Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Evi aydınlık gösteren renk önerileri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Açık renk boya kullanmak odayı daha aydınlık gösterir. Bunun sebebi açık renklerin ışığı yansıtmasıdır. Özellikle gün ışığı az giren odalarda doğru ton seçilmelidir.
  • Kırık beyaz: En çok önerilen renklerden biridir. Saf beyaz bazen çok sert görünebilir ama kırık beyaz daha sıcak bir ton verir. Işığı iyi yansıtır ve odayı geniş gösterir.
  • Krem / fildişi tonları: Kırık beyaza göre biraz daha sıcak bir renk. Özellikle az ışık alan evlerde “soğuk” bir görüntü oluşmasını engeller. Salonlar için daha çok tercih edilebilir.
  • Çok açık gri (açık taş rengi): Modern bir görünüm isteyenler için en iyi seçenek. Yeni evlerde genellikle bu renk kullanılıyor. Bu gri tonu çok açık bir gri. Koyu olursa oda daha karanlık görünebilir.
  • Açık bej tonları: Hem sıcak hem de ferah bir görüntü verir. Özellikle küçük salonlarda oldukça iyi sonuç verir.

Renk Önerileri

1. Filli Boya – Kırık Beyaz​

Momento Max / Momento Silan
Renk kodu: 1087
1772973103998.png

2. Marshall – Kırık Beyaz (Kırık İnci)​

Silikonlu İç Cephe
Renk kodu: 2309
1772973143615.png

3-Polisan – Yeni Kırık Beyaz​

Polisan Elegans / Exelans
Renk kodu: 1740

4-Filli Boya – Kum Beyazı​

Filli Boya Momento
Kum Beyazı

5-Marshall – Şampanya Fildişi​

6-DYO – RAL 9003 (Signal White)​

DYO Dinamik / Dyoplast
Renk kodu: RAL 9003

Benzer Konular

Aydinlik evlere büyük görünen salonlara baktığımız zaman evet fil dişi,beyaz lake tonlar daha çok tercih ediliyor. Bana kalırsa çok açık nude tonlar ve çok çok açık pudra tonları da hem sıcak hem de geniş bir görünüm sağlıyor. Eskiden boya denince direk fil dişi seçilirdi. Şarap renklerine geçilmeli artık diye düşünüyorum. Bütün evler birbirinin aynısı oldu. Şimdilerde ise 3 duvar beyaz 1 duvar nude tercih ediliyor. Daha büyük bir dekor avantajı sağladığı iddia edilen nude, pudra ve şarap tonları şuan evlerde trend renkler arasında..

Genelde herkes açık renk yapar genelde beyaz yapıyorlar oysa ki badana bence çok gereksiz yapın şöyle güzel bir duvar kağıdı hem görüntü hoş hem kendimi geçmişte hissediyorum çok nostaljik.

Ekli dosyalar

• rBVaWF1vg_eAeJBCAAUVjxKGGlo887.webp
    rBVaWF1vg_eAeJBCAAUVjxKGGlo887.webp
    124 KB · Görüntüleme: 66
Ben evi açık gri tonda boyattım. Gerçekten düşündüğümden güzel oldu. Genelde şampanya rengini tercih ederdim.

Şuan oturduğum ev önceden duvar kağıdı ile kaplıydı. Biz evi alınca komple söktürdük kağıtları ve boya yaptık. Duvar kağıdı ile ev nefes almıyor. Duvara sürülen yapıştırıcı ve üstüne kaplanan kağıt nedeni ile duvarlar tamamen izole oluyor. Birde en ufak bir hasarda, oraya elinizde yedek parça varsa yama yapma işi var. Estetik olarak çok güzel ama kullanım olarak dikkatli davranılması gerekli.

renklerin beyin üstünde etkisi var ona göre bu etkileri araştırarak şeçim yapmakta fayda var. koyu kapalı tonlar iyi değil insanı bunaltır:
bkz ateist satanist gibiler genelde hep siyah tonlar içindedirler.insanı delirtir o renkler.

bir diğer toplum algısı ise siyah kurdele,cenazelerde siyah giyinme gibi şeyler kesinlikle dinimizde yeri yok ve bunlar gavur adetleridir. uzak durmak şart. unutmayın "kişi sevdiği ile beraberdir." sıyah kurdele yahudılere,sıyah elbesi vs ise hırıstıyanlarda ölü merasimlerinde kullanılıyor.dikkat etmemiz çok önemli.

Şampanya rengi hoş duruyor. Çiğ beyazdan uzak durun derim, aslında boya değil de duvar kağıdı çok güzel duruyor.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 328
Geri