yaptığı şeylere bakıp ona göre yatırım yapanlar var.
Yani finansal okuryazarlık çok az.
4.bölümde Sizlere öyle tüyolar vereceğim ki... Takipte kalın. :)

3.bölüm sonu.

Finansal okuryazar olmak herkesin vakti bol değil bunu öğrenmek bir süreç gerektiriyor. Ama öyle bir şey var ki bunu bilirseniz artık sallamasyon şansa yatırım yapmayacaksınız.
Ne oldu bu yıl ilk mi 2. Ayda mı ne gram altın 8 bini aştı.
Savaş çıkacak yükselecek diye alanlar oldu. Ama en çok da yutubda gram 10 bin olacak diyenler ve azıcık dahi finansal okur olmayanlar atladı
Ne oldu çakıldı.
Daha da hâlâ sürünüyor 6 bin 6. 250 bandında iyi ki dolar etkisi var dolar da düşseydi 5 bine bile düşerdi. Dolar o sert düşüşü biraz olsun frenledi. Yutubda izlicekseniz
Benim izlediğim kişiler: İslam Memiş, Devrim Akyıl, Selcoin, Ekonomist Çoban. Bu adamlar gram altını 8 binden full çıktım diyenler. Bu adamları izleyebilirsiniz genelde tutturuyolar.

Satmaya cesaret edemeyenler aylardır huzursuz kimi kârdan zarar etti, kimi üst seviyeden alıp ciddi zararlar etti.
Bu arada yıl sonu ons altın beklentim maksimum 4 bin 800 dolar gram altın dan beklentim 7777₺ kabaca maksimum 7500-8000₺ Ben altına yatırım yapmıyorum. Ytd.
4.bölüm sonu
5.bölümde kendi stratejilerime değineceğim ben yutubdan bihaber iken de kendi kendime stratejiler geliştirmiş ve turnayı gözünden vurmuştum onu 5.bölümde yazacağım.
Her zaman bu adamları izleyemez takip edemezsiniz fırsatları kaçırabilirsiniz.

5. Bölüm

Yapay zeka ama sadece yazeka
kullanın yandexin yapay zeka uygulamasını. Çünkü :
Sana direct olarak altın, gümüş, bist hisse senedi sana fikir veriyor.
Senin yerine teknik analiz yapıyor gayette başarılı.
Yutubda iki kişiyi daha izleyebilirsiniz Emre Şirin ve Cem Özüak

Bu arada bende kullandığım stratejiyi unutmuşum 7 yıl felan önce kullanmıştım. Aslında az çok hatırlıyorum ama yazıp da yanıltmak istemem. Elbette birkaç kişiyi dinleyip yine kendiniz karar vereceksiniz neye yatırım yapacağınıza
şuna çok dikkat edin artık kimse kestiremiyor ne olacağını
gram altın haddinden fazla artmış 5 yıl sonra 2 kat daha yükselebilir
ama gümüş öyle değil 5 yılda 5-6 kat daha fazla yükseleceğini öngörüyorum. ve bu seviyeler alım için ideal elbette bi %10 - %20 daha düşebilir. ama düşmeyedebilir.
Şayet kenarda nakitim olsa idi gümüş alırdım. Kirada olan bi evim olsa idi satar tarla/arsa alırdım.
Size şu günlerde mantıksız gelebilir kiradaki yedek evi satıp tarla almak ama aslolan geleceği öngörüp ona göre hareket etmektir.
Benim de stratejim bu.
Yatırımcı dediğin zaten hisse senedi de alır altın-gümüş de alır. Tarla gücü yetiyorsa arsa hatta eli çok güçlüyse bir de müstakil bir ev alır.

