Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Mobilya lekelerini nasıl geçiririm?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Evimizde sık sık kullandığımız ahşap bir masamız var. Hemen hemen 10 yıldır kullanıyoruz sağlam bir masa olduğu için atmak ya da satmak istemedim. Ama masanin üzerinde zaman icerisinde lekeler oluştu. Rengi güzel olduğu için boyamak istemedim. Üzerindeki lekeleri başka türlü nasıl yok edebilirim?
Bir arkadasim masanın üzerine kolonya döküp cakmakla yak leke yok olunca hemen ateşi söndür demişti. Masaya komple zarar verir diye denemek istemiyorum. Telle ovalama fikri vardi oda masaya kalıcı zarar veriyormus. Başka fikri olan var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_20260327_132358.webp
    IMG_20260327_132358.webp
    975,4 KB · Görüntüleme: 73

Benzer Konular

kolonya ile iligli işlem sıcak içecek bardaklarnın yazptığı izler için bir yöntem. sizin masada ki durumda işe yaramaz. fotoğrafdan gördüğüm kadarı ile ahşap malzede deformasyon olmuş, kullanıma bağlı vernikli üst katman atmış gibi. ya komple zımpara yaparak sonra güzel bir vernik atacaksanız yada boya yapacaksınız ama boya yaptınızda bu kabuk atan bölümler ile diye bölümlerin rengi fakrlı olacaktır.

üsütne bir şeymi yapışmış yoksa deforme mi olmuş. sanki bana sakız gibi veya bir plastik yapışmış gibi geldi. eğer öyle bir şeyse önce sıcak bir şey uygulayıp sonra onu çıkarmak kolay olur diye düşünüyorum mesela fön cihazı ile oraya sıcak hava tutup yumuşadıkça hafif kazıyarak veya tel gibi bir şeyle ovalayarak çıkabilir. ama deforma olduysa vernik işlemi falan biraz zor olacağından uygun bi boya bulup boyamak daha guzel olur. hatta daha kolayı var. pcv masa örtüsü alabilirsiniz.

şöyle desenli olanlar var....

birde o deforme olan yerleri boyadıktan sonra aşağıdaki linkteki gibi sonraki deformeleri önlemek için şeffaf kalın masa örtüsü alabilirsiniz. bence bunlar daha sağlam. hemde silmesi kolay oluyor

Üzerine ev boyanirken boya damlamisti sıcak uygulayincada çıkaramadım. Zımpara ile bütün üst yüzeyi sıyırıp sonra verniklemek geldi aklıma. En son bu masa ortulerinden alınca işlem tamam olur gibi

Bence lekeleri çıkarmakla uğraşma. Bazı kanallarda eski sehpalardan ve masallardan yeni trend daha gösterişli lüks sehpalar elde edilebiliyor. Bunun için boya kullanabilirsin motifli çiçekler yapıştırabilirsin ama öncelikle bence zımparala. Daha sonra ya boyamayı tercih et; ki boyarsan düz boyayıp geçme derim. Çiçek motifi ya da otantik bir desen düşünebilirsiniz renklendir ve köşeleri mutlaka altın rengi ya da krom geçişlerle tamamla eski otantik bir görünüm sağlar. Eğer zevkin bu yönde değilse çok kolay bulabileceğiniz yapışkanlı kağıtlar var onlardan bir desen seçip yapıştırabilirsin. Ha yok ben onunla da uğraşmak istemiyorum dersen direkt mat bir renge boya en azından bu görünüm ortadan kalkmış olur 🙏🏻

Bence lekeleri çıkarmakla uğraşma. Bazı kanallarda eski sehpalardan ve masallardan yeni trend daha gösterişli lüks sehpalar elde edilebiliyor. Bunun için boya kullanabilirsin motifli çiçekler yapıştırabilirsin ama öncelikle bence zımparala. Daha sonra ya boyamayı tercih et; ki boyarsan düz boyayıp geçme derim. Çiçek motifi ya da otantik bir desen düşünebilirsiniz renklendir ve köşeleri mutlaka altın rengi ya da krom geçişlerle tamamla eski otantik bir görünüm sağlar. Eğer zevkin bu yönde değilse çok kolay bulabileceğiniz yapışkanlı kağıtlar var onlardan bir desen seçip yapıştırabilirsin. Ha yok ben onunla da uğraşmak istemiyorum dersen direkt mat bir renge boya en azından bu görünüm ortadan kalkmış olur 🙏🏻
Fikirleriniz için çok teşekkür ederim masamın böyle doğal ahşap görüntüsünün bozulmasını istemediğim için boyamayı düşünmedim. Ama üstünü zimparalayarak yeniden vernikleme yapmayı düşünüyorum. Bir gün değişime ihtiyaç duyarsam beyaz ya da Krem renge boyayabilirim 😊 aynı şekilde ahşap sandalyelerini de boyarim

Daha modern ve doğal Dursun istiyorsunuz belli ki.. Modası da geçmemişken bu fikir benim de hoşuma gitti açıkçası. Vernik yaptıktan sonra da görsel bırakın lütfen 🙏🏻🙃

Daha modern ve doğal Dursun istiyorsunuz belli ki.. Modası da geçmemişken bu fikir benim de hoşuma gitti açıkçası. Vernik yaptıktan sonra da görsel bırakın lütfen 🙏🏻🙃
Evet aynen öyle istiyorum 😊 doğal görünen her şey çok hoşuma gidiyor. Son halini paylaşacağım umarım istediğim gibi olur

Umarım istediğiniz bir görüntü elde edersiniz merakla bekliyorum.. 😍😍

Biraz kötü görünüyor iflah olur mu bilemedim ama bence boyayın.

Evimizde sık sık kullandığımız ahşap bir masamız var. Hemen hemen 10 yıldır kullanıyoruz sağlam bir masa olduğu için atmak ya da satmak istemedim. Ama masanin üzerinde zaman icerisinde lekeler oluştu. Rengi güzel olduğu için boyamak istemedim. Üzerindeki lekeleri başka türlü nasıl yok edebilirim?
Bir arkadasim masanın üzerine kolonya döküp cakmakla yak leke yok olunca hemen ateşi söndür demişti. Masaya komple zarar verir diye denemek istemiyorum. Telle ovalama fikri vardi oda masaya kalıcı zarar veriyormus. Başka fikri olan var mı?
Maalesef zımpara dışında bir çözüm göremiyorum ama aynı ton vernik yapılır hiç anlaşılmaz bile

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 383
Geri