Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Parkelerin can sıkan görüntüsü

pediatri

Ev Sakini
Evin Durumu
Kiracı
Evimin en geniş alanı olan yer döşemeleri, ne yazık ki o eski ışıltısını tamamen kaybetti ve her geçen gün daha da mat bir hal alıyor. İlk taşındığımızda ışıl ışıl parlayan o parkelerden eser kalmadı; sanki üzerlerinde görünmez, puslu bir tabaka var gibi duruyor.

Açıkçası bu durum artık canımı sıkmaya başladı. Defalarca silmeme, farklı temizlik ürünleri denememe rağmen o istediğim canlı, derin görüntüyü bir türlü yakalayamıyorum. Bazen temizledikçe daha da matlaştığını hissediyorum; sanki attığım her adımda, yaptığım her temizlikte parkelerin ruhu biraz daha sönüyor.

İnternette okuduğum onlarca yöntem arasında kaybolmuş durumdayım. Sirkeli su mu kullanmalıyım, yoksa özel parlatıcılar mı? Ya da parkelerim artık ömrünü mü tamamladı? Bu mat görüntüyü nasıl tersine çevireceğimi, o ilk günkü temiz ve taze hissi eve nasıl geri getireceğimi gerçekten bilmiyorum.
Gemini_Generated_Image_9eicok9eicok9eic.png

benim bildigim kadariyla yer döseme laminat degilde tahta parke yüzey cilasi kayboldugunda tekrardan eski haline getirmenin tek yolu biraz zahmetli is ama parke yüzeyi tamamen zimparalama yapilaraktan vernik ile kaplama yapilaraktan yeni gibi olur. baska yönetmide yoktur. ve yer dösemeleri asla sirkeli suyla silinmemeli yüzey cilasini cok cabuk deforme eder. parke ve laminat icin parlatici özel sulari satilmakta

benim bildigim kadariyla yer döseme laminat degilde tahta parke yüzey cilasi kayboldugunda tekrardan eski haline getirmenin tek yolu biraz zahmetli is ama parke yüzeyi tamamen zimparalama yapilaraktan vernik ile kaplama yapilaraktan yeni gibi olur. baska yönetmide yoktur. ve yer dösemeleri asla sirkeli suyla silinmemeli yüzey cilasini cok cabuk deforme eder. parke ve laminat icin parlatici özel sulari satilmakta
Sağolun cevabınız için. Rengi çok kararmış. Evet dediğiniz gibi sirkeli su ile silmek büyük bir hâtaydı.

Bizim de eski oturduğumuz yerde bir oda bu şekilde görünüyordu. Komple zemini zımpara yaptık daha sonra iyice süpürdük sildik kurumasını bekledik bütün tozlardan arındırmış olduk dolayısıyla. Bu aşamadan sonra açık renk vernik kullandık ve görünüşü tamamen sabitledik. Ama suanki aklım olsa zemini yenilemek isterdim. Tabiki bunun maddi açıdan maliyeti de yüksek olduğu için o zaman yapmamıştım. Ama sabırla zımpara yapıp bir vernik atarsanız zemin daha güzel ve pürüzsüz gözüküyor..

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 270
Geri