Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Kiracıyım fikrinize ihtiyacım var

egzoftalmi

Ev Sakini
Meslek
Doktor
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Bekar
Merhaba hayırlı sabahlar herkese öncelikle.

2 yıldır kiracısı olduğum evden çıkma ihtimalim var. 1 temmuzda okulum bitecek. Yine bulunduğum şehirde kalmak için tercih vereceğim ama atamalar Eylül- Ekime kadar belli değil. Ayrıca ağustos sonunda da uzmanlık sınavım var.

Sizce ev sahibine haber vermeli miyim? Çok değişken olduğu için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Benzer Konular

Kira sözleşmeniz ne zaman bitiyor? Buna göre bir yorum yapalım.

Kira sözleşmisini 6 aylık olarak uzatabilirsiniz. böylece hem atama bekleyeceğiniz süreyi garantilersiniz hem de ev sahib 6 ay daha siz rahatsız etmez.

Türk Borçlar Kanunu'na göre 6 aylık veya daha kısa süreli kira sözleşmesi yapılabilir ve bu sözleşmeler hukuken geçerlidir. Ancak, konut ve çatılı işyerlerinde kiracı, sürenin bitiminden en az 15 gün önce yazılı bildirim yapmazsa, sözleşme otomatik olarak 1 yıl süreyle yenilenmiş sayılır.

Haber vermeniz gerektiği düşüncesindeyim.
Siz kalmazsanız belki birine verecektir ev sahibiniz evi örneğin Ağustos ayında. Ama siz olduğunuz için o kişiyi reddedebilir. Bize anlattığınız gibi ev sahibinize de anlatmalısınız bence.

Merhaba hayırlı sabahlar herkese öncelikle.

2 yıldır kiracısı olduğum evden çıkma ihtimalim var. 1 temmuzda okulum bitecek. Yine bulunduğum şehirde kalmak için tercih vereceğim ama atamalar Eylül- Ekime kadar belli değil. Ayrıca ağustos sonunda da uzmanlık sınavım var.

Sizce ev sahibine haber vermeli miyim? Çok değişken olduğu için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
Ev sahibi anlayışlı biriyse evden çıkarmaz özelliklede bir ögrenciyi çıkarmaz. Ev sahibine haber vermeniz daha iyi olur. Zaten sizi kafasına göre çıkaramaz 1 yıl kadar daha oturabiliyorsunuz diye biliyorum. Erkenden konuşup halletmek daha iyi olur

Bana göre de haber verseniz daha iyi olur. Hem bu şekilde iletişiminiz de verimli olur. Tutup da tam çıkacakken bildirmek iki taraf içinde uygun değil. En aizndnaev sahibi de nasıl bir adım atacak bilirsiniz konuşursanız.

Haber vermesenizde olur onlar bize evı satmaya karar vermeden tabi ( bazısı ) 2 ay önceden söylemıyorlar 1o gun kala soyleyıp sure tanıyorlar söylemeye gerek yok çünkü hemen kıraya verirler evlerini boş durmazlar yormayın kendinizi. Ama tabi hukukunuz varsa söyleyin ama yoksa gerekte yok.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 449
Geri