Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Çözüldü Gider borusundaki eğim problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
İşyerinde şöyle bir durum var.

1- Lavabo içindeki su çok yavaş gidiyor. Uzun süre lavabo içindeki suyun boşalması bekleniyor. Belki çaycı temizlenirken tıkanmıştır falan diye düşünülerek lavabo açıcı kullanılmış. Ama durum aynı.

2- Lavabonun su gideri, bulaşık makinesinin gideri ile aynı yere bağlanıyor. Hem bulaşık makinesi çalışırken hem de lavabo kullanılınca gidersen su geri tepiyor.
(Bulaşık makinesinin su boşattığı ana denk gelince)

Eğim en fazla bu şekilde oluyor? Alternatif çözüm yolu varmıdır?

IMG_7636.webp

Bu sorun bir boru ve iki dirsek bir kas contası vasıtasıyla giderilebilir.Şöyle :
HAREKET 1: Makinadan gelen hortum ve kas contası çıkarılır.
HAREKET 2: L dirseğin biri kas contasının çıktığı yere takılıp makina yönüne (sağa) doğru çevrilir.
HAREKET 3:Bulaşık makinası öne çekilir .
HAREKET 4; Aynı kalınlıktaki gider borusu birinci L dirseğe takılarak makinanın arkasından makina boyu bitimine varmadan ikinci L dirseği takacak kadar ölçülür ve kesilir.
HAREKET 5: İkinci L dirsek bir ağzı boruya diğer ağzı yukarı gelecek şekilde takılır.
HAREKET 6:L dirseğin altı desteklenir .(Duvara L dirseğin altından delik delinip dübel takılır ve uzun vidayı tam sıkmadan bırakılır .O şekilde)
HAREKET 7:Hortum ve kas contası dirseğin diğer tarafına takılır.
HAREKET 8:Bulaşık makinesi yerine yanaştırılır.
Burada yaptığımız iki yönlü gider olmasıdır .Tek yönlü gider aynı anda kullanıldığı zaman su birbirini ittiği için taşma yapıyor olabilir yada hortum giderin içinde olduğu için daralma oluyor ondan taşma yapabilir.Ama iki yönlü gider eşit akarak boru çapında akacağı için geri tepme taşma yapmaz.Umarım bu bilgi yararlı olur.Bunun için lazımsa resimde çizip atabilirim. Herkese huzurlu günler dilerim.. :coffee:

Son düzenleme:
Öneri için teşekkürler @SEDATCNC hocam. Teknik durumları pek anlamam. Biraz senin anlatımından kafamda canlandı ama sonra yine benim yapamayacağım iş olduğunu gördüm. Teknik işlerle ilgilenen kişilerle istişare edip çözüm üretelim dedik. Sonra da ikisini aynı anda kullanmayınca sorun yok sonucu ortaya çıktı :D düz mantık devam :)

İşyerinde şöyle bir durum var.

1- Lavabo içindeki su çok yavaş gidiyor. Uzun süre lavabo içindeki suyun boşalması bekleniyor. Belki çaycı temizlenirken tıkanmıştır falan diye düşünülerek lavabo açıcı kullanılmış. Ama durum aynı.

2- Lavabonun su gideri, bulaşık makinesinin gideri ile aynı yere bağlanıyor. Hem bulaşık makinesi çalışırken hem de lavabo kullanılınca gidersen su geri tepiyor.
(Bulaşık makinesinin su boşattığı ana denk gelince)

Eğim en fazla bu şekilde oluyor? Alternatif çözüm yolu varmıdır?

Ekli dosyayı görüntüle 587
Bence iki farklı boru kullanılması durumu çözebilir. Ya da kullanılmış olan borunun daha büyüğüyle değiştirilmesi önerilebilir. Bu tip sorunlarda maalesef değişim olmadan kesin ve kalıcı bir çözüm elde edilemiyor. Günden güne daha da Can sıkan bu durumda adım adım ilerlemek ve ana boruyu ve makinelerin birleştiği boruyu tamamen değiştirmek Bir tık büyüğüne geçmek veya gider boruları tamamen ayrı hale getirmek gerekiyor. Bu da tabii tadilat yapmaktan geçiyor. Belki sonra sadece boruyu değiştirmek veya daha büyük bir boru elde etmekle de çözülmeyebilir. Ciddi anlamda bir tadilat işlevi gerekebilir çünkü iki ana boruyu birbirinden ayırmak ve ayrı giderlere bağlamak tabii ki kolay olmayacaktır.

Öneri için teşekkürler @SEDATCNC hocam. Teknik durumları pek anlamam. Biraz senin anlatımından kafamda canlandı ama sonra yine benim yapamayacağım iş olduğunu gördüm. Teknik işlerle ilgilenen kişilerle istişare edip çözüm üretelim dedik. Sonra da ikisini aynı anda kullanmayınca sorun yok sonucu ortaya çıktı :D düz mantık devam :)
Sorun başlamadan bitmiş gibi bişey olmuş .E hayırlı olsun diyelim o zaman .Sevindim.
Burada verilen profesyonel tavsiyelerin diğer forum kullanıcıları tarafından okunacağını ve kafalarında fikir ledleri (!) yakacağımızı düşünürsek bayağı yararlı güzel bir iş olmuş gibi. 😎

Borunun geçiş yeri çok ilginç genelde hep dolap altında olmaz mı bunlar :) işiniz çözüldüyse sevindim.

Orayı bence kapatın görüntü olarak da hoş durmuyor naçizane fikrim elbette. İlk defa böyle bir boru geçişi gördüm bu arada.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 212
Geri