Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Güveç Kabı Önerisi

Yıldız

Evin Müdavimi
Meslek
Danışman
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
İlişkisi Var
Bugün mutfağımınızda olmazsa olmaz parçalarından birini önermek istiyorum, güveç kabı 🤎
Toprak güveçte pişen yemeklerin tadı gerçekten bambaşka oluyor. Özellikle et ve sebze yemeklerinde yemeğin kendi suyunu çekmeden, yavaş yavaş pişiriyor. Tatlılar da hem tam ölçülü hem de daha pratik oluyor özellikle Sütlacı güveçte pişirmek hem çok lezzetli hem de pratik oluyor çeyizime de altılı bir takım aldım ancak misafirler içinde kullanışlı olacağından bir altılı takım daha alma istiyorum, Trendyoldan 185₺ ye almıştım sizde değerlendirebilirsiniz 🎀

IMG_7681.webp

Benzer Konular

Ara ara marketlere de geliyor denk düşüren olursa alabilir. İçinde çok güzel mini güveç yemekleri yapılıyor. Fırın tepsisine 6 tane sığıyor genelde. İçine kuşbaşı et ve sebzeleri koy ver fırına.

Bugün mutfağımınızda olmazsa olmaz parçalarından birini önermek istiyorum, güveç kabı 🤎
Toprak güveçte pişen yemeklerin tadı gerçekten bambaşka oluyor. Özellikle et ve sebze yemeklerinde yemeğin kendi suyunu çekmeden, yavaş yavaş pişiriyor. Tatlılar da hem tam ölçülü hem de daha pratik oluyor özellikle Sütlacı güveçte pişirmek hem çok lezzetli hem de pratik oluyor çeyizime de altılı bir takım aldım ancak misafirler içinde kullanışlı olacağından bir altılı takım daha alma istiyorum, Trendyoldan 185₺ ye almıştım sizde değerlendirebilirsiniz 🎀

Ekli dosyayı görüntüle 570
İkide bir karşıma çıkan ve çok hoş duran güveç setleri. Aslında karamelize edilmiş yemeklerini sebze yemeklerini ve et yemeklerini rahatlıkla yapabileceğiniz bir sunum. Hem yemeği yapıp hem de sunum derdi olmayan pratik çözümlerden bir tanesi. Evet bu arada bu şekil çömleklerdeki lezzet hiçbir şey de olmuyor. Bir de bu yemekleri fırınlandığı zaman sebze olsun karamel soslu tavuk olsun veya et yemeklerinde çok leziz ve sunum açısından da pratik bir seçenek..

Güveç kabı deyince aklıma hemen kaşarlı mantar ve sütlaç geliyor. Otantik bir görünüme sahip biraz nostalji, vintage bir eşyadır kendisi. Ama güveçte kaşar mantarı mutlaka methediyorum.

Bu güveçlerde çok güzel sütlaçta oluyor

Ekli dosyayı görüntüle 570

Eskiden sütlaç deyince aklıma sadece klasik tencerede yapılan hali gelirdi. Ama bu toprak güveçlerde yapılan sütlacı bir kez denedikten sonra fikrim tamamen değişti. Gerçekten tadı bambaşka oluyor. Sanki çocukluğumdaki o eski fırın sütlaçların lezzetini tekrar yakalamış gibi hissettim.
Özellikle güvecin verdiği o hafif toprak kokusu ve fırında üzerinin kızarması sütlaca ayrı bir lezzet katıyor. Üzeri hafif yanık, altı yumuşacık ve kıvamı tam yerinde oluyor. Evde misafir geldiğinde de bu şekilde sununca hem görüntü olarak çok şık duruyor hem de herkes çok beğeniyor.
Ben açıkçası artık mümkün oldukça sütlacı bu güveçlerde yapmaya çalışıyorum. Hem nostaljik bir havası var hem de gerçekten lezzet farkı hissediliyor. Denemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim, pişman olmazsınız 😊

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 158
Geri