Ne oldu şimdiye kadar kent rahat , huzurlu eee köyler kırsal alanlarda üretim yapacak insanlar kaldı mı
çok az varlar. Fakat bu ibrenin ben tersine döneceğini düşünüyorum.
İllerin 5-7 yıllık kalkınma planlarına bakın. Okuyun. Nerede ne oluyor diye bi baksanız anlarsınız.
Boş vaktim yok deyip
açıp dizi film izliceğinize okuyun.
Ha gerçekten hiç zamanım yok diyosanız da benim beklentim şu:
Gerçekleşir veya gerçekleşmez
Sizin aklınıza yatar ya da tatmaz
bu beni ilgilendirmez.
Kesinlikle Yatırım tavsiyesi değildir.
Gelecek yıl gümüş ön planda olacak
keza 2028 yılında da öyle
ama ufaktan ufaktan palazlanacak
o yüzüne bakmadığınız ayak bastığınız toprak o köydeki ev şehirdekine bakış kel :) taştan, kerpiçten yapılan evler
gün gelecek değerlenecek
değerlenecekten kastım şu belki fiyatı artar
değer illa para demek değil
sığınılacak güvenli alan olacak
şehirdekiler bi ton parasıyla meyve sebze vs ya alamayacak ya da hiç üretim olmadığı için mecburiyetten kırsala göçecek aç kalmamak için
bu sefer kırsal alanlar yine eskisi gibi uzuun yıllar öncesi gibi revaçta olacak kentteki zenginler kırsal alanlara gidip parayı bastırıp çiftçiden tarla almaya çalışacak.
Hadi zenginler bi şekilde paçayı yırtar ya garibanlar napcak
varsa ana babadan kalma derme çatma köyde bi ev yine yaşar o da yok ise ne olacak.
işte bu yüzden birikim şart
biraz dişini sıkacak insan
ki ilerde daha rahat bi hayatı olabilsin.
Yatırım tavsiyesi değil
kişisel görüştür.

Herkes kişisel görüşünü paylaşabilir
Ve de bana bu öngörülerimin nasıl oluştuğu, neyden kaynaklandığını, hangi temellere dayandırdığımı sorabilir.
Böylesi önemli konuda
herkesin fikri
önem taşıyor.
Katkılarınızı bekliyorum
6. Bölüm sonu. (Final)

Geçim çok zor artık serbest piyasa ekonomisi gibi görünse bile bazı gruplara dahil olmadan ne üretim ne ticareti kazandırıcı bir şekilde yapmak mümkün görünmüyor. tarım dan emlağa, ticaretten ai destekli kodlamaya kadar kadar bir çok sektöre göz atıyorum.Ama her yerde bir duvarla karşılaşmak mümkün. Bazı dereler vardır kamuya açık olması gerekirken değil maalesef.sen su alma diyorlar yada gel bize katıl öyle al diyorlar.
Atamızın cumhuriyetinde vatandaş olmak yeterken devlet sana hizmet etmek zorundayken artık tekrar kul zihniyetine dönüştük.Her bakanlığın dahil olduğu bir grup var o gruplara girmen onlara ödeme yada hizmette bulunman gerekiyor. Her işin büyükleri var onlardan icazet almadan özgürce yapamıyorsun.
Eskiden illegal işlerde belirli gruplar olurken artık her alanda herşeyin mafyası var güvenlik desen "yapmasaydın gitmeseydin" şeklinde seni suçlu çıkarıyor... mahkemeye düşme zaten eşit haklar yok. karşı tarafın avukatı hakimle bir bağlantısı varsa yandın sen senin avukatın ne yapsa kazanamazsın. hele ki kendi avukatında onlardansa dava uzar durur...
Tarıma gelelim bakıyorsun roka yetiştiriyorlar iyi para kazanıyor bende yetiştireyim diyorsun onlara verilen fiyatın yarısı veriliyor sana işine gelirse alıcıda bulamıyorsun...sen masraf yapıp yetiştiriyorsun, onlar devletten destek alıyor bedavaya üretiyor.
Onlardansan ev kirası 10 bin değilsen 25 bin... vs. vs. vs.
Yüzde 51 bize yeter diyorlar gerik alan ne yaparsa yapsın. Onlar 2 şer 3 er maaş alırken senin kuş kadar maaşını vergilerle boğuyorlar. Bankalar olmasa geçim zaten mümkün değil.... çok uzattım siyasi konularada girmek istemiyorum.

