Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Lavabo kenarında pas benzeri leke nasıl çıkar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Akyol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akyol

Admin
🛡 Kurucu
Meslek
Bilişim / İnternet
Evin Durumu
Kiracı
Eve ilk taşındığımızda bu leke vardı ve hala var. Klasik temizlik malzemeleri ile çıkmıyor. Bina yeni inşaa edilmişti, daire sıfırdı. Dairede ilk oturan bizdik. Zarar da vermek istemediğimiz için çok fazla müdahale de etmek istemedik.

Neden olmuş olabilir?
-Termosifon takılırken belki ustalar yapmış olabilir
-İnşaat halindeyken demir parçası veya demir bir alet denk gelmiş olabilir
-Lavabo bina inşaatı sırasında taşınırken veya nakliye sırasında oluş olabilir.

yani her şey mümkün. Asıl sorum nasıl bu lekeyi çıkarırız?

Aklıma gelen çözümler:
-Pas sökücü ile silmek
-Porçöz ile silmek (Lavabonun taşına zarar verme riski olaiblir diye eledim bunu)
-Beyaz oje sürmek (Çünkü hafif bir derinlik var, tırnağa geliyor)

Sizce neler yapılabilir?

lavabo leke.webp
lavabo lekesi.webp

Benzer Konular

Benzerini yaşadım. Büyük ölçüde temizlemeyi başardığım yöntemi söyleyeyim. Önce bir miktar beyaz sirke ile tuzu iyice karıştırın. sonra erimeyen tuzları süzün. Bu karışımı lekenin üstüne bolca uygulayın. Ben yarım saate yakın beklemiştim. Bir süre sonra iyice durulayın ve kurumasını sağlayın. Leke henüz çıkmamış olabilir. Sonra kulak çubuğunu bebek yağına bulayıp burayı iyice ovun. Ben bu şekilde % 90 a varan bir sonuç aldım. Çok ufak belli belirsiz iz kalmıştı.

Son düzenleme:
@Sorgumurat Teşekkürler deneyecem.
@Graveworm silikon çok belli eder diye düşünüyorum. Yani pürüzsüz olmayacaktır. Bİrde sürekli ıslanan bir bölge olduğu için zamanla kararma ihtimali var.

Bunun benzeri aynı leke bizim klozette ön kısımda da var hatta aynısı diyebilirim.Uygunsuz olmasın diye çekmedim.Yeni eve taşındık ilk gözüme çarpan bu oldu.Müteahit abimin arkadaşı abi neden böyle dedim.Taşırken olmuştur orayı hallettiririm ben dedi. Sonra düzenleme yapılırken ordaki ustanın birine sordum.Abi nasıl olur görmedimi hiç bunu takan adam dedim.O da bana şunu dedi helal olsun kıyak adammış.''Müteahitler paradan kaçmak için bu seramikleri lavabo ve klozetleri KÜTAHYA yolundaki fabrikanın outlet yani hatalı fırınlanmış yada sırı dökülmüş olanlardan takıyor bizim haberimiz var bilerek takılıyor söylemez sana abi ''demişti.
Buda tahminimce öyle bir lekeye benziyor çünkü hemen hemen aynı. Onun çözümü var güzelce kurulayıp orayı hafif taşlayarak iki tüpte bulunan karıştırarak hazırlanan 404 çelik macun sürüyorsun çok az gider zaten nokta kadar.macunla doldur ama düzgün olsun taşmasın .Kuruyunca da 40-50 tl ye satılan beyaz sprey boya ile azcık püskürtmen yeterli.Hırdavatlçıda bulunur her ikisi de.Su da gelse kolay kolay bişey olmaz .Olsa da çözümü belli zaten ;) Bu arada seneler geçti müteahit hala yaptıracak bekliyoruz sabırla öööle :cool:☕

Sorgumurat'ın tavsiyesini deneyecem baktım olmuyor, çokta uğraşmayacam kiracıyım sonuçta :)
Ama sorunun nedenini anlamış olduk. Tavsiyeler de güzel, çözümü de bulduk :)
Herkese teşekkürler

derine işlememişse hafif bir zımpara vs de çıkartır onu. mutfakta kı tel fırça mı ne oluyor ya metal hanı onunlada deneyin olmadı. pas lekeleri inatçi oluyor özellikle metal kaynaklarda pas,çürümeye ilerlemişse sıkıntı kaldır at çöpe

Bu arada @SEDATCNC söylediğini kanıtlar tarzda, diğer lavabo kenarında da ufak 2 nokta şeklinde ufak pas lekeleri vardı. Şimdi aklıma geldi.

Yani bizim evde defolu ürünler kullanılmış

Kesinlikle mr muscle tek geçerim.. Cifte iyi ama ben mr muscle çok daha iyi. Bu asperox mavi güçte fena sayılmaz.

Eve ilk taşındığımızda bu leke vardı ve hala var. Klasik temizlik malzemeleri ile çıkmıyor. Bina yeni inşaa edilmişti, daire sıfırdı. Dairede ilk oturan bizdik. Zarar da vermek istemediğimiz için çok fazla müdahale de etmek istemedik.

Neden olmuş olabilir?
-Termosifon takılırken belki ustalar yapmış olabilir
-İnşaat halindeyken demir parçası veya demir bir alet denk gelmiş olabilir
-Lavabo bina inşaatı sırasında taşınırken veya nakliye sırasında oluş olabilir.

yani her şey mümkün. Asıl sorum nasıl bu lekeyi çıkarırız?

Aklıma gelen çözümler:
-Pas sökücü ile silmek
-Porçöz ile silmek (Lavabonun taşına zarar verme riski olaiblir diye eledim bunu)
-Beyaz oje sürmek (Çünkü hafif bir derinlik var, tırnağa geliyor)

Sizce neler yapılabilir?

Ekli dosyayı görüntüle 546 Ekli dosyayı görüntüle 547
Mavi güç gerçekten büyük ölçüde bu pas ve kirleri ayrıca kireçleri çıkartıyor. Mavi güç denemenizi tavsiye ederim. Zaten bu şekildeki mavi güç gibi ürünlerle de çıkmayan kalıcı bir çözüm ise past ve kir çözücü daha çok kimyasal barındıran özellikle araba motor ve buna benzer araçlarda kullanılan ürünler var. Ama zarar verir mi hiç denemedim bilmiyorum. Mavi güç ve March deneyin. En dipte köşede duruyor olsaydı banyolar için kullanılan beyaz derzlerden önerebilirdim fakat bu tam ortada olduğu için kalıcı bir çözüm olmaz.

Bu malzeme yapılırken inşa edilirken yani olan bir leke haklısınız çıkacağını düşünmüyorum. Ama çözüm yollarınız gayet mantıklı oje sürmek gibi veya daksil de olabilir.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 377
Geri