Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Müstakil ev mi, apartman dairesi mi?

myseriii

Evin Müdavimi
Meslek
Öğretmen
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Pandemiden beri herkesin aklını kurcalayan sorulardan biri eminim "Müstakil ev mi apartman dairesi mi alsak?" oluyor. Müstakil evin kendi içerisinde avantajları varken apartman dairesinin de kendi içinde kabul edilebilir avantajları bulunuyor.

Müstakil evin avantajları,
1. Kullanım konforu yüksek olduğu için apartmandaki gibi çok fazla kural olmuyor.
2. Bahçesi olursa dinlenmek ve vakit geçirmek daha keyifli oluyor.
3. Alt kata ses gitmesi ya da üst kattaki komşuların sesleri gibi sorunlar daha az oluyor.
4. Apartmana giren çıkan kişi sayısı çokken müstakil evde aileye aidiyet olduğu için daha güvenli bir ortam sunuyor.

Apartmanin avantajları,
1. Apartman daireleri daha düzenli görünüyor ve komşuluk ilişkilerinde daha geniş bir ortam sunuyor.
2. Isıtma ve soğutma gibi durumlarda bütün dairelere aynı hizmet kolaylıkla ulaşabiliyor.
3. Site içerisinde olan apartmanlar sosyalleşme açısından daha başarılı alanlar sunuyor.
4. Temizlik ve yönetim gibi durumlar rutine bağlandığı için evlerdeki çoğu sorunla siz ilgilenmek zorunda kalmıyorsunuz.

Sizce diğer avantajlar neler?

Ekli dosyalar

• IMG_20220130_155630.webp
    IMG_20220130_155630.webp
    317,8 KB · Görüntüleme: 77
  • IMG_20210915_075918.webp
    IMG_20210915_075918.webp
    1 MB · Görüntüleme: 82

Benzer Konular

Avantajdan ziyade
şunu söyleyeyim;
Ülkemizin konumu,
bulunduğu coğrafya,
Etraf ateş çemberi
Savaş çanları çalıyor
Deprem ülkesiyiz + haarp
kullanabiliyorlar.
Yunanistan - GKRY
hali hazırda bekliyolar.

Suriye, Irak halleri ortada
İsrail vaat edilmiş topraklar deyip gözü ülkemize dikmişti.
Arkasına Abd yide aldı
İran akıbeti belli değil
Rusya,Çin olmasa
belki çaktırmadan bizimkilerde yardım ediyordur İrana
İran düşerse bizim ülkemiz için çok kötü sonuçlar doğurur
İran galip gelecek gibi
tabi halk ne kadar yönetimin arkasında durur bu bilinmiyor.
Su krizi, kuraklık ..
petrol fiyatları biliyosunuz
bu yüzden müstakil ev
benim favorim

Pandemiden beri herkesin aklını kurcalayan sorulardan biri eminim "Müstakil ev mi apartman dairesi mi alsak?" oluyor. Müstakil evin kendi içerisinde avantajları varken apartman dairesinin de kendi içinde kabul edilebilir avantajları bulunuyor.

Müstakil evin avantajları,
1. Kullanım konforu yüksek olduğu için apartmandaki gibi çok fazla kural olmuyor.
2. Bahçesi olursa dinlenmek ve vakit geçirmek daha keyifli oluyor.
3. Alt kata ses gitmesi ya da üst kattaki komşuların sesleri gibi sorunlar daha az oluyor.
4. Apartmana giren çıkan kişi sayısı çokken müstakil evde aileye aidiyet olduğu için daha güvenli bir ortam sunuyor.

Apartmanin avantajları,
1. Apartman daireleri daha düzenli görünüyor ve komşuluk ilişkilerinde daha geniş bir ortam sunuyor.
2. Isıtma ve soğutma gibi durumlarda bütün dairelere aynı hizmet kolaylıkla ulaşabiliyor.
3. Site içerisinde olan apartmanlar sosyalleşme açısından daha başarılı alanlar sunuyor.
4. Temizlik ve yönetim gibi durumlar rutine bağlandığı için evlerdeki çoğu sorunla siz ilgilenmek zorunda kalmıyorsunuz.

