Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Çözüldü Kombiden su damlıyor nasıl durur?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Annemlerin kombisinden ara ara su damlıyor. Kombi farklı sesler çıkarıyor su aktıkça ses yavaş yavaş kesiliyor. Kombi bakımı yapıldığında sorun yok ama bakım için istenen ücretler de almış başını gitmiş. Bu sorun nedeniyle kombiyi değiştirmek gerekir mi? Yoksa başka bir çözümü var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20260410_224104.webp
    IMG_20260410_224104.webp
    65,4 KB · Görüntüleme: 71
Annemlerin kombisinden ara ara su damlıyor. Kombi farklı sesler çıkarıyor su aktıkça ses yavaş yavaş kesiliyor. Kombi bakımı yapıldığında sorun yok ama bakım için istenen ücretler de almış başını gitmiş. Bu sorun nedeniyle kombiyi değiştirmek gerekir mi? Yoksa başka bir çözümü var mı?
En pratik ve kesin çözümü sizlerle paylaşıyorum. Kombiyi kapatıp elektriğini kesin yani varsa prizleri çıkarın. Damlama yapan suyun kaynağını (alt borular veya emniyet ventili) kontrol edin. Bu kontrolü yaptıktan sonra su gelen bölgeye müdahale etmemiz gerekiyor. Su basıncı 2.5-3 barın üzerindeyse, en yakın petekten su tahliye ederek basıncı 1.5 bar seviyesine düşürmeye çalışın. Kombi böylelikle peteklerde biriken ve hazzesine biriken suyu bırakmış olacak. Eğer su sızıntı kesildiyse sorun buradan kaynaklanıyordur. Bu işlemden sonra kombiyi tekrar çalıştırın. Su sıkıntısının kesildiğini fark edeceksiniz. Eğer kombide başka bir sorun yoksa tabii. Kombiler her ne kadar sıklıkla yılda bir kez bozulsa da bu su damlatma olayı genellikle bu sorundan kaynaklanıyor.

Her sorunun çözümü vardır bunun için kombi değiştirmeye gerek yok.

Su basıncı hakkında bilgi verir misiniz

Basınç 5 gösteriyor. @elena dediğin gibi yapacağız şimdi. @Graveworm evet su basıncı yüksek olduğu için damlama oluyor galiba @Akyol basınç bilgilerini verdim şimdi kaloriferden su tahliyesi yapacağız sonucu haber vereceğim

Genelde basıncın düştüğüne şahit olmuştum. Nasıl o kadar yükselmiş olabilir

Dediğiniz gibi basınç yükselmiş suyu tahliye edince sorun geçti ara ara bu şekilde su tahliyesi ile basıncı düzenlesek sorun olmaz herhalde

Dediğiniz gibi basınç yükselmiş suyu tahliye edince sorun geçti ara ara bu şekilde su tahliyesi ile basıncı düzenlesek sorun olmaz herhalde
Basıncı yükselten nedenlerden biri kombinin altındaki su tamamlama musluğunun biri tarafından çevrilip öyle bırakması ile olur.yada düşük ihtimal musluk bozuktur.ECA da pek sanmıyorum gerçi.Siz yinede Kombinin altındaki su tamamlama musluğunun kapalı olduğundan emin olun ve göstergedeki basıncın 1.5 bar civarı üstüne çıkmamasına özen gösterin .Zaman zaman düşer o musluktan az az tamamlarsınız 1.5 bara kada. Geçmiş olsun diyelim. Ara ara su tahliyesine gerek yok alttaki musluk her zaman kapalı olsun yeter.

Basıncı yükselten nedenlerden biri kombinin altındaki su tamamlama musluğunun biri tarafından çevrilip öyle bırakması ile olur.yada düşük ihtimal musluk bozuktur.ECA da pek sanmıyorum gerçi.Siz yinede Kombinin altındaki su tamamlama musluğunun kapalı olduğundan emin olun ve göstergedeki basıncın 1.5 bar civarı üstüne çıkmamasına özen gösterin .Zaman zaman düşer o musluktan az az tamamlarsınız 1.5 bara kada. Geçmiş olsun diyelim. Ara ara su tahliyesine gerek yok alttaki musluk her zaman kapalı olsun yeter.
Belki basınç düştükten sonra basıncı tamamlamak için vana kullanıldı. Sonrada vana tam kapanmadığı için basıncı yükseltti. Olabilir mi?

Belki basınç düştükten sonra basıncı tamamlamak için vana kullanıldı. Sonrada vana tam kapanmadığı için basıncı yükseltti. Olabilir mi?
Tabiiki olabilir o vana zaten sert olur içinden basınçlı su geçtiği için .Dediğiniz gibi tamamlayan kişiye tam sıkmış gibi gelmiştir.Tamda dediğiniz gibi. Vana şu bizim kombiden çektim mavi olan.onu biraz sıkın isterseniz.
photo_2026-04-11_22-03-40.webp
Su basıncımızda böyle bizim 1,6-1.7 olabilir bi bakın oraya da derim.
photo_2026-04-11_22-04-15.webp

Umarım faydalı olur.

Tabiiki olabilir o vana zaten sert olur içinden basınçlı su geçtiği için .Dediğiniz gibi tamamlayan kişiye tam sıkmış gibi gelmiştir.Tamda dediğiniz gibi. Vana şu bizim kombiden çektim mavi olan.onu biraz sıkın isterseniz.Ekli dosyayı görüntüle 647Su basıncımızda böyle bizim 1,6-1.7 olabilir bi bakın oraya da derim.Ekli dosyayı görüntüle 648
Umarım faydalı olur.
senin vana da sanki sızdırıyor damlacık var gibi yanlış görmüyosam

Aman güzel dostum bende baktım resim karanlık çıkmış biraz .koşarak bidaha baktım yeniden çektim.
photo_2026-04-11_22-51-18.webp

kesinlikle damlatmıyor öyle olsa basınçta düşmesi lazımdı.yine de sıkarak kontrol ettim .Gayet sıkı vana .

Tam şurası. Damla gibi duruyor. bana öyle gelmiş olabilir
yeterki olmasın

1775988855990.webp

Basınç Fazla ise petekte hava varsa ses yapabilir.

ek olarak basınç fazla ise 5 bar filan zannetmiyorum öyle olsa tahliyeden verirdi fazla suyu diye düşünüyorum

Bu sorun ablamlarda vardı kombici geldi çünkü garanti kapsamındaydı ve sorunun büyük olduğunu söylemişti kaçak varmış v.s ama sonra halletmişlerdi.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 521
Geri