Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Evim sistemleri mantıklı mı

egzoftalmi

Ev Sakini
Meslek
Doktor
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Bekar
Merhaba araba almayı düşünüyorum ilk araç takdir edersiniz ki kimsede şak diye 1.5milyon çıkaracak para yok

Ayda 70 bin tl biriktirebileceğim eylülden sonra sizce mantıklı mı girmek

Ekli dosyalar

• IMG_0152.webp
    IMG_0152.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 65

Benzer Konular

Doğru Cevap
hocam o halde silin ya da ben sileyim kimse yanlış bilgi edinmesin
Yok silinmesin. Altında yorum olduğu için doğru olanı zaten okuyan görecektir. Silinmemesini isteme sebebim yanlış bilgi paylaşan kaynağın da görünmesi. 🙏🏻

Bu yazıyı okuyacak olan arkadaşların bilgilenmesi için şu 2 konuya bakması iyi olacaktır.

1. Konu:

2.konu

Bu konuda ve diğer konuda sorulan sorulara göre yenilerini yazmaya devam edecem.
Eminevim ile ilk arabamı 2019’da aldım. 2014’te bizimkiler ev aldı. 2 ay önce kardeşim 500 bin TL’lik araba aldı.

Mayıs ayında tekrardan 750 bin TL araba alacam.

Diğer firmalar da aynı sistemle çalışıyor. Aralarındaki tek fark ufak tefek komisyon olabilir. O da çok büyük farklar değil. Bununla alakalı bir yazı hazırlayıp genel konular ve dikkat edilmesi gerekenleri anlatayım

Oyla 0
Mantıklı çünkü faiz yok ama organizasyon ücreti 100-150 bin geliyor.
Evet organizasyon ücreti fazla oluyor genelde. Genellikle ev için aşırı fazla çıkıyor.
750 bin otomobil için 45-50 bin TL civarında.
Organizasyon ücretini de 6 taksite bölüyorlar.

Oyla 0
Evet organizasyon ücreti fazla oluyor genelde. Genellikle ev için aşırı fazla çıkıyor.
750 bin otomobil için 45-50 bin TL civarında.
Organizasyon ücretini de 6 taksite bölüyorlar.
Hocam 2.el ev için de eminevim birevim vs.ye başvurabiliyormuyuz
faizsiz olması iyi bişey
genel olarak mantık ne?
detaylı bi konu açarsanız çok iyi olur

Oyla 0
Hocam 2.el ev için de eminevim birevim vs.ye başvurabiliyormuyuz
faizsiz olması iyi bişey
genel olarak mantık ne?
detaylı bi konu açarsanız çok iyi olur
Evin sıfır veya ikinci el olması farketmiyor. Detaylı konu hazırlayacam. Hem ev için hemde araba için ayrı ayrı bir konu hazırlayıp ayrı ele almak daha iyi olur

Oyla 0
Umarım mutsuz son yaşamazsınız. Etrafımda bu sistemlerle ev alan kişiler var öncelikle, sizde onlardan biri olur ve istediğiniz arabayı umarım alırsınız. Ama düşünsenize birine her ay para veriyorsunuz ve ev yada arabanızı ne zaman alacağınız belli değil. Her kura da acaba bana gelecek mi diye bekliyorsunuz. Ve beklerken sonuçta para yatırdığınız yer bir şirket, iflas ettik deyip çekilse tüm birikimler artık ortada olmayacak. Çöp olmaz belki eni sonunda alırsınız ama o stres vs bilmiyorum. Bu ürkütücü geliyor.

Oyla 0
Umarım mutsuz son yaşamazsınız. Etrafımda bu sistemlerle ev alan kişiler var öncelikle, sizde onlardan biri olur ve istediğiniz arabayı umarım alırsınız. Ama düşünsenize birine her ay para veriyorsunuz ve ev yada arabanızı ne zaman alacağınız belli değil. Her kura da acaba bana gelecek mi diye bekliyorsunuz. Ve beklerken sonuçta para yatırdığınız yer bir şirket, iflas ettik deyip çekilse tüm birikimler artık ortada olmayacak. Çöp olmaz belki eni sonunda alırsınız ama o stres vs bilmiyorum. Bu ürkütücü geliyor.

Burda bilgi biraz eksik/hatalı. Çünkü size 2 seçenek sunuyor. Kuralı ve kesin teslim tarihli seçenek. Evet kura olayında gerçekten sıra size gelmiyor veya bekliyorsunuz. Bunu etrafımda bende gördüm. Kimseden "erkenden kura bana çıktı" sözünü duymadım. O yüzden kuralı sistem değil de kesin teslim tarihli seçenek daha mantıklı oluyor.

Oyla 0
Burda bilgi biraz eksik/hatalı. Çünkü size 2 seçenek sunuyor. Kuralı ve kesin teslim tarihli seçenek. Evet kura olayında gerçekten sıra size gelmiyor veya bekliyorsunuz. Bunu etrafımda bende gördüm. Kimseden "erkenden kura bana çıktı" sözünü duymadım. O yüzden kuralı sistem değil de kesin teslim tarihli seçenek daha mantıklı oluyor.
arsa da alabiliyomuyuz
şikayetvar sitesin bu tür evim şeyleri kötüleniyor ama faizsiz olması cazip bir de kira öder gibi mi ev sahibi olabiliriz mesela atıyorum arsayı aldım diyelim ..evim e o arsa parasını yarı peşin yarı taksitle alabilirmiyim veya ev ev içinde yarısını peşin geri kalanı taksitle ödeyip o evde oturabilirmiyim yani kısaca süreç nasıl işliyor.
Merak edenler çoğaldı Hocam
bugün geç oldu yarın konu açarsanız seviniriz :)

