Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Bilgi Laptoplar da Ekran Kapanınca Güç Tüketimi Azalır Mı?

DarkredBlue61

Evin Büyüklerinden
🤝Yardımsever
Meslek
Elektrikçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
İlişki Durumu
Evli
Ölçüm Cihazini Ta Ne Zaman Aldım Ne Zaman Test Edebildim :) Ekran Ips Olduğu İçin 5 10 W Filan Fark Ediyor.Ekran Büyüklüğü ve Cinsine Görede Tüketim Miktarı Artacaktır. Arka Planda kı İşlemler Çok Fark Etmez Diye Düşünüyorum.

Benzer Konular

Evet azalıyor diye duydum. Bazen benimki uydu moduna geçiyor çok zor açiliyor bekliyor bayağı.

Ölçüm Cihazini Ta Ne Zaman Aldım Ne Zaman Test Edebildim :) Ekran Ips Olduğu İçin 5 10 W Filan Fark Ediyor.Ekran Büyüklüğü ve Cinsine Görede Tüketim Miktarı Artacaktır. Arka Planda kı İşlemler Çok Fark Etmez Diye Düşünüyorum.
Benim de pembe laptopum var. Ya şarj laptopları için çok önemli bir unsur yani sürekli kullanıldığı için çabuk tükenen bir şey. Ama ekran ışığını kapatmak büyük ölçüde koruyor mesela ben laptopu tamamen kapatıp koyduğumda açtığımda çok az düşüklük oluyor ama sabit açık dursa ekran ışığı yansa daha fazla. Uyku modu da tercih edilebilir çünkü kullanılmıyor zaten aktif olarak altına soğutucu koymak da şarj açısından çok önemli daha az tüketiyor şarjı

Evet azalıyor diye duydum. Bazen benimki uydu moduna geçiyor çok zor açiliyor bekliyor bayağı.
uyku modu kullanmıyorum.bazı uygulamalarda vs de sıkıntı. 10 20 dk işim olmazsa yada kapanmasını istemediğim bieşy olursa uykuya alıyorum yoksa kapatıyorum.en sağlıklısıda budur. kullanılmayan cihaz fişte bekletilmemeli.

Benim de pembe laptopum var. Ya şarj laptopları için çok önemli bir unsur yani sürekli kullanıldığı için çabuk tükenen bir şey. Ama ekran ışığını kapatmak büyük ölçüde koruyor mesela ben laptopu tamamen kapatıp koyduğumda açtığımda çok az düşüklük oluyor ama sabit açık dursa ekran ışığı yansa daha fazla. Uyku modu da tercih edilebilir çünkü kullanılmıyor zaten aktif olarak altına soğutucu koymak da şarj açısından çok önemli daha az tüketiyor şarjı
pil lazımsa değişiliyor.belki laptop parasına gelebilir onu bilemem ama benim pil ile çok işim yok o yüzden problem değil.anca ayda bir arabaya bağlayıp arızalara bakıcam o kadar.

eğer pil ile kullanmıyorsanız pili çıkartın zaten sürekli şarjda kalması ilk hücreleri etkiler ve pilin çabuk ölmesini sağlar.sürekli şarj - deşarj da cabası.

pil lazımsa değişiliyor.belki laptop parasına gelebilir onu bilemem ama benim pil ile çok işim yok o yüzden problem değil.anca ayda bir arabaya bağlayıp arızalara bakıcam o kadar.

eğer pil ile kullanmıyorsanız pili çıkartın zaten sürekli şarjda kalması ilk hücreleri etkiler ve pilin çabuk ölmesini sağlar.sürekli şarj - deşarj da cabası.
Evet çok haklısınız sürekli şarjda kullanmak büyük bir hata. Ulan bataryayı pili de öldürmekten başka hiçbir şey değil. Ya ben genelde işlerimi yapmak için daha üst düze telefonlar kullanıyorum laptopu genellikle müzik dinlemek için kullanıyorum o yüzden kullanmadığım zaman uyku moduna alıyorum ve sürekli şarjda bırakmıyorum ama bazı laptoplar işte pil ömrünü yitirdiği için dediğiniz çok doğru çekince kapandığı için sürekli şarjda. Ama dediğinizde çok doğru. Ben ona dikkat ederim telefonlarda da laptopumda da kesinlikle şarja bırakmam dolduktan sonra çekerim ve olan pili ile kullanırım

Azalıyor bende de öyle oldu kesin kez yani benim laptop eski şarjdan çıkardığım an kapanıyor 2 dk sonra yani. Batarya değişmesi gerek sanırım.

