Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Soru Mutfak dolaplarını boyarken nelere dikkat etmek gerekir?

sessizbilge

Ev Sakini
Meslek
Çalışmıyorum
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Evli
Mutfağımdaki kahverengi tonlarından çok sıkıldım. Açık renk tonlarında ve daha ferah görünen bir mutfak hayal ettiğim için mutfak dolaplarını boyamaya karar verdim. Ama aklıma takılan şu ki dolaplar koyu kahverengi tonlarında olduğu için üzerine beyaz tonlar sürünce iyice kapanır mı? Daha önce hiç boyama yapan var mı? Neye dikkat etmem lazım?

koyu kahverengi dolaplar beyaza boyanır bu mümkün. işin püf noktası boyamadan öncesinde doğru işlemi yapmak. orayı düzgün yapmazsan alttaki kahverengi ya kusar ya da boya tutmaz.

hafif zımpara yapacaksın. en inceleriyle. sonra üstüne bi astar atacaksın. sonra 2-3 kat boya yapacaksın.
en son pürüssüz ve temiz olması için hatta parlak görünmesi için vernik atacaksın. temizliği de kolay olur.
Astar kullanmazsanız alttaki renk kusabiliyor. hatta boya tutmayabiliyor. o yüzden astar önemli

Boya ile uğraşmayın derim trendyolda çok güzel stickerlar var ve renklendir hayatını da bir göz atın. Ama illa boya derseniz pürüzsüz bir dolap olmalı.

dolap kapakları mı içleride mi aynı renk? hadi kapakları söker boyarsında dolap ne olacak? baya uğraştırır gibi. olmadı şarjlı vidalama alın ucuna tel vs takıp eskiyi kazıyın. zımpara makıneleri pahalı olabilir yada elle alıp teker teker zımpara atacaksınız. kaldı kı astar + boya kapatmazsa tekrar boyanması gerek.

Mutfağımdaki kahverengi tonlarından çok sıkıldım. Açık renk tonlarında ve daha ferah görünen bir mutfak hayal ettiğim için mutfak dolaplarını boyamaya karar verdim. Ama aklıma takılan şu ki dolaplar koyu kahverengi tonlarında olduğu için üzerine beyaz tonlar sürünce iyice kapanır mı? Daha önce hiç boyama yapan var mı? Neye dikkat etmem lazım?
Oncelıkle hafıf ustten bir zımpara. Sonra güzelce silin. Kalıcı olmasını ısterdenız stella markası cok guzel. Tezhag arası ıcın yapıştırma var trendyolda. Dolapları boyadıktan sonra 24 saat kullanmayın bırde en onemli olanı koyu renk secın antrasıt. Beyaz sararıyor

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 172
Geri