Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Sizce hobi bahçesi almak mantıklı mı

egzoftalmi

Ev Sakini
Meslek
Doktor
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Bekar
En büyük hayalim 300-400m2 bir hobi bahçesi içine de 70-80m2 konteyner ev silip kalan kısma da sebze meyve yetiştirmek. Sizce bunun yerine direkt imarlı arsa mı almak daha mantıklı yoksa 2 tane yan yana hobi bahçesi alıp dediğim gibi yapmak mı. Hobi bahçesi almak daha ucuz ama tapu açısından daha sıkıntılı diye biliyorum

IMG_9653.webp

Benzer Konular

Doğru Cevap
hobi bahçelerinin hiçbir zaman garantisi yoktur. Öncelikle tapu ile ilgili sıkıntıları var. Resmi olarak yerleşim yeri geçmediği ve tarım arazisi olduğu için devlet ile sorunlar çıkmakta v eçoğu hobi bahçesi yıkılmaktadır. Son olarak İzmir ilinde bildiğim birçok hobi bahçesi yıkıldı.

Devlet yeni düzenlemeler ile hobi bahçelerinin önüne geçmeyi ve tarım arazilerinin amacın uygun olarak ekim işleri için kullanılması yönünde çalışmalar yapıyor. Aşağıda konu ile ilgili son herber bağlığını veriyorum. Tek tapu imarlı bir arsa denk gelir ve alabilirseniz bu hayaliniz kurmanıza kimse engel olamaz ama hobi bahçeleri tehlikeli olup yaptığınız her yatırım bir anda yok olabilir...
uygun fiyatlı hobi bahçesi bulursan al hiç kaçırma derim ben. bence hobi bahçelerinde fiyata göre alım yapılmalı. yüksek fiyatlara aldanmamak lazım

Oyla 0
hobi bahçelerinin hiçbir zaman garantisi yoktur. Öncelikle tapu ile ilgili sıkıntıları var. Resmi olarak yerleşim yeri geçmediği ve tarım arazisi olduğu için devlet ile sorunlar çıkmakta v eçoğu hobi bahçesi yıkılmaktadır. Son olarak İzmir ilinde bildiğim birçok hobi bahçesi yıkıldı.

Devlet yeni düzenlemeler ile hobi bahçelerinin önüne geçmeyi ve tarım arazilerinin amacın uygun olarak ekim işleri için kullanılması yönünde çalışmalar yapıyor. Aşağıda konu ile ilgili son herber bağlığını veriyorum. Tek tapu imarlı bir arsa denk gelir ve alabilirseniz bu hayaliniz kurmanıza kimse engel olamaz ama hobi bahçeleri tehlikeli olup yaptığınız her yatırım bir anda yok olabilir.

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/akp-den-trt-savunmasi-yayinlaninca-ne-olmus-olacak-2486246

Son düzenleme:
Oyla 1
Doğru Cevap
konut imarlı arsa al
araban da varsa yok ise de
arsaya yakın yerde tarla al
hobi bahçesiyle hiç uğraşma zaten ev felanda yapamazsın

Oyla 1
Adı üstünde hobi bahçesi eğerki toprağı seviyorsan ilgileneceksen zamanın varsa kaçırma. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemesi bambaşka yediğin domatesin biberin tadı bambaşka oluyor benim hem evin bahçesi var hem hobibahçem 1500 m kare alacağın yerin önemli olan elektriği ve suyu varmı ona dikkat et

IMG_5087.webp

Oyla 0
Adı üstünde hobi bahçesi eğerki toprağı seviyorsan ilgileneceksen zamanın varsa kaçırma. İnsanın kendi yetiştirdiği ürünleri yemesi bambaşka yediğin domatesin biberin tadı bambaşka oluyor benim hem evin bahçesi var hem hobibahçem 1500 m kare alacağın yerin önemli olan elektriği ve suyu varmı ona dikkat et

Ekli dosyayı görüntüle 92
Yeni bir kanun teklifi sunulmuş. Hobi bahçelerine su ve elektrik verilmemesi konuşuluyor. Artık kesin bir çizgi belli olsa da millet boşa para yatırmasa.

