Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Minimal ev düzeni için Japonların Kaizen Felsefesi!

Ve hatta bırakın evdeki eşyaları göndermeyi, genelde cami önlerinde bulunan o eskicilerde gördüğümüz nostaljik kaliteli dediğimiz zamanında imrenerek görüpte alamadığımız ucuz şeylere öyle para harcayıp evlerimize alıyoruz ki.İllaki aramızda böyle yapanlarımız vardır.

Evet yaşlılar öyle.Ya bizler.Alışveriş çılgınlıklarıyla aldığımız lazım olmayan artık lüzumsuz, karanlık oda hangisi ise üzeri toz kaplamış kutularının içinde ööle bekleyen şeylerle dolduruyoruz ki evlerimizi.
Öyle.. Şifonyer çekmeceleri aynı markanın birden fazla kozmetik, takı ve saat koleksiyonu ile doluyken 🤔 Kişisel koleksiyonları bu konu dışına bırakıyorum..

Ve hatta bırakın evdeki eşyaları göndermeyi, genelde cami önlerinde bulunan o eskicilerde gördüğümüz nostaljik kaliteli dediğimiz zamanında imrenerek görüpte alamadığımız ucuz şeylere öyle para harcayıp evlerimize alıyoruz ki.İllaki aramızda böyle yapanlarımız vardır.
Bit pazarinda eski eşyalar için saatlerce dolaşanlar var halen. Arada ihtiyaç duyulan şeyleri almak mantıklı ama sadece hoşuna gidiyor diye aynı şeyden sürekli almak çok mantık dışı

Aynen ev tutarken artık 2 3 oda yetmiyor eşyalar için ayrı odalar yapmaya başladılar. Kiler odası kıyafet odası. Hele ki kıyafet odası tamamen insanın daha fazla alışveriş yapmasına yönelik olarak çıkarılmış bir şey bence
Dekorasyon konusundaki bu eşya furyası da bambaşka boyutta ama. Kişisel koleksiyonu olmayan hemen hemen hiç yoktur diye düşünüyorum bence biz insanların zaafı bu..

Bit pazarinda eski eşyalar için saatlerce dolaşanlar var halen. Arada ihtiyaç duyulan şeyleri almak mantıklı ama sadece hoşuna gidiyor diye aynı şeyden sürekli almak çok mantık dışı
Bu duruma ben çok karşıyım şiddetle.. Mesela benim arkadaşımın yüzük koleksiyonu vardı. Halen de duruyor. Torunlarına miras bırakacak bakalım ömrümüz olursa görürüz 🤔

Aynen ev tutarken artık 2 3 oda yetmiyor eşyalar için ayrı odalar yapmaya başladılar. Kiler odası kıyafet odası. Hele ki kıyafet odası tamamen insanın daha fazla alışveriş yapmasına yönelik olarak çıkarılmış bir şey bence
Fazlasıyla haklısın..

Gençlerde çok ilgili bu eskicide gördüklerine .Bluetooh hoparlör şarjlı kulaklık ,tablet, eski laptop pc ne bulursa topluyor sonrası bazanın altı bildiğin çöplük.Benim bildiğim bi alet bozulur sonra tamir olmazsa yada tamiri masraflıysa gider yenisini alırsın.Böyle de olmalı. Ne dersiniz?

Gençlerde çok ilgili bu eskicide gördüklerine .Bluetooh hoparlör şarjlı kulaklık ,tablet, eski laptop pc ne bulursa topluyor sonrası bazanın altı bildiğin çöplük.Benim bildiğim bi alet bozulur sonra tamir olmazsa yada tamiri masraflıysa gider yenisini alırsın.Böyle de olmalı. Ne dersiniz?
Kesinlikle haklısınız gençler birşey eskimeden yenisini alıyorlar.

Depo savaşları aklıma geldi yorumunuzun okuyunca.. yurt dışında bile insanlar bilmedikleri depolar için savaşıp onları parayla aldıktan sonra içinden sürpriz şeyler alıyorlar. Gerçekten çılgınlık..

İnanın bu gereksiz lüks harcamalar ile pek çok SMA çocuğun hayatı kurtulur...

Fuarlara giderek zaman zaman onlar olduğu yerde görmek daha hoş bir şey her şeyi eve taşımak mantık dışı..