Sizce diğer avantajlar neler?
Tabiii müstakil. Hatta imkan varsa müstakil ve prefabrik. Ben bu yaza düşünüyorum eğer bir engel çıkmazsa. Bence yaşam tarzına en uygun şartları sağlıyor. Temel ihtiyaçlar doğrultusunda büyüklüğüne karar verilebilir. Prefabrik düşünürsek, hem rahat hem de oldukça kaliteli bir yaşam tarzı sunuyor.

Avantajdan ziyade
şunu söyleyeyim;
Ülkemizin konumu,
bulunduğu coğrafya,
Etraf ateş çemberi
Savaş çanları çalıyor
Deprem ülkesiyiz + haarp
kullanabiliyorlar.
Yunanistan - GKRY
hali hazırda bekliyolar.

Suriye, Irak halleri ortada
İsrail vaat edilmiş topraklar deyip gözü ülkemize dikmişti.
Arkasına Abd yide aldı
İran akıbeti belli değil
Rusya,Çin olmasa
belki çaktırmadan bizimkilerde yardım ediyordur İrana
İran düşerse bizim ülkemiz için çok kötü sonuçlar doğurur
İran galip gelecek gibi
tabi halk ne kadar yönetimin arkasında durur bu bilinmiyor.
Su krizi, kuraklık ..
petrol fiyatları biliyosunuz
bu yüzden müstakil ev
benim favorim
Dönemin şartlarına bakarsak evet müstakil evde daha çok söz sahibi olduğumuz bir hayat yaşayacağımız kesin. Dünyanın durumu bizim hayatımızı da çok olumsuz etkiliyor. Savaş çemberinin içerisindeyiz ve kendimizi koruyabildigimiz en özel alan evlerimiz. İnşallah Dünya içinde çıkarılan kaosun gerçek müsebbibleri bir an önce en ağır şekilde yaptıkları zulümlerin karşılığını alır da bizler gibi diğer insanlar da evlerinde rahatça yaşarlar

Tabiii müstakil. Hatta imkan varsa müstakil ve prefabrik. Ben bu yaza düşünüyorum eğer bir engel çıkmazsa. Bence yaşam tarzına en uygun şartları sağlıyor. Temel ihtiyaçlar doğrultusunda büyüklüğüne karar verilebilir. Prefabrik düşünürsek, hem rahat hem de oldukça kaliteli bir yaşam tarzı sunuyor.
Prefabrik evleri araştırırken belirli bir süre sonra parçalarının kullanım ömrünün bittiğini bu yüzden de çok fazla soruna neden olduğunu okudum. Acaba yanlış bir bilgi miydi? Umarım bu yaz sizde istediğiniz müstakil eve geçersiniz. Ev demek hayat demek.

Dönemin şartlarına bakarsak evet müstakil evde daha çok söz sahibi olduğumuz bir hayat yaşayacağımız kesin. Dünyanın durumu bizim hayatımızı da çok olumsuz etkiliyor. Savaş çemberinin içerisindeyiz ve kendimizi koruyabildigimiz en özel alan evlerimiz. İnşallah Dünya içinde çıkarılan kaosun gerçek müsebbibleri bir an önce en ağır şekilde yaptıkları zulümlerin karşılığını alır da bizler gibi diğer insanlar da evlerinde rahatça yaşarlar
🤔 Düşündürücü gerçekten. İdeal yaşam alanı ortak yaşam alanı değil artık. Çünkü anlaşılamayan bir dizi kuralın içinde uyumsuz insan topluluğunun yarattığı problemleri çözmek oldukça zor. Müstakil yaşamın en temel sebeplerinden bir tanesi çözümü sadece kendinde bulması insanın. Hem ev içi hem de ev dışı alanda sadece kendi kurallarının hüküm sürmesi. Oysaki toplu alanda uyulması gereken bir dizi kural yığını var. Müstakil yaşam tarzı gelişmiş toplumlarda istenmeyen bir durum haline gelmiş. Dubai gibi bir metropol düşünün. Dev rezidanslar, ışıltılı binalar içinde müstakil evler revaçta değil. Oysa bizim gibi biraz da içeride kalmış ülkeler için müstakil yaşam tarzı seçimi ön planda.

Son düzenleme:
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 230
Geri