Oyla 0
Herkes gerekli uyarıları yapmış zaten. Kafa dinlemek ve sakinlik için gerçekten güzel olur ama özellikle son zamanlarda hobi bahçelerini fazla takip ediyorlar. Huzur için yaptığınız harcamaları gelip yıkabilirler. Buna göre iyi araştırıp doğru planlama yapmanız gerek.
Alacağınız arsanın yerinin belli olması gerekli mesela. Etrafı çevrili olması yeterli değil, resmi olarak da oranın direkt size ait olması lazım. Hisseli satışlarda 5 yıl sora biri çıkıp ben bu bölmeyi kabul etmiyorum derse gitti tüm emekler. Bu tür şeylere karşı sözlü bilgilere değil kanunlara bakarak araştırma yapılıp doğru alım yapılmalı.

Oyla 0
arsa pahalı tarla alın ekip biçin istediğiniz gibi hiç olmadı kiraya verirsiniz bş ara dayımlar öyle yapmıştı köyde tarla var çiftçi belli bi kira bedeli ödeyip toprakta mahsül üretiyordu hem kazanıyo hem kazandırıyordu.

Oyla 0
En büyük hayalim 300-400m2 bir hobi bahçesi içine de 70-80m2 konteyner ev silip kalan kısma da sebze meyve yetiştirmek. Sizce bunun yerine direkt imarlı arsa mı almak daha mantıklı yoksa 2 tane yan yana hobi bahçesi alıp dediğim gibi yapmak mı. Hobi bahçesi almak daha ucuz ama tapu açısından daha sıkıntılı diye biliyorum

Hobi bahçesi avantajlı bence hani uzun zaman kullanıp sıkıldıktan sonra siz de belirli bir miktar karşılığında devrede biliyorsunuz. Hem vakit geçirmek hem de bu arsa bahçe ihtiyacını karşılamak için oldukça ideal. Hani aldığınız miktara geri devretmenizde mümkün ama esas sapı olaylarını bilmiyorum tabii ki

Oyla 0

Hobi bahçesi daha mantıklı ve daha cazip geliyor bana bir de dekorasyonunu ve konforunu ne kadar iyi yaparsanız o kadacazip dikkat çeker ve hani satacağınıza da asla zarar etmezsiniz diye umuyorum

Oyla 0
Çok iyi fikir tabi arsanız güzel yerdeyse.. Ama köpüşsüz, kedisiz veya diğer hayvanlar olmadan olmaz :) onları da unutmayın. Umarım isteğinize bir an önce kavuşursunuz.

Oyla 0
Son düzenlemelerle artık hobi bahçeleri tamamen yasaklandı. Özel izin ile kooperatif tarımsal faaliyet yürütebilir denildi. Bu da zaten tarımsal faaliyet haricinde bir iş yapmaya faydası olmayacak.

Sarı sitede satışa çıkan hobi bahçesi ilanları için de bir düzenleme yapılacak mı acaba

Oyla 0
Sarı sitede satışa çıkan hobi bahçesi ilanları için de bir düzenleme yapılacak mı acaba
Yapılması gerekiyor
Tarım bakanlığı ve Tapu müdürlüğü
Birlikte hareket etmesi gerekir.
Hobi bahçesi olan , hem ev hem bahçesi olan tarımsal alanlarda ki
Evlerin yıkılması gerekiyor bazı durumlarda çünkü bunun içinde çiftçilerde olabilir bunun düzenlenmesi gerekiyor öncelikle
Atıyorum adam emekli azıcık aşım ağrısız başım diyor yıllarca şehirde yaşamış gitmiş hobi bahçesi almış
Tarla gibi kullanacak ise küçük de bi ev var ise yardımcı olunmalı ev yıkılmamalı bağ evi vs.yerine geçmeli diye düşünüyorum. Tabii bunun şartları olmalı sürekli orda ikamet etmesi bahçeye sebze , meyva ekmesi vs. Hiç boş bırakmaması vs.

Hiç ekmeyen yazlık yerine kullananlara ise daha başka bir tarife uygulanabilir.
Hobi bahçesi olanlar satmak istediklerinde ciddi zararlar edebilirler diye düşünüyorum.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 808
Geri