Tabiki de uyku modunda aynı şekilde. Önemli olan burda çalışmıyor gibi hissettirmek. Uyku modunu hep çok severim koyarım şarj aynı kalır. Bir de tabi laptop soğutucu oldu mu tadından yenmez

laptop uyku modunuda denedim

Azalıyor bende de öyle oldu kesin kez yani benim laptop eski şarjdan çıkardığım an kapanıyor 2 dk sonra yani. Batarya değişmesi gerek sanırım.
batarya tamamen ölmüş gibi duruyor.yenisi pc nın yarı fiyatına gelebilir. 2.el pillerden tamir yapanlar oluyor 1 2 bin tlye filan belki çözülür. 0 bulunabilir mi bulunsada kaç para değerlendirmek gerek.kaldı kı orjınal olmayacaktır yan sanayi olacaktır.

Tabiki de uyku modunda aynı şekilde. Önemli olan burda çalışmıyor gibi hissettirmek. Uyku modunu hep çok severim koyarım şarj aynı kalır. Bir de tabi laptop soğutucu oldu mu tadından yenmez
uzun süreli kullanılmayacaksa uyku modunda da bırakmamak en iyisi.devre elemanlarının üstünde yük kalmasın. pc yi düzenli kapatıp açmakta iyi olacaktır zira bellekte temizlenecektir.

Her vakit azalır özellikle dedikleri gibi batarya bitince azalıyor ya da batarya eskidiyse. Mesela benim laptop şarjdan çıkardığım an 4 dk sonra kapanıyor.

Gerçekten bunun için yapılmış bir özellik ben böyle düşünüyorum. Laptoplar kapatıp açmaya sureklı musayıt olmadığından uyku modu veya ekran kararma kullanıyorum bende zaten soğutma da kullanıyorum dolayısıyla uzun sarj gidiyor. Ekranı kullanmadığınız sürece ya uyku moduna yada karanlık moda alırsanız hem tasarruf hem de ısınma duruyor

Her vakit azalır özellikle dedikleri gibi batarya bitince azalıyor ya da batarya eskidiyse. Mesela benim laptop şarjdan çıkardığım an 4 dk sonra kapanıyor.
yinede batarya yı şarj etmeye çalışıp sisteme yük bindirir.
Gerçekten bunun için yapılmış bir özellik ben böyle düşünüyorum. Laptoplar kapatıp açmaya sureklı musayıt olmadığından uyku modu veya ekran kararma kullanıyorum bende zaten soğutma da kullanıyorum dolayısıyla uzun sarj gidiyor. Ekranı kullanmadığınız sürece ya uyku moduna yada karanlık moda alırsanız hem tasarruf hem de ısınma duruyor
ssd varsa 5 10 dk için değilde, 15 20 dk için direk makıne kapatılabilir bence. sürekli uyku moduna almak belleği ve sistemi yorar

Tabiki de. Sistem bu şekilde işliyor zaten. Uyku modu ve ekran karartma direk şarj ve kullanım ömrü ile alakalı. Bazı tvlerde bile durdurma çıktı şimdilerde..

Yanı aslında teknoloji dendıgı zaman ayarları ve kullanımı ıyı bilmek öğrenmek ve araştırmak gerekiyor. Biraz zaman harcamak herseyı çözer.
hayır donanımsal olarak mevcut değil. şöyle düşünün temelde kartlar çıkışta kı yükü algılar ve ona göre devre elemanlarını çalıştırır.yanı siz tv yi kapatınca kırmızı ışık yanmasının nedeni aslında 5 volt hattının aktif olmasıdır. zaten o hat aktif olmazsa tv yi geri açamazsınız. kumandaya basınca stand by yanı bekleme devresi tetik verir ve tv yi açar. bazılarında bu devre maaliyet ötürü konmuyor tv voltajları aktif bekliyor. doğal olarakta çabuk bozulma vs gibi şeylerinde önü açılmış oluyor. o yüzden elektrikli cihaz kullanılmıyorsa,anahtarlı priz ile anahtar çekilmeli yada fişi çekilmeli

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 640
Geri