Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Koltuktaki yapıştırıcı lekesi nasıl çıkar?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Oğlum ödevlerini yaparken elindeki yapıştırıcıyı koltuğa bırakmış. Ağzı açık olduğu için bir miktar koltuğa akmış. Üstünde tortulu bir tabaka vardı burayı bıçakla hafifçe çıkardım ama alt kısımda leke gibi bir görüntü kaldı. Nemli bezle sildigim halde çıkaramadım. Kimyasal ürün kullanmadim, koltuğa zarar vereceğini düşünüyorum. Lekeyi çıkarmak için etkiliyse kimyasal ürün de az miktar kullanabilirim. Başına gelen ya da yardımcı olabilecek var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20260404_090201.webp
    IMG_20260404_090201.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 72
  • IMG_20260404_090154.webp
    IMG_20260404_090154.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 67

Benzer Konular

yapıştırıcı içeriğinde bulunan maddeler koltuk rengini açmış da olabilir. Yani kimyasal da kullansanız net bir sonuç alamayabilirsiniz. Yapıştırıcı izleri içindeki uçucu kimyasallar nedeni ile bazen leke kalıcı olabiliyor. Yapıştırıcı özelliğine göre aseton kullanabilirsiniz. Farklı lekeler için (kahve, kan gibi) daha önce limon suyu kullanmışlığım var. Ancak yapıştırıcı için işe yararmı bilemiyorum.

hafif sertleşmiş durumdaysa üstüne buz koyup daha da sertleşmesini sağlayın. Sonra tırnakla çıkacaktır

Öncesinde ılık su ve az deterjan ile deneyin

Oğlum ödevlerini yaparken elindeki yapıştırıcıyı koltuğa bırakmış. Ağzı açık olduğu için bir miktar koltuğa akmış. Üstünde tortulu bir tabaka vardı burayı bıçakla hafifçe çıkardım ama alt kısımda leke gibi bir görüntü kaldı. Nemli bezle sildigim halde çıkaramadım. Kimyasal ürün kullanmadim, koltuğa zarar vereceğini düşünüyorum. Lekeyi çıkarmak için etkiliyse kimyasal ürün de az miktar kullanabilirim. Başına gelen ya da yardımcı olabilecek var mı?
Maalesef zor bir durum gerçekten. Bu şekilde koltuk veya puf sehpaların üzerine dökülmüş yapıştırıcı lekesini de çok etkili olduğunu düşündüm ve daha önce de denediğim bir yöntem var. Koltuktan veya puftan yapıştırıcıyı çıkarmak için asetona batırılmış bir pamuğu kullanmamız gerekiyor. Asetona batırılmış bir pamuğu leke üzerinde bekleterek yumuşatmak çok önemli. Biraz beklesin ama hemen acele etmeyin. İyice bekledikten sonra plastik bir spatula ile kazıyın. Kurumuş Japon yapıştırıcısı için oldukça etkili olduğunu bizzat deneyerek görmüştüm. Ama tabii kumaş farkı yapıştırıcının bekleme süresi ve müdahale edip edilmediği çok önemli.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 130
Geri