Oyla 0
arsa da alabiliyomuyuz
şikayetvar sitesin bu tür evim şeyleri kötüleniyor ama faizsiz olması cazip bir de kira öder gibi mi ev sahibi olabiliriz mesela atıyorum arsayı aldım diyelim ..evim e o arsa parasını yarı peşin yarı taksitle alabilirmiyim veya ev ev içinde yarısını peşin geri kalanı taksitle ödeyip o evde oturabilirmiyim yani kısaca süreç nasıl işliyor.
Merak edenler çoğaldı Hocam
bugün geç oldu yarın konu açarsanız seviniriz :)
Arsa dahil mi bilmiyorum ama sistem şöyle işliyor diye biliyorum belki değişmiştir.

Örnek olarak 1 milyonluk araba 20 kişi girdi her kişi ay da 50 bin TL verip grupdaki 1 kişiye her ay araba alınıyor. Araba çıkan kişi vermeye devam ediyor herkese araba alınana kadar. 20. olmak kötü araba fiyatı artabiliyor ve zaten 20 ay da 1 milyon TL ödüyon araba fiyatına eş arabayı geç almış oluyon.

Ama araba fiyatı artarsa nasıl oluyor bunu bilmiyorum.

Oyla 0
Arsa dahil mi bilmiyorum ama sistem şöyle işliyor diye biliyorum belki değişmiştir.

Örnek olarak 1 milyonluk araba 20 kişi girdi her kişi ay da 50 bin TL verip grupdaki 1 kişiye her ay araba alınıyor. Araba çıkan kişi vermeye devam ediyor herkese araba alınana kadar. 20. olmak kötü araba fiyatı artabiliyor ve zaten 20 ay da 1 milyon TL ödüyon araba fiyatına eş arabayı geç almış oluyon.

Ama araba fiyatı artarsa nasıl oluyor bunu bilmiyorum.
en iyisi bu şirketlere hepsine gidip danışmak gerek. En doğru yanıtı yine o işi yapanlar bilir.

Oyla 0
yakın zamanda abim araba aldı parayı söyledikleri zaman yatırdılar benim çok şüphelerim vardı ama sorun yok gibi benimde düzenli gelirim olsa bende düşünebilirim bankalardan daha avantajlı duruyor

Oyla 0
kısa bir araştırma sonucunda bu bilgiye ulaştım :
kısaca sizin kendi istediğiniz değil
onların belirledikleri yerlerden birini seçebiliyormuşuz
bu eminevim için geçerli
Eminevim veya diğerlerini savunmuyorum. Ama burada paylaşılan bilgiler doğru değil. Bu sistemlerin sizlere önerdiği arsalar oluyor. Ama kendi belirlediğiniz arsaları da alabiliyorsunuz. Burda asıl durum temsilcide bitiyor. Temsilci size sadece Eminevim’in belirlediği arsaları alanilirsiniz diyorsa yanıltıyor. Bu durumda kendisini şikayet bile edebilirsiniz.

Yani şöyle düşünün araba alacaksınız Eminevim’in galerisinden mi size araba verecekler? Hayır, kendiniz bulup o arabayı alacağınız söylüyorsunuz.

Eminevim gibi sistemler hakkında 2 yazı yayınladım. Uzun uzun paylaşıp sıkıcı ve anlamsız olmasın diye bölüm bölüm anlatıyorum. Bundan sonra asıl detaylı merak edilenleri anlatmış olacam.

Oyla 0
Eminevim veya diğerlerini savunmuyorum. Ama burada paylaşılan bilgiler doğru değil. Bu sistemlerin sizlere önerdiği arsalar oluyor. Ama kendi belirlediğiniz arsaları da alabiliyorsunuz. Burda asıl durum temsilcide bitiyor. Temsilci size sadece Eminevim’in belirlediği arsaları alanilirsiniz diyorsa yanıltıyor. Bu durumda kendisini şikayet bile edebilirsiniz.

Yani şöyle düşünün araba alacaksınız Eminevim’in galerisinden mi size araba verecekler? Hayır, kendiniz bulup o arabayı alacağınız söylüyorsunuz.

Eminevim gibi sistemler hakkında 2 yazı yayınladım. Uzun uzun paylaşıp sıkıcı ve anlamsız olmasın diye bölüm bölüm anlatıyorum. Bundan sonra asıl detaylı merak edilenleri anlatmış olacam.

Oyla 0
Yok silinmesin. Altında yorum olduğu için doğru olanı zaten okuyan görecektir. Silinmemesini isteme sebebim yanlış bilgi paylaşan kaynağın da görünmesi. 🙏🏻

Bu yazıyı okuyacak olan arkadaşların bilgilenmesi için şu 2 konuya bakması iyi olacaktır.

1. Konu:

2.konu

Bu konuda ve diğer konuda sorulan sorulara göre yenilerini yazmaya devam edecem.

Oyla 0
Doğru Cevap
Bu tarz kuruluşlar babada çok mantıklı geliyor aslında banka veya herhangi bir galeriden elden senetle araç alımında ki gibi belki 2 belkide 3 katı para odemiyosun sadece ödediğin organizasyon ücreti oda %7 gibi bır rakam yani ben beklerim bı sure diyorsan çok mantıklı.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 749
Geri