Geçim çok zor artık serbest piyasa ekonomisi gibi görünse bile bazı gruplara dahil olmadan ne üretim ne ticareti kazandırıcı bir şekilde yapmak mümkün görünmüyor. tarım dan emlağa, ticaretten ai destekli kodlamaya kadar kadar bir çok sektöre göz atıyorum.Ama her yerde bir duvarla karşılaşmak mümkün. Bazı dereler vardır kamuya açık olması gerekirken değil maalesef.sen su alma diyorlar yada gel bize katıl öyle al diyorlar.
Atamızın cumhuriyetinde vatandaş olmak yeterken devlet sana hizmet etmek zorundayken artık tekrar kul zihniyetine dönüştük.Her bakanlığın dahil olduğu bir grup var o gruplara girmen onlara ödeme yada hizmette bulunman gerekiyor. Her işin büyükleri var onlardan icazet almadan özgürce yapamıyorsun.
Eskiden illegal işlerde belirli gruplar olurken artık her alanda herşeyin mafyası var güvenlik desen "yapmasaydın gitmeseydin" şeklinde seni suçlu çıkarıyor... mahkemeye düşme zaten eşit haklar yok. karşı tarafın avukatı hakimle bir bağlantısı varsa yandın sen senin avukatın ne yapsa kazanamazsın. hele ki kendi avukatında onlardansa dava uzar durur...
Tarıma gelelim bakıyorsun roka yetiştiriyorlar iyi para kazanıyor bende yetiştireyim diyorsun onlara verilen fiyatın yarısı veriliyor sana işine gelirse alıcıda bulamıyorsun...sen masraf yapıp yetiştiriyorsun, onlar devletten destek alıyor bedavaya üretiyor.
Onlardansan ev kirası 10 bin değilsen 25 bin... vs. vs. vs.
Yüzde 51 bize yeter diyorlar gerik alan ne yaparsa yapsın. Onlar 2 şer 3 er maaş alırken senin kuş kadar maaşını vergilerle boğuyorlar. Bankalar olmasa geçim zaten mümkün değil.... çok uzattım siyasi konularada girmek istemiyorum.
Abi sen tam olayların içindesin ve farkındasın ben böyle olduğunu bilmiyordum. Gerçi şehirde de durum aynı (dayım) iş yapıyor belediye hangi partideyse ona göre şekil alıyor bir dönem t partiyse ben t yi tutuyom sizi destekliyorum efendim deyip yalakalık yapıyor başka bi dönemde de v partisine yalakalık yapıyor. Onlara bir şeyler ısmarlıyor işini yürütüyor.
Yoksa iş yapamaz.

Vergiler; garibanın belini doğrultamayacak şekilde büküyor.

Ülkede ani bir karar alınıp
Sonuçları ne kadar ağır olacaksa olsun derhal bu faizi 0 lamaları gerekiyor. Faizsiz katılım bankaları var ama gücü yetersiz hisse senetleri var pd/dd den düşük
yok böyle bişey yav.
Afganistan örnek alınmalı.

@gonyalı güzel konular ve iyi gözlemle konuyu ele almışsın ve çok da haklısın. Geçim sadece addi bir konu olmasa da günümüz şartlarında herşey maddiyata bağlı geliştiğinden para varsa geçim var modunda yaşıyoruz.

ekonomik youtuber için bende işaret ettiğinkişileri takip ediyorum ilave olarak Burak Aslan ı tavisye edebilirim.

@mehmet.ar mafya konusu o kadar akıl almaz bir boyut aldı ki ülkede lahmacun mafyası bile olduğu ortaya çıktı.

Kenarda nakitiniz var.
Değerlendirip yatırım mı yapmak istiyorsunuz? Ama teknik - temel analiz bilginiz yok mu
hiç sorun değil
y.z. hayatın her alanında
bizlere yardımcı olabiliyor
Yazeka yandexin yz si
ben hiçbir işlevini görmemiştim
ta ki birkaç hisse senedini
yazeka da araştırana kadar.
Yazeka internetteki bilgileri bir araya toplayıp, nesnel olarak detaylıca analiz yapıyor, destek,direnç seviyelerini yazıyor. Vurkaç , al - sat yapmak için de kullanılabilir ben bu sayede biraz kâr edip çıktım.
Uygulama play store de var iosu bilmiyorum. Çok soru soracaksanız uygulamayı indirin çünkü tarayıcı da belli bir limit var. Yine de en son kararı sizler vereceksiniz bu yz sadece amaca ulaşmak için bir araç.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 464
Geri