Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Soru Kira mı lojman mı?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
10 yıldır evliyiz ve bu süre içinde tam 4 ev değiştirdik. Bu sene eşimin çalıştığı kurum 3.5 seneligine lojmanda ücretsiz oturma imkanı verdi. Şu anda oturduğumuz kiralık eve taşınalı 8 ay oldu. Yani daha bu eve bile alışamadık. Kiralar da almış başını gitmiş seneye ne kadar kira ödeyeceğimizi bilmiyorum. Lojman bu nedenle bize cazip geliyor. Ama 3 sene sonra yeniden ev taşıyacağız ve lojmanlar genellikle küçük oluyor deniyor. Ayrıca lojmanın içine bakım yapılması gerekiyormus tadilat işleri var yani. Şimdiki evimiz geniş ve merkeze yakın. Yeniden bir taşınma işine girişelim mi? Lojman sorunları ile uğraşmak ne kadar doğru bilemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ekli dosyalar

• FB_IMG_1776507197361.webp
    FB_IMG_1776507197361.webp
    384,4 KB · Görüntüleme: 64

Benzer Konular

10 yıldır evliyiz ve bu süre içinde tam 4 ev değiştirdik. Bu sene eşimin çalıştığı kurum 3.5 seneligine lojmanda ücretsiz oturma imkanı verdi. Şu anda oturduğumuz kiralık eve taşınalı 8 ay oldu. Yani daha bu eve bile alışamadık. Kiralar da almış başını gitmiş seneye ne kadar kira ödeyeceğimizi bilmiyorum. Lojman bu nedenle bize cazip geliyor. Ama 3 sene sonra yeniden ev taşıyacağız ve lojmanlar genellikle küçük oluyor deniyor. Ayrıca lojmanın içine bakım yapılması gerekiyormus tadilat işleri var yani. Şimdiki evimiz geniş ve merkeze yakın. Yeniden bir taşınma işine girişelim mi? Lojman sorunları ile uğraşmak ne kadar doğru bilemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sizin yerinizde olsam 3,5 sene lojmanda otururum ve gereken tadilatları yaparım hani 3,5 sene sonra da belli bir ücret veya kira alınacaksa oturmaya devam ederim çünkü zaten siz oturuyorsunuz ve şu an nereye oturursanız oturun ufak tefek tadilat işlerini zaten yapacaksınız

Sizin yerinizde olsam 3,5 sene lojmanda otururum ve gereken tadilatları yaparım hani 3,5 sene sonra da belli bir ücret veya kira alınacaksa oturmaya devam ederim çünkü zaten siz oturuyorsunuz ve şu an nereye oturursanız oturun ufak tefek tadilat işlerini zaten yapacaksınız
Evet tadilatı her girdiğimiz evde yapmak zorunda kaldık umarım lojman çok ufak değildir

Evet tadilatı her girdiğimiz evde yapmak zorunda kaldık umarım lojman çok ufak değildir
Eğer tahmin ettiğinizden küçükse de minimal bohem ya da daha aydınlık bir tarz deneyerek evi çok şık bir şekilde de kar edebilirsiniz önemli olan yaşadığınız alanı güzelleştirmek mobilya yığını haline getirmek değil İnşallah seversiniz gidip gördüğünüz zaman bizlerle de paylaşırsanız en azından dekorasyon fikirleri verebiliriz

Lojman akla yatkın geliyor bencede. Arkadaşlara katılıyorum

çoluk çocuk yoksa eşyalarınız aşırı fazla değilse ve odalara sığacaksa. bir gidin bakın. inceleyin. masraflarını hesaplayın gerekirse usta getirin ne kadara mal olur diye sorun. sonra hesap kitap yapın karar verin

Kiralık bence. 3,5 yılınızın bir kısmını tadilatla büyük bir kısmını sıkışık olarak yada eşyalarınızı atarak dar alanda ilerleyen son kısımlarını da taşınarak taşınacağınız evin boya tadilat ve yine taşınma işleri ile geçireceksiniz .Merkezde geniş ferah oturma alanı yerine .3,5 yıl çabuk geçen bir süre . Dar evler insan psikolojisini daha çok etkiliyor.Getiri ve götürülerini iyi hesabedin. Kâr ettim zannettiğiniz kimi şeyler bazen öyle olmuyor işte.Son 1 senede zaten kiraya geçeceğiz diye karın ağrıları napcaz düşünceleri başlıyor.

Tabii ki de lojman diyorum lojmanda kalıp hayalinizdeki ortamı yaratabilecek bütçüye sahipseniz neden olmasın

bence artıları ve eksilerini düşünrek karar verin.

Lojmanın artıları
3–3.5 yıl kira yok. Bu da büyük tasarruf sağlar
Kira artışı derdi yok
Psikolojik rahatlık maddi açıdan.

Lojmanın eksileri
3 yıl sonra yine taşınacaksınız (kaçınılmaz gerçek)
Muhtemelen daha küçük bir daire olacak sizin için
Tadilat/eksiklerle uğraşabilirsiniz.
Bir kez daha düzen kurma stresi yaşayabilirsiniz.

Şuanki kiranızı ve lojmana vereceğiniz kirayı düşünerek 3 yıl içinde yapacağını karı düşünün. hatta aradaki fark baya fazlaysa bence her ay kenara atın. ister altın, ister nakit. hatta çekilişli falan ev sistemleri var. oraya başvuru yapabilirsiniz. belki kiraya vereceğiniz parayla bir ev sahibi olursunuz. bence bu sizin için büyük bir yatırım avantajı

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 310
Geri