Kişisel koleksiyonu olmayan hemen hemen hiç yoktur diye düşünüyorum
Ben de öyle düşünüyorum
Millet açız diyo
Bi bakıyorum
O mağaza bu kafe
Aaa şurası yeni açılmış
Kıyafetim sarı idi
Yeşil,siyah,kırmızı rengini de alıym
Şu ayakkabım sadece düğünlük şu nişanlık şunu da kınada giyerim
Vs. Vs. Var böyleleri

Ha bi de şunu diyo gençler , liseliler
Baba parası yiyelim :)
Onlar mı yemesini biliyodu ben mi ...
Ya da babaları farklıdır belki

Bırak baba parası yemeyi
Hem hizmet , hürmet ettim
Hem de beni !!okuttuğu!! (Yalvar , yakar, dost, akraba baskısıyla hem de Anadolu lisesi kazandığım halde) için
Ne kadar para harcadıysa hepsini istedi. İş hayatına ilk atıldığımda da hemen aylığımı alıp almadığını sormuştu. Borcumu bile ödedim
Kendi biriktirdiğimle evi idare ettim ve etmeye devam ediyorum neyse konu dışına çıkmiym.
Koleksiyonum yok

Ben de öyle düşünüyorum
Millet açız diyo
Bi bakıyorum
O mağaza bu kafe
Aaa şurası yeni açılmış
Kıyafetim sarı idi
Yeşil,siyah,kırmızı rengini de alıym
Şu ayakkabım sadece düğünlük şu nişanlık şunu da kınada giyerim
Vs. Vs. Var böyleleri

Ha bi de şunu diyo gençler , liseliler
Baba parası yiyelim :)
Onlar mı yemesini biliyodu ben mi ...
Ya da babaları farklıdır belki

Bırak baba parası yemeyi
Hem hizmet , hürmet ettim
Hem de beni !!okuttuğu!! (Yalvar , yakar, dost, akraba baskısıyla hem de Anadolu lisesi kazandığım halde) için
Ne kadar para harcadıysa hepsini istedi. İş hayatına ilk atıldığımda da hemen aylığımı alıp almadığını sormuştu. Borcumu bile ödedim
Kendi biriktirdiğimle evi idare ettim ve etmeye devam ediyorum neyse konu dışına çıkmiym.
Koleksiyonum yok
O kadar içten bir açıklama olmuş ki. Olayı resmen özetlemişsiniz. Benim minimal koleksiyonlarım elbette var ama abartıya her zaman karşıyım..

abi örnek alınması gereken bir milletiz. nasıl bu hallere geldiysek başkalarına özenip onları örnek almaya çalışıyoruz yani adamların yaşamı gerçekten güzel daha doğrusu burda israf, gereksiz harcama gibi farklı bir düşünce ortaya çıkıyor. helal olsun diyorum tebrik ediyorum

abi örnek alınması gereken bir milletiz. nasıl bu hallere geldiysek başkalarına özenip onları örnek almaya çalışıyoruz yani adamların yaşamı gerçekten güzel daha doğrusu burda israf, gereksiz harcama gibi farklı bir düşünce ortaya çıkıyor. helal olsun diyorum tebrik ediyorum
🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Minimal yaşam tarzı

Benim minimal koleksiyonlarım elbette var ama abartıya her zaman karşıyım..
Miraslık koleksiyon mu yoksa:)
Takı vs. Mi
Erkeklerde şu koleksiyon var benim gördüğüm
Eski silahlar (çok zengin)
Saat koleksiyoncuları
(zengin-çok zengin)
Çakı (orta direk./// _-(ben de heves etmiştim))
Kadınlar da herhalde saat vardır
diye düşünüyorum
Sizin gördüğünüz ve sizin koleksiyonluk hangi şeyler var?

Miraslık koleksiyon mu yoksa:)
Takı vs. Mi
Erkeklerde şu koleksiyon var benim gördüğüm
Eski silahlar (çok zengin)
Saat koleksiyoncuları
(zengin-çok zengin)
Çakı (orta direk./// _-(ben de heves etmiştim))
Kadınlar da herhalde saat vardır
diye düşünüyorum
Sizin gördüğünüz ve sizin koleksiyonluk hangi şeyler var?
Saat ve yüzük koleksiyonu yapan arkadaşlarım var. Benimkiler biraz daha nostaljik kartlar. Yüzük ve kolye şeklinde. Minimal düzeyde dediysem de çok minimal düşünmeyelim🫣

Saat ve yüzük koleksiyonu yapan arkadaşlarım var. Benimkiler biraz daha nostaljik kartlar. Yüzük ve kolye şeklinde. Minimal düzeyde dediysem de çok minimal düşünmeyelim🫣
Tahmin edebiliyorum :)
Hayal ediyorum :)
Odanın bir köşesinde küçük bir camlı vitrin veyahut küçük bir dolap cam kapılı , 4-5 bölmeli
içinde takılar mevcut
Kolyeler kutusu ayrı
Yüzükler ayrı

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2.263
Geri