Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kafamızda bitmeyen sorunlar (!)

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar saçlarımızda özellikle saç derimizden kaynaklı deri döküntüleri ve kepekle nasıl başediyorsunuz, başedebiliyormusunuz.Kepek şampuanları hakikaten kepeği kesmek şöyle dursun kepek için mi üretilmektedir.?(ADI ÜSTÜNDE KEPEK ŞAMPUANI MIDIR ? 🤭 🤭 🤭 ) Sürekli kepek olduğunda sırt bölgemizdeki bitmez kaşıntılar için ve kepek için kimyasal olmayan faydalı bulduğunuz kalıcı çözüm önerileriniz nedir? Yok efendim doktora git cildiyeye göster şampuanı değiştir gibi cevaplar zaten bende mevcut .Yeni önerilerinizi bekliyorum .Nedenleri ile birlikte tabiiki de.Buradaki çözüm önerilerinin çoğu katılımcıya yol gösterebileceğini düşünerek doğru ve kanıtlanmış önerileri yazmanız çok önemlidir.

Benzer Konular

Doğru Cevap
KEPEK İÇİN ARDIÇ KATRANI SABUNU DENEYİMLERİM 2.BOLÜM
Dostlar günaşırı denediğim bu sabun ile yaklaşık 10 gün içerisinde kepek oluşumum gözle görülür şekilde azalma başladı.
Bununla birlikte sipariş etmiş olduğum Hindistan cevizi yağını da extra bakım olarak uyguladım .Duştan önce masaj yaparak 30-35 dk bekledim .Kokusu çok hoş bu arada.Eller bile yumuşacık oluyor.Yıkandıktan sonra sonuç çok güzel.Uzun vadede daha iyi sonuçlar olacaktır.Her evde olması lazım olan bi ürün .Tavsiyeler için teşekkür ediyorum.
Akyol dostum forum baya derdime derman oldu. Sana da teşekkür ediyorum.
Artık başlığı çözüldü şeklinde yapabiliriz.
Umarım başkalarına da faydası olur.Şu önerim var.Saçınıza uygun ürünler kullanın kullanmadan önce mutlaka...
Ben şunu farkettim. Banyodan sonra saçı güzelce kurulamak gerekiyor. Islak saçla bekleyince saçta kepek oluşuyor. 2 aydır benimde kepek vardı. En sonunda nerede hata yaptığımı farkettim ve iyice saçımı kuruluyorum. 1 haftada çözüldü.

Herkeste kepekli saçın sebebi aynı olmayabilir. Nelerin sebep olabileceğini düşünmek lazım. Ben böyle buldum çözümü :)

Deri döküntüsü konusunda bir şey diyemeyeceğim.

Oyla 0
Ben şunu farkettim. Banyodan sonra saçı güzelce kurulamak gerekiyor. Islak saçla bekleyince saçta kepek oluşuyor. 2 aydır benimde kepek vardı. En sonunda nerede hata yaptığımı farkettim ve iyice saçımı kuruluyorum. 1 haftada çözüldü.

Herkeste kepekli saçın sebebi aynı olmayabilir. Nelerin sebep olabileceğini düşünmek lazım. Ben böyle buldum çözümü :)

Deri döküntüsü konusunda bir şey diyemeyeceğim.
Denemeye değer üstadım .Teşekkür ediyorum güzel görüşün için.

Oyla 0
Kullandınız mı? Faydasını gördünüz mü ?
evet kullanıyorum özellikle baş bölgesinde yara oluşmasını engelliyor 25 cm saçlarım var gayet sağlıklı adminin söylediği kurulama en önemlisi bit pazarından 20 tl ye aldığım saç kurutma makinasıyla kurutuyorum

Oyla 0
evet kullanıyorum özellikle baş bölgesinde yara oluşmasını engelliyor 25 cm saçlarım var gayet sağlıklı adminin söylediği kurulama en önemlisi bit pazarından 20 tl ye aldığım saç kurutma makinasıyla kurutuyorum
Harika güzel bir öneriye benziyor .Teşekkür ederim başkan bu önerin için.

Oyla 0
Ekran görüntüsü 2026-04-01 203500.webp

Siparişi verdim bile çok teşekkür ediyorum.

