Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Küçük yatak odasını verimli kullanmanın yolu

pediatri

Ev Sakini
Evin Durumu
Kiracı
Küçük yatak odası dekorasyonunda öncelikle fiziksel ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Bunun için ihtiyacınız olan yatak türü (çift kişilik, tek kişilik gibi) ve yatak ölçüsünü belirlemekle işe başlayabilirsiniz. Ardından yatak çevresinde rahat bir hareket alanına ihtiyaç duyacağınız için mekân içindeki sirkülasyon haritasını göz önünde bulundurarak gerekli boşlukları bırakabilirsiniz. Kalan alanda sizin için en işlevsel sonuçları verecek dolap çözümlerine başvurabilirsiniz. Dekorasyonda yer kazanmak için sürgü kapaklı alternatifleri tercih edebilirsiniz. Eğer yeterli alanınız yoksa komodin ve şifonyer gibi yardımcı mobilyaları kullanmak zorunda değilsiniz.

Seçtiğiniz yatak boyutuna uygun karyola tasarımlarında olabildiğince az yer kaplayan alternatiflere yönelerek de küçük yatak odası dekorasyonu yaparken daha fazla alan kazanabilirsiniz. Kalın bir yatak başı yerine duvara monte edilebilen yatak başı dekorlarını tercih edebilirsiniz. Yatak odasında yer kazandıran depolama çözümlerinden birisi de bazalı yatak modelleridir. Depolama ve yatak alanı ihtiyacınızı bu tarz yatak modellerinde aynı anda karşılayabilirsini
helis-yatak-odasi-21.jpg
z

Benzer Konular

yazıyı okumadan önce resme baktım
Küçük evleri seviyorum merak ettim ama küçük değil baya benim evimden bile büyük :D

Evet küçüklük büyüklük çok önemli ve kişiden kişiye de değişen bir kavram. Benim mesela kendi kullandığım yatak odam da çok küçük ama ben minimal eşya kullanarak yani eşya düzeyini sıfıra indirerek yaşamayı sevenlerden pek değilim açıkçası.. hani boy aynası benim için olmazsa olmaz şeylerden bir tanesi ama Küçük yatak odaları için en verimli olan şeyim ben aynalı gardırop olduğunu düşünüyorum. Hem odayı daha olduğundan büyük gösteriyor hem de yansımaları sayesinde boğduğu tamamen ortadan kaldırıyor. Mesela ben kendi yatak odamda aynalı gardırop kullanıyorum bunun yanında 2 tane yatağın kenarlarında aynalı takı dolabı kullanıyorum dolayısıyla küçücük bir şifonyer kullanarak başka bir hiçbir eşya koymayarak yatak odasını minimal düzeye getirmeden de daha geniş bir görüntüye sahip olmasını sağlıyorum.

Hasır, bambu ve ahşaptan yanayım her daim vazgeçilmezim. Şuan makyaj masası (tuvalet aynası) bana çok sacma geliyor mesela

Hasır, bambu ve ahşaptan yanayım her daim vazgeçilmezim. Şuan makyaj masası (tuvalet aynası) bana çok sacma geliyor mesela
Bak o kadar minimalist düşünen ve eşya konusunda az kullanıma çok önem veren biriyim ama bu makyaj masası konusunda kesinlikle ve kesinlikle minimaliz bile olsa almak zorundasın şöyle zorundasın yokluğunu çok anlayacaksın ve hemen gidip alacaksın.

Bak o kadar minimalist düşünen ve eşya konusunda az kullanıma çok önem veren biriyim ama bu makyaj masası konusunda kesinlikle ve kesinlikle minimaliz bile olsa almak zorundasın şöyle zorundasın yokluğunu çok anlayacaksın ve hemen gidip alacaksın.
En güzeli Aynalı dolap. Küçük bir ayna boy aynası ve post halı. Aslında gereksiz komidinlere bile gerek yok. Aydınlık bir de avize tamam

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 259
Geri