Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Forumda Puan Sistemi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Merhaba, forumda çeşitli eylemler sonucu bazı puanlar hesabınıza tanımlanmaktadır.

Puan sistemi; forum içinde yorum (mesaj) yazmak, beğeni almak, profil bilgilerini doldurmak gibi çeşitli eylemlerde bulunanlara verilen puandır. Diğer adıyla tepkime puanı olarak geçer.

Puan sistemi ne işe yarar?
Kazandığınız puanlar forum içindeki ilerleme seviyenizi gösterir. Yakında kullanıcı adınızın altında ilerleme seviyesi gözükecektir. Bu sisteme itibar sistemi diyoruz. İtibar sistemi hakkında bilgilendirme de ayrı bir konu başlığında yapılacaktır.

Aşağıda belirtilen çeşitli şartları sağlamanız durumunda puan kazanırsınız ve bu puanlar biriktikçe forum içinde itibar seviyesi yükselir.

Mesaj (Yorum) Puanlaması
1 mesaj → 1 puan
10 mesaj → 3 puan
25 mesaj → 5 puan
50 mesaj → 7 puan
100 mesaj → 10 puan
250 mesaj → 15 puan
500 mesaj → 22 puan
1000 mesaj → 30 puan
2500 mesaj → 50 puan
5000 mesaj → 75 puan
7500 mesaj → 100 puan
10000 mesaj → 130 puan
15000 mesaj → 180 puan
25000 mesaj → 250 puan

Beğeni Puanlaması
1 beğeni → 2 puan
10 beğeni → 5 puan
25 beğeni → 8 puan
50 beğeni → 12 puan
100 beğeni → 18 puan
250 beğeni → 28 puan
500 beğeni → 40 puan
1000 beğeni → 65 puan
2500 beğeni → 110 puan
5000 beğeni → 180 puan

Konu Açma Puanlaması
1 konu → 2 puan
5 konu → 6 puan
10 konu → 10 puan
25 konu → 16 puan
50 konu → 24 puan
100 konu → 35 puan
250 konu → 60 puan
500 konu → 100 puan
1000 konu → 160 puan

Doğru Cevap Puanlaması
1 doğru cevap vermek → 5 puan
5 doğru cevap vermek → 15 puan
10 doğru cevap vermek → 30 puan
25 doğru cevap vermek → 60 puan

Çeşitli Puanlamalar

Yakında yeni puanlar eklenecektir. Tekrardan burada bilgisi verilecektir.

Son düzenleme:

Benzer Konular

Açıkcası pek ilgilenmediğim ve illa bir rütbe veya puanım olsun diye uğraşmadığım bir sistem benim için. fırsat buldukça girerim ilgimi çeken konulara katılırım iligi çekeceğini düşündüğüm yeni konuları açarım. Gerisi hoş sohbeti ve güzel zaman dilimlerini paylaşmak.

Açıkcası pek ilgilenmediğim ve illa bir rütbe veya puanım olsun diye uğraşmadığım bir sistem benim için. fırsat buldukça girerim ilgimi çeken konulara katılırım iligi çekeceğini düşündüğüm yeni konuları açarım. Gerisi hoş sohbeti ve güzel zaman dilimlerini paylaşmak.
Kesinlikle öyle, sizin gibi değerli insanlarla yıllarca burada birlikte olacağımızı varsayarsak yıllanmış üye olduğunuzu göstermeye yarayacak bir sistem gibi düşünebilirsiniz. Amaç birlikte güzel bilgilerde buluşmak.

Ben de en çok bildiklerimi
biraz da yaşantımı paylaşmak için giriyorum foruma
forum kültürü bitti diyor çoğu kişi
ama forumların şu özelliği var ki
insan foruma bağlanıyor
1-Samimi ortam
bu sosyal medyada yok
2-Sorunları paylaşıp gerçek çözümü yine daha önce deneyimlemiş kişilerden öğrenebiliyorsun.
3-Yapay zeka teknolojisi forumun yerini tutmaz çünkü o da internet sitelerinde yazan doğru/yanlış demeden bazıları kaynak bile sunmadan sorulara cevap veriyor.
Ki o kaynaklarında doğruluğu
yine tartışılır.
4-Fikir alışverişi
Dahasıda vardır
ama aklıma
sadece bunlar geldi.
Bu forum kültürünü çoğu z ve alfa mı ne diyolar o kuşaklar bilmez.
Ben ilk 2018 de bir foruma üye olmuştum o aralar daha 1 milyon üyeye bile ulaşmamıştı ama aktiflik önemli rahat bi 40-50 kişi vardı
Şimdilerde ise 2.5 milyonu aşmış
5-6 kişi aktif forum bildiğin ölü
Adminler ortalıkta yok.
Soru soruyosun admini etiketliyosun yıllar geçiyo cevap yok. Ama yine de 2-3 arkadaştan ötürü giriyorum.
Burası öyle değil
Kaderi iyi olacak gibi
çünkü ev yaşamı hayatın içinde var olan ve bitmeyecek bir şey
inş.uzun ömürlü aktif üye sayısı bol olan bir forum olur.

@gonyalı o kadar güzel yazmışsın ki. Teşekkürü borç bilirim. Bu forumu açarken kendime şunu dedim: "Kimse olmasa bile, ben kendi bildiklerimi paylaşacam." Şuan öyle de yapıyorum. Fotoğraflarla destekleyerek birçok konuda bilgi vermeye çalışıyorum. "Ev" kavramı hayatımızın içinde, bunu hayatımızdan atamayız. Şuan bu klavyede yazarken bile Ev'e dair birçok şey yanımda bulunuyor.

Kullandığım ıslak mendili bile paylaşabilirim. İnsanların tecrübeyle edindiği bilgileri yapay zeka algılayamaz ve bilemez. Biz burada tecrübelerimizi paylaşarak kolayca ulaşılmayan bilgileri bir arşiv haline getirmiş oluyoruz.

Sizlerin emekleri büyük. Destekleriniz için teşekkürler. Her sorduğunuz soruya cevap vermek boynumun borcu. Her zaman mesaj atabilir, soru sorabilirsiniz.

Emeklerinize sağlık. Birçok forumdan daha güzel oldugunu düsünüyorum. daha samimi bir ortam var başka yerlerde hiç mesajlaşma yokkken burda baya cevap oldugunu göroyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 371
Geri