Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Stüdyo Daire de yaşanır mı?

biofatih

Ev Sakini
💡Tasarruf Uzmanı
Eskiye göre her şey küçülür oldu, bazısı imkansızlıktan daha küçük araçlar alır oldu bazısı daha küçük evlere taşındı ama şimdi garip bir şekilde 1+1 den bile pahalı hale gelmeye başladı stüdyo (1+0) daireler. Güzelliği nedir herşeyin elinizin altında olması mı, temizlik kolaylığı mı ya da başka bir şey mi stüdyo daire tercih etmek için?

Benzer Konular

Doğru Cevap
aslında tercih edilebilir ama aile olmayacaksınız.. gerçek arkadaş çevreniz 5 i geçmeyecekse.. gelen gideniniz çok olmayacaksa.. ytube yada evin ismi gibi stüdio ile ilgili bir işe de sahipseniz neden olmasın :)
1+0 veya stüdyo dairelerde her şey iç içe olduğu için yaşanır mı sorusu beklentiye bağlıdır.

Geçici olarak kalmak isteniyorsa idare edilir. Ama güzel bir temizlik için dairenin çok dolu olmaması gerekir diye düşünüyorum. Minimal, altı yüksek mobilyalar temizliği kolaylaştıracaktır.

Ben yaşayamazdım, ruhum daralır. Hatta bir süre yaklaşık 2 ay kadar stüdyo daire gibi misafirhanede bedava kaldım. Ve yapamayacağımı anlayarak 1+1 ev tutmuştum. :)

Oyla 1
aslında tercih edilebilir ama aile olmayacaksınız.. gerçek arkadaş çevreniz 5 i geçmeyecekse.. gelen gideniniz çok olmayacaksa.. ytube yada evin ismi gibi stüdio ile ilgili bir işe de sahipseniz neden olmasın :)

Oyla 0
Doğru Cevap
Öğrenci ve geçici işçiler için ideal ve genellikle kira getirisi için alınır
Yani bunu yatırımlık için alabilir kendi evi olan biri az da olsa bi ek geliri olur tabi kiraya verebilmesi için de üniversitelerin yakınında olması avantaj iken uzakta olması hiçbir anlam ifade etmez üstüne bide vergisini öder.
Ya da atıyorum
bir adam (işadamı) işi gereği
iki ilde çalışıyor
biri kendi oturduğu ilde
diğeri başka ilde
o başka ilde otelde kalmak yerine o 1+0 daireyi
iş amaçlı kullanabilir

Oyla 1
Eskiye göre her şey küçülür oldu, bazısı imkansızlıktan daha küçük araçlar alır oldu bazısı daha küçük evlere taşındı ama şimdi garip bir şekilde 1+1 den bile pahalı hale gelmeye başladı stüdyo (1+0) daireler. Güzelliği nedir herşeyin elinizin altında olması mı, temizlik kolaylığı mı ya da başka bir şey mi stüdyo daire tercih etmek için?
Eşyaların çok olduğu bir ortamda yaşam gerçekten çok daha zor oluyor. Az eşya ve yalnızca kişiye özel yaşam alanı hazırlamak için stüdyo daireler çok daha güzel. Gömme dolaplı bir yatak ile çok daha kullanışlı bir alan oluşur. Sadelikten hoşlanan kişiler için çok güzel bir düşünce.

Oyla 0
güzel bir iç mimari ile kullanışlı hale getirilebilir ve çocuğu olmayan evli çiftler için bile uygun bir yaşam alanı olarak kullanılabilir. Genel kullanımı için en uygun yaşam tarzı ise evde çok vakit geçirmeyen ve iş seyahati yapanlar ile home ofis çalışan bekar bireylere hitap edeceğini düşünüyorum.

Oyla 0
Bence çok mümkün değil ya ben öğrenciyim 2+1 evde kalıyorum ancak sığıyorum 1+1 bile bana çok dar gelirdi tabii kedim de var onun da etkisi var. Ama bence 1+0 yaşanabilecek bir şey değil insanın içi daralır

Oyla 0
Stüdyo dairede yaşanır ama ömür geçmez. Eğer yazlık olarak düşünüyorsam, sene içerisinde sadece birkaç gün orada kalacaksam, otele, kiralık eve para verip başkasının kullandığı eşyaları kullanmadan önce temizleyinceye kadar kendi stüdyo dairemde kalabilirim. Onun dışında koca evlere sığamıyoruz; stüdyo dairede hayat geçirmek çok zor olur.

Oyla 0
1+0 50 m2 den aşağı evler eğer içinde minimum zorunlu eşya ile olursa birde evde hava akımı olabilecek yapıdaysa (üst katlardaysa)kot veya güneş görmeyen ara katlardaysa rutubetli ortamdaysa tercih edilmemelidir. Yaşayan kişi sayısı 2 den fazla ise bide evcil hayvan varsa zaten hijyenik olarak mümkün görülmemektedir.

Oyla 0
Aile olan biri için yaşanması çok zor. Tabi ki imkanlar neticesinde mecbursa insan bir şekilde ayarlamak zorunda ama stüdyo daire bireysel yaşayan biri için ancak uygun olabilir. Kira vermemek için stüdyo ev de olsun bizim olsun mantığı ile satın alabiliyor ve yaşamak zorundasındır saygı duyulur ama kiraya çıkılıyorsa biraz daha fark vererek daha rahat yaşamak tercih edilmeli. Bireysel kullanım için ama kira da olsa mülkte olsa ihtiyaç uygunluğuna göre tercih edilebilir.

Oyla 0
Aslında tek yaşıyorsanız veya iki kişi yaşıyorsanız stüdyo daireler ideal. Zaten amaç evde gerekli konforu sağlamak ve kalabalıktan uzaklaşmak olmalı. Çünkü çok büyük evlerin karmaşasından bizi kurtaracak pek bir çözüm yok. Stüdyo daireleri de pek hafife almamak gerekiyor. İhtiyacınız olan bütün her şey elinizin altında gibi düşünün. Zaten eğer çalışan bir bireyseniz mutfakla ilişkiniz tamamen azalıyor. Bunun yanında çalışan bireyler için ve özellikle tek veya iki kişi yaşayan kişiler içinde ev dağınıklığı mutfaktanlıklı ve hayatın getirdiği serüven oldukça zor. Stüdyo dairelerde fero sade küçücük alanlarda da huzur bulunabilir.

Oyla 0
Yaşamaktan ziyade kira getirisi olarak düşünmek daha mantıklı görünüyor🥹
Hem kira olarak hem de oturum rahatlığı olarak şimdilerde daha küçük ve modern evler tercih edildiğine göre; stüdyo daireler çok yakın zaman da ev sahibi olacakların da dikkatini çok fazla çekecek gibi görünüyor..

Oyla 0
ben sığamam heralde kaldı kı yemek vