Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Bilgi Kırmadan Su Kaçağı Tespiti Yapan Kameralar Gerçekten İşe Yarıyor mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Evde görünmeyen bir su kaçağı olduğunda banyoyu mutfağı komple kırdırmadan önce termal ve endoskopik cihazlar kullanılıyor. peki gerçekten nokta atışı çözüyor mu ? İnternetten birçk kaynak ve usta yorumları inceledim özet çıkardım.

Cihazla kaçak tespiti olayında iki temel ekipman kullanılıyor.
Termal kameralar ve pimaş içine sallanan endoskopik kameralar.

Sıcak su hatlarındaki ve yerden ısıtmadaki kaçaklarda termal kamera inanılmaz iş yapıyor. borunun geçtiği güzergahı ve sızıntı yapan yerdeki sıcaklık farkını direkt duvarda veya zeminde gösteriyor. Ancak soğuk su veya pissu gider kaçağı varsa termal kamera tek başına yetersiz kalabiliyor.

Bu noktada ise akustik dinleme cihazları ve endoskopik boru içi kameralar devreye giriyor. Gider borusundaki çatlağı veya kırığı ekranda canlı görmek kırmadan teşhis koymayı ciddi oranda kolaylaştırıyor. Burada asıl kritik nokta cihazı tutan ustanın tecrübesi.

En gelişmiş termal kamerayı bile yanlış yorumlayan veya betonun nem yayılımını kaçağın ana merkezi sanan tecrübesiz birine denk gelirseniz gereksiz kırma işlemi yaptırabilirsiniz. Cihaz sadece bir yardımcı araç, doğru teşhisi koyan yine ustanın tecrübesidir.

Benzer Konular

aslında tam şuan bu işle uğraşıyoruz. alt kattan kaçak banyonun tavan mahvoldu simsiyah diye geldiler usta getirttik her yere baktı kaçak bulamadı kağıt imzalattı gitti.
2 ay sonra alt kat yine geldi bu kez resimlerini de çekmiş banyo tavanı çökmüş baya su varmış... başladık yine usta aramaya 2 gün sonra geldi su kesildi nasıl olduysa diye.
Bir türlü bulamıyoruz kaçak nereden.. ben doğal gaz tesisatından şüphelendim ama değildir diyorlar. kombiyi takip ettim 3 ay önce 1.5 getirdiğim su 1.1 e düşmüştü ki alt kat geldi. yine su çektim 1.5 yaptım 2 haftadır 1.4 e düştü sadece petekler kapalı sadece sıcak su açık.
su faturası bin tl civarı geliyor bir yerden bir kaçak var ama nedir çözemiyoruz.
küçük bir ilçedeyiz usta yok burada şehirden gelmesi lazım onlarda gelmek istemiyor 1 saatlik yol diye...
kendim cihaz alıp bakayım diyorum tecrübe olmayınca anlayabileceğimi de sanmıyorum.
Kırmak çözüm olacaksa kıralım diyoruz ama taban fayansı ile duvar fayansının kesiştiği yerde süpürgelikten sıcak su boruları açıktan gidiyor onları da kesip yeniden yapmak gerekecek.
El kol bağlı çok pis iş ev 90 lardan kalma onun etkiside var ev kiracı evi hep kiracılar oturmuş kimisi ilgilenmiş kimisi umursamamış geldi bize patladı ev sahibi ben napıyım diyor :) aslına bir planım var en azından sabah evden çıkarken su sayacının fotosunu çekip akşam gelincetekrar foto çekip karşılatırmak bu yolla temiz su da kaçar varsa kesin anlaşılabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun @mehmet.ar
Tabi teknik bilgiyi paylaştık ama tecrübe de gerekebilir. Böyle bir durumda kalmış olsam sıcak sudan mı yoksa soğuk sudan mı kaçak var önce bunu tespit etmeye çalışırım.

Sayacı takip ederek sanırım soğuk suyu tespit etmiş olursun. Sıcak suyla alakalı bir problem olursa termal kamerayla çözülebilir gibi duruyor ama soğuk su biraz tecrübe işi gibi sanırım.

Termal kameralar da az para değilmiş.

Sanırım ustaya 3-5 bin lira fazla para teklif etmek mantıklı olacaktır.

bazen hatta sıcak su basıpta kontrol yapılabiliyor. teknoloji güzel bişey cihazı çok pahalı ama bu işi yapan kesinlikle almalı

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 217
Geri