Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Nevresimden çıkmayan kan lekesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan H.Kale
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

H.Kale

Ev Sakini
Meslek
Ev Hanımı
Evin Durumu
Ev Sahibi
İlişki Durumu
Evli
Geçenlerde oğlumun gece burnu kanamış ertesi gün nevresim takımınında kan lekesi gördüm fakat aynı gün yıkayamadım. Doğal olarak leke kurumuş.Sonradan makineye attım normal toz deterjanla 40 derecede yıkadım maalesef leke çıkmamış Resmen olduğu gibi duruyor bir daha yıkadım yine aynı 😔 çok çirkin görünüyor zamanla çıkar mı bilmiyorum… Nevresim takımım da yeni atmaya da kıyamıyorum. Önerilerinizi bekliyorum ✋

Ekli dosyalar

• IMG_4239.webp
    IMG_4239.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:

Benzer Konular

Zamanla çıkar. Benim de azı dişim çekildiğinin aklamı bütün yastık kan olmuştu. Şu anda o kılıfta kan falan yok. Dereceyi biraz yükseltip farklı bir deterjanla yıkamayı denersiniz bir ara.

çamaşır sodası diye bir ürün varya belki işe yarar bilmiyorum, geçen gün ilk kez kullandım sararmaya gitmiş atletleri bir yıkamada gözle görünür şekilde etkiledi, ama yine de tam araştırmadan kullanmayın..!! annem bazen kosla kullanırdı..!!

bu ürünü kullanan anlatımı gayet güzel bir video;

bunu google ablaya sordum bu yanıtı verdi;

Evet, çamaşır sodası kan lekesini çıkarmada oldukça etkilidir. Lekenin üzerine doğrudan uygulanabilir veya suda çözülerek bekletilebilir. En iyi sonuç için kan lekesini çıkarmada birinci kural her zaman soğuk su kullanmaktır.

Kan Lekesi İçin Çamaşır Sodası Kullanımı:

• Islatma: Kanlı çamaşırı yaklaşık 1/4 su bardağı çamaşır sodası eklenmiş soğuk suda bekleterek lekeleri yumuşatabilirsiniz.
  • Doğrudan Uygulama: Lekenin üzerine karbonat veya çamaşır sodası döküp nemli bir bezle çitilemek lekelerin çıkmasına yardımcı olur.
  • Güçlendirme: Çamaşır sodası, deterjanın etkinliğini artırarak kan lekelerinin sökülmesini kolaylaştırır.
Önemli İpucu: Kan lekesinin kalıcı olmaması için sıcak su kullanmaktan kaçının; sıcak su kanı kumaşa sabitler.

Kan lekesi gerçekten ciddi anlamda çıkmıyor tecrübeyle sabit.. Yama yapın arma takın rahatsızlık veriyorsa görüntü olarak olabilir yani.

Geçenlerde oğlumun gece burnu kanamış ertesi gün nevresim takımınında kan lekesi gördüm fakat aynı gün yıkayamadım. Doğal olarak leke kurumuş.Sonradan makineye attım normal toz deterjanla 40 derecede yıkadım maalesef leke çıkmamış Resmen olduğu gibi duruyor bir daha yıkadım yine aynı 😔 çok çirkin görünüyor zamanla çıkar mı bilmiyorum… Nevresim takımım da yeni atmaya da kıyamıyorum. Önerilerinizi bekliyorum ✋
Maalesef bu leke hiçbir şekilde çıkarmak mümkün değil çünkü bazı lekeler gerçekten çıkmıyor. Özellikle kan yapısal olarak ne zeminden ne kumaştan ne nevresimden hiçbir yerden çıkmayan çıksa bile incelendiğinde bulunan bir madde. Yani çiçekli motifler örecek evde veya parça kumaşlardan keserek veya hiç olmadı başka bir nevresimden yama yaparak işten kurtulabilirsiniz. Eskiden benim anneannem eskimiş nevresimleri ve çarşafları çok güzel bir şekilde katlayarak keserdi sağlam taraflarını birbirine ek yapardı. Benzer bir kumaşın varsa veya temin edebilirsiniz yakınlarınızdan o kısmı makasla düzgünce kesip ama mesela ortadan ikiye ayırmak gibi düşünün sadece o kısmı kesmeyin o zaman çok daha çirkin bir görüntü ortaya çıkar. Yani ekleme yaparak mesela dikdörtgen bir kumaş düşünün 7'ye bölün her bir parçası farklı kumaş bu şekilde değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 159
Geri