Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Köpekleri yalnızca sevmek onları korumak için yeter mi?

pediatri

Ev Sakini
Evin Durumu
Kiracı
sivava-kopek.jpg

Hayvan sevgimiz merhametimizin varlığını gözler önüne seren davranışlardan biridir. Köpek, kedi, balık, kuş ve doğadaki tüm canlılar yaşam alanlarına çok yakışan canlılardır. Ancak bir kısmımız onları yalnızca sevmek uğruna ev ortamına taşıyor. Özellikle çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak için köpek sahiplenen kişilerin bu köpekleri sebepsiz yere hırpalatması ve onlara zarar verdirmesi beni çok üzüyor.

Rabbimizin bizlere sunmuş olduğu bu muhteşem doğada yaşayan canlılar çocukların oyuncağı değildir. Elbette çocuklar çok kıymetli ancak çocuklara hayvanları nasıl sevmeleri gerektiğini öğretmemiz de önem taşıyor. Bunu düşünerek davranır ve onlara zarar vermeden seversek, merhamet ve sevgi duygumuzun ölmediği de ortaya çıkacaktır.

Benzer Konular

Zaten şöyle bir şey var, bu doğanın dengesini bozan tek canlı insandır... eğer insan olmasaydı doğa aynen kıyamet filmlerinde ki gibi olurdu...

Çocuk sahibi değilim ama bir zamanlar annem babam vardı ve kardeşimle bana vicdanlı, merhametli, saygılı olmayı, yaptıklarımızdan dolayı bir gün hesap vereceğimizi öğretmişlerdi.. ama şimdiki çocuk eğitimi ise "çocuğum özgüvenli olsun da ne yaparsa yapsın " mantığında çocuk eğitiliyor... yani özgüvenli çocuk derken etrafına duyarsız, kendisinin her zaman haklı olduğu ve haksız olsa bile hakkını araması gerektiği öğretiliyor maalesef..!!!

Çocuklara hayvan dediğimiz bu dilsiz kulların canlıların bir heves ile alınması ve sonra dışarı atılmasına çok üzülüyorum.. ben bunu çocuğu olmayan bir ailenin evlat edinip 3 ay sonra o çocuğu kapının önüne koyması gibi görüyorum..!!

bu dilsiz kulların canlıların bir heves ile alınması ve sonra dışarı atılmasına çok üzülüyorum.
Yerel bir sosyal medya hesabı yönetiyorum. Haftada birkaç defa “kedimi sahiplendirecem”, “köpek Sahiplendirilecektir, paylaşırmısınız” gibi mesajlar geliyor. Gerçekten bende bir hevesle alınıp sonra birine vermeye çalışan, veremeyince sokağa bırakılan çok hayvan gördüm.

Hatta çoğu zaman “şu kedi kaçmış olabilir, sahipli kediye benziyor, paylaşırmısınız” gibi çok mesaj aldım. Aslında kedi kaçmamış oluyor, sokağa bırakılmış oluyor.

O masum canlı tertemiz tüyleri, korkak ve ne yapacağını bilmediği haliyle sokaklarda can veriyor

Kedim var benim ama hiç köpek beslemedim. Köpek ırk olarak da farklı ve daha duygusal bana göre. Bunun yanında bakımı da oldukça zor. Hayvanları çok seviyorum bir gün mutlaka beslemek istersem şivava dedikleri cins beslemek isterim. Ama tabii ki bu hayvanlar daha duygusal ve insanlara daha yakın oldukları için kesinlikle sevmek bakmak yeterli değil onlarla ilgilenmek ihtiyaçlarını karşılamak hani kedi gibi de değil sokağa çıkarıp bir gezdirmek gerekir. Zamanın büyük bir bölümünde ilgi odağı olmak isterler. Ben dediğim gibi benim kedim var hiç köpek beslemedim ama teyze kızımın vardı evde besliyordu oradan biliyorum sadece sevmek yeterli değil beslemek için bütün sorumluluğu alabilmek onu hiç bırakmadan sahiplenmek ne bileyim bütün ihtiyaçlarını gidermek gerekiyor. Bu da sadece maddi ihtiyaçlar değil manevi ihtiyaçlarına da karşılamak yani köpeği sadece evde beslemiş olmak için beslemek değil de tamamen ona Sevgi aşılama akıp ona bir bireymiş gibi davranmak onun mesela bir köpeğin ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan bir odası olması gerekiyor bence.. o yüzden küçük evlerde tavsiye etmiyorum 🙏🏻

hayvan sevgisi bambaşka bir durum ama sokakta başıboş bırakılan ve saldırgan köpekler korkutucu oluyor

hayvan sevgisi bambaşka bir durum ama sokakta başıboş bırakılan ve saldırgan köpekler korkutucu olu o konuda ben de aynı düşüncedeyim

hayvan sevgisi bambaşka bir durum ama sokakta başıboş bırakılan ve saldırgan köpekler korkutucu oluyor
Buda çok doğru katılıyorum ama buda yaşadığımız toplumdan kaynaklanıyor. Barınakları yetersiz buluyorum 🙏🏻

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 271
Geri