Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Sorun Gevşeyen prizler için yardım rica ediyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan H.Kale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

H.Kale

Ev Sakini
Meslek
Ev Hanımı
Evin Durumu
Ev Sahibi
İlişki Durumu
Evli
Arkadaşlar, evimde bazı prizler zamanla gevşemeye başladı. Fiş taktığımda yerinden oynuyor, hatta bazen tam temas etmediği için elektrik gelmiyor. Açıkçası hem kullanımı zorlaştırıyor hem de güvenlik açısından tedirgin oluyorum.
Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Priz tamamen mi değişmeli yoksa iç kısmında basit bir sıkma ya da parça değişimiyle çözülebilir mi? Kendi başıma müdahale etmek ne kadar doğru olur, yoksa mutlaka bir usta mı çağırmalıyım?
Bu konuda tecrübesi olanların önerilerini paylaşırsanız çok sevinirim 🙏
IMG_4269.webp

Son düzenleme:

Benzer Konular

şalteri kapatıp yerine oturttuktan sonra vidaları sıkabilirsiniz öndeki beyaz kapağın vidasını söktükten sonra başka vida sökmeyin alttaki vidaları sadece gevşetip iyice oturtup sıkın içindeki vidaları sökmeyin

Arkadaşlar, evimde bazı prizler zamanla gevşemeye başladı. Fiş taktığımda yerinden oynuyor, hatta bazen tam temas etmediği için elektrik gelmiyor. Açıkçası hem kullanımı zorlaştırıyor hem de güvenlik açısından tedirgin oluyorum.
Daha önce bu durumu yaşayan var mı? Priz tamamen mi değişmeli yoksa iç kısmında basit bir sıkma ya da parça değişimiyle çözülebilir mi? Kendi başıma müdahale etmek ne kadar doğru olur, yoksa mutlaka bir usta mı çağırmalıyım?
Bu konuda tecrübesi olanların önerilerini paylaşırsanız çok sevinirim 🙏Ekli dosyayı görüntüle 667
Benim başıma geldi. Evde kedim varken oynamıştı yerinden zaten oynayan bu priz başlığı daha da oynadı çıkmak üzereydi. Korktum bende elektrik çarpmasına karşı herm kedim için hem kendim için. Bütün şartelleri ve elektrik akımı sağlayan ne varsa hepsini kapattım. Bütün fişleri çektim. Gelelim en can alıcı noktaya. Hızlı vidalama ile çıkardım prizi iç dış kısmı ve varsa. İçteki aparatı iyice duvara soktum. Ama en Ufak hamlede yine gelecekti. Bişey yapmam lazımdı. Bende çakıl taşlarıyla destekledim çıkmaması icin. İç aparat ve taşlar kesinlikle kıpırdamıyordu sağlamlaştırdım. Daha sonra aralara bosluklara tüm silikon çektim iyice sabitlendi ve kurudu. (Bu arada güçlü silikonlar tamamen 30 dakika da kuruyor.) Sonra dış plastiği hızlı vidalama ile taktım. Şimdi sapasağlam. Zamanla aşınan duvar parça parça dökülmüş zayıflamış olabilir. Zamanım olsa daha büyük priz kapaklar ile değiştirmek isterdim. Gayet sağlam oldu.

Birkaç kez dediğiniz gibi vidaları gevşeterek denedik, ancak artık tutmuyor. Sanırım yuvası aşındı. Verdiğiniz önerileri deneyeceğim, teşekkür ederim.

Bina da sorun olabilir bizim evin de prizlerinde sorun vardı ıkısınde hala var valla bütün aletleride bozdu bence elektrikçi çağırın.

Viko yada Günsan Alın Takın Bunlarla Uğraşmayın.Markasız Mıydı BUnlar Yanlarında O Desen Olanlara Gayet Normal. Eli Alet Tutan Varsa Prizi Söküp Arkasına Bir Baksın Tırnaklar 2 Tarafada Güzelce Baskı Yapıyor Mu Diye. Şayet Yapmıyorsa Zaten Ne Takarsanız Takın Durmaz.

Tornavida işe yaramadıysa değiştirmek gerek bizimkilerde böyle idi biraz sıktık ama gevşerse gene değiştirin. Sigortaları kapatın tabi :)

Bu konuda tecrübesi olanların önerilerini paylaşırsanız çok sevinirim 🙏Ekli dosyayı görüntüle 667
Tamamen şartel indirip tamamen çıkarıp küçük bir suva yapın kenarına ve iç bol kısma kurusun tekrar takın. Sureklı gevşer yoksa çünkü aşınmış göründüğü gibi

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 208
Geri