Oyla 0
mümkün olduğunca kimyasaldan kaçının. saç dipleri, deri dökülmesi için saçlarınızı uzatmayın şuan için kestirin. güzel bir bitkisel veya doğal bileşenlerden oluşan bir sabun veya şampuan alın. düzenli şekilde kullanın. yukarda adminin dediği gibi saçlarınızı da güzelce kurutun. ama fön kullanmanızı tavsiye etmem. fön de saçları kurutur. saç diplerine zarar verir. kafa derisi hassas ise daha da yıpratabilir. o yüzden baş havlusu ile iyice kurulayın. kurulama bittikten sonra ara ara elinizle havalandırın. genelde nemli kalır elinizle havalandırarak tam kuruma sağlayabilirsiniz. şimdiden geçmiş olsun

Oyla 0
mümkün olduğunca kimyasaldan kaçının. saç dipleri, deri dökülmesi için saçlarınızı uzatmayın şuan için kestirin. güzel bir bitkisel veya doğal bileşenlerden oluşan bir sabun veya şampuan alın. düzenli şekilde kullanın. yukarda adminin dediği gibi saçlarınızı da güzelce kurutun. ama fön kullanmanızı tavsiye etmem. fön de saçları kurutur. saç diplerine zarar verir. kafa derisi hassas ise daha da yıpratabilir. o yüzden baş havlusu ile iyice kurulayın. kurulama bittikten sonra ara ara elinizle havalandırın. genelde nemli kalır elinizle havalandırarak tam kuruma sağlayabilirsiniz. şimdiden geçmiş olsun
Gerçekten harika yorum yapmışsınız teşekkür ediyorum.Kurulama 1.sırada geliyor demekki. Ama doğru kurulama tekniği ile.Yukarıdaki gibi doğal el yapımı sabun sipariş ettim.Umarım işe yarar.Çok sağolun.

Oyla 0
Dostlar yorumlarda dikkat çekici 2-3 özellik gördüm.Bu arada bende boş durmadım tabi.Yüzeysel genel bilgiler dışına çıktım biraz.Kepeği oluşturan herkes tarafından az bilinen yada ya bundan kepek mi olur dediğimiz ama oldukça önemli sonuç odaklı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
KEPEK OLUŞUM NEDENLERİ:
1.STRES : Yoğun strese maruz kalmak kepeğe neden olur.
2.GRANÜL KAHVE : Granül kahve kafein tüketimi dolaylı olarak zihni sürekli uyanık tuttuğu için uyuma moduna geçemeyen vücut tepki olarak streste takılı kalır.Buda kepeğin oluşumunu tetikler.
3.KOLA: Özellikle içinde fruktoz şurubu barındıran kafeinli içecekler kepek sorununa neden olur.Ürtikeri de tetikleyici özelliği vardır.
4.GLUTEN TOLERANSI :Bazı vücutlar glutene (ekmekte,buğday ürünlerinde,tam buğdaylı veya yulaflı bisküilerde daha çok bulunur.)aşırı duyarlılığından dolayı ürtiker dediğimiz vücudun herhangi bir yerinde zamanlı zamansız oluşup kaybolan kızarıklıkların sürekliliğinin etkisi ile saç derisinin kimyasının zamanla bozularak devamlı kepeğe neden olur.Tedavi süreci uzun sürmektedir.
5.GENETİK ETMENLER: Ailede sedef hastalığı,egzama,strese bağlı (genelde ailede ölüm sürecinden sonra veya boşanma travmaları ve depresyondan sonra başlar) veya başka hastalıkların yan etkileri kepek oluşumu ve deri döküntüleri olarak dönmektedir.Zamanında önlem alınmazsa iç organlara kadar ulaşıp onların çürümelerine hayati fonksiyonların kaybolmasına neden olur.
6.MANTAR VE BAKTERİ OLUŞUMU: Vücudumuzda mantar ve bakteri oluşumuna sebep olabilecek durumlar (Özellikle ter ile oluşacak nemli durumlar,banyo sonrası kurulanma eksikliği veya ortak havlu ve nemli havlu ile kurulanmaya devam etmek) kepeğe kaşıntıya ve deri döküntülerine neden olur.
7.KURU CİLTLER: Cilt yapısı kuru olan kişiler genelde kepek sorununa yatkındır.Vücudun Ph dengesini korumak oldukça önemlidir.
8.BAKIM VE TEMİZLİK İÇİN UYGUN ÜRÜNLER KULLANMAMAK: Cildi tanıyarak o cildin yapısına uygun ürünler kullanmak kepeğin oluşmaması için oldukça önemlidir.Birine iyi gelen ürün başka birine iyi gelmeyebilir.Bu konuya oldukça dikkat edilmelidir.Gerekirse bir Cildiye uzmanına başvurmalıdır.
9. GÜNEŞ IŞIĞINA SÜREKLİ MARUZ KALMAK: Bu durum kepekle direkt olarak bağlantılıdır.Saç derisinin özelliğini kaybederek saç dökülmeleri egzama kepek oluşumu kaşıntı ve kızarıklıklara neden olur.Beyaz tenli insanlar bu durumdan daha çok etkilenirler.Sadece saç değil vücuttada kızarma ürtiker olur.

Bu konular oldukça önemlidir arkadaşlar. Araştırıp faydanıza sunuyorum.
Bi maddede ben eklemek istiyorum .APARTMANDAKİ KAVGALAR HASSAS YAPIDAKİ İNSANLARA KEPEK YAPAR :giggle: Birazda gülelim . SELAMETLE..

Son düzenleme:
Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2.195
Geri