Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Tavsiye Fırında Eşit Pişirme Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berrin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berrin

Evin Yeni Üyesi
Meslek
Bankacı
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Sözlü
Fırında eşit pişirme sorunu yaşıyordum ve bunu küçük bir ayarla çözdüm.
Önceden fırını 10-15 dakika boş şekilde ısıtmanın çok fark ettiğini fark ettim.
Tepsiyi en alt ya da en üst yerine değil, orta raf seviyesine koyunca daha dengeli pişiriyor.Fanlı modu açınca ısı fırının içine eşit dağılıyor.Birden fazla tepsi koyuyorsam aralarında boşluk bırakıyorum ama bence vaktiniz varsa aynı anda koymamaya özen gösterin.Pişirme sırasında kapağı sık açmamaya dikkat ediyorum çünkü ısı anında düşüyor. Pişme süresi uzuyor. Ayrıca kalın ve koyu renk tepsilerin daha hızlı ısındığını da fark ettim.Bu küçük ayarlarla fırın artık her yeri eşit pişiriyor bunları deneyebilirsiniz.

Öncelikle foruma hoşgeldiniz.Çok deneyimli ve başarılı yazmışsınız.Herkesin bu fikirlerden yararlanacağını umuyorum. :cool: ☕ Bu tipte diğer paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Fırında eşit pişirme sorunu yaşıyordum ve bunu küçük bir ayarla çözdüm.
Önceden fırını 10-15 dakika boş şekilde ısıtmanın çok fark ettiğini fark ettim.
Tepsiyi en alt ya da en üst yerine değil, orta raf seviyesine koyunca daha dengeli pişiriyor.Fanlı modu açınca ısı fırının içine eşit dağılıyor.Birden fazla tepsi koyuyorsam aralarında boşluk bırakıyorum ama bence vaktiniz varsa aynı anda koymamaya özen gösterin.Pişirme sırasında kapağı sık açmamaya dikkat ediyorum çünkü ısı anında düşüyor. Pişme süresi uzuyor. Ayrıca kalın ve koyu renk tepsilerin daha hızlı ısındığını da fark ettim.Bu küçük ayarlarla fırın artık her yeri eşit pişiriyor bunları deneyebilirsiniz.
Önce ısıtıçmanın tanında fırınlarda heryöne dönen bir işaret var ına alınca esit isş dagılıyor. Aslında çok haklısınız tam olarak anlattıgınız gıbı uygulamak lazım. Galiba benim anlatmaya çalıştığım şey de fanlı dagılım

önceden ısıtmakla çok fark olacağını düşünmuyorum. ürün 15 dk 150 derecede pişecekse başka tabi. yoksa 0 dan başlayıp sıcaklık yükselsede aynı şey. örneğin ekmek falan filani pişince zaten üstünden anlaşılıyor zamandan bağımsız çalıştırır çoğu

Bu sorun hep oluyor galiba bizde de vardı mesela kek bir tarafı az pişiyor bozulmaya yüz tutma mıdır nedir birde sizin dediğinizi deneyelim.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 147
Geri