Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Hazır su içiyor musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Marketlerden hazır su alıp veya arıtma cihazıyla arıtılmış su içiyor musunuz?

- Benim yaşadığım yerde su aşırı kireçli ve sürekli su arızaları nedeniyle sağlıklı bir su olduğunu düşünmüyorum. O yüzden hazır su içiyorum.
- Bir süre damacana su almıştım. Şuan marketten 5 litrelik su alıp damacanayı dolduruyorum.
- 5 litrelik şişeleri de daha sonra köylü pazarında süt satan tanıdıklara veriyorum. Normalde boş şişeleri tanesini 3-4 TL'ye satın alıyorlarmış. Ben yakınım olduğu için para almıyorum. Zaten 20 tane şişe olsa 60 TL yapar. Çokta büyük bir meblağ değil.
- Boş şişeler de satılıyormuş bunu öğrenmiş oldum :) Süt satanların gerçekten büyük ihtiyacı.
- Çöpe atmaktansa işe yarasın. Geri dönüşüm ile ufakta olsa bir katkı yaratmış oluyorum :)

hazır su.webp

Benzer Konular

Eskişehirde musluk suyu ile çay bile olmuyor çok kireçli kötü tadı var.Yerel damacana Kalabak suyu yada diğer damacanalara muhtaç yaşıyoruz.Çevre köylerden yarı tatsız sulardan getirip içenler var.Şu an 12 lt lik damacana 50 tl Kalabak suyunun.

Eskişehirde musluk suyu ile çay bile olmuyor çok kireçli kötü tadı var.Yerel damacana Kalabak suyu yada diğer damacanalara muhtaç yaşıyoruz.Çevre köylerden yarı tatsız sulardan getirip içenler var.Şu an 12 lt lik damacana 50 tl Kalabak suyunun.
yine güzel.
Bizim burda 19 LT damacanayı 160 TL'ye satıyorlar. 1 kere damacana için depozito veriyoruz ne kadardı hatırlamıyorum. Sürekli 160 TL'ye içini dolduruyorlar :D

Bende marketten 5 litrelik su almaya başladım

yine güzel.
Bizim burda 19 LT damacanayı 160 TL'ye satıyorlar. 1 kere damacana için depozito veriyoruz ne kadardı hatırlamıyorum. Sürekli 160 TL'ye içini dolduruyorlar :D

Bende marketten 5 litrelik su almaya başladım
Gayet mantıklı.Hiç olmazsa boş su petleri birilerine hayır olmuş oluyor.Hemde ph değerleri daha garanti oluyor tatlı su oluyor Ben şahsen ph değeri 8 in altında olan sulardan lezzet alamıyorum.Yerel suyumuz olmasa marka tercihi olarak Erikli yada Nestle Pure Life kullanırdım.

@SEDATCNC ben pek PH değerine dikkat etmiyorum. Gün içinde de önceden aldığım 24'lü Akdağ sularından içiyorum. Şimdi baktım onunda PH 8,15 miş :) Farkında olmadan kaliteli su içiyormuşum. Memleketimin suyu :)
Ekli dosyayı görüntüle 218
En baba sulardan hemde dağ suyu burda olsa bende alırdım.Asıl içilebilir sular bunlar. Baksana resimdeki ördek bile ordan içiyor :)

Arıtıcılarda şu var şebeke suyun zaten arıtılarak gelen mineralsiz olan suyunu içilebilir hale getirmek.Suyunu suyu yani .Hatta öyle filtreler var ki ph derecesini 8 ve üzeri yapıyor yumuşak su içiyorsun ama yararı olmadan atılıyor vücuttan.Eğer hakiki kaynak suyu içiyorsanız özellikle yerden kaynayan değil dağdan gelen ,o zaman hakiki faydalı su içmiş oluyorsunuz.Eğer yukarıdaki laylon dediğimiz 🙂 (ki naylon değil onlar sert plastik)(suyu bozmayan yapıda) uygun dolum -depolama -sevkiyat zincirinden geçip market depolarında aylarca stok görmeyip tüketiliyorsa zararlı değildir.Aksine şifadır derim .

Ben direk çeşmeden içiyorum. Tadı güzel ve kiraç yok denecek kadar az. sağlık yönünden de bir sorun yaşamadım. 6 ayda bir genel kontol için doktora gider bütün tahlillerimi yaptırırm. İçtiğim suya bağlı bir sorun çıkmadı şimdiye kadar.

@gonyalı la biz bir ara çeşmeden bile su içecektik,sonrasında suya hasret kaldık ulan ne günlerdi :D önümüz yaz hayır olsun inşallah.geçen sene köyde izmir de su kesiliyor filan haberlerini görüp dalga geçmiştim.ulan ankaraya bi geldim baktım su akmıyor.hayvan gibi şiy yapıyorsunuz dedim.demek ki gülme komşuna gelir başına diye boşuna demiyorlarmış :D

köye gidip normal su içmek şart hazır suyu taşıması dert parası dert herşeyi dert

ankara 2.izmir olma yolunda epey yol katetmiş
aslında bizim istanbulda normalde kuraklık olması lazım da
mübarek zatlar bulunmuş ya eski zamanda ondan ötürü rahmet yağıyor yoksa daş yağardı daş

@gonyalı la biz bir ara çeşmeden bile su içecektik,sonrasında suya hasret kaldık ulan ne günlerdi :D önümüz yaz hayır olsun inşallah.geçen sene köyde izmir de su kesiliyor filan haberlerini görüp dalga geçmiştim.ulan ankaraya bi geldim baktım su akmıyor.hayvan gibi şiy yapıyorsunuz dedim.demek ki gülme komşuna gelir başına diye boşuna demiyorlarmış :D

köye gidip normal su içmek şart hazır suyu taşıması dert parası dert herşeyi dert
köye yerleşmek gerekiyor aslında
öz den suyu içicen
o suyun tadı hiçbir yerde yok

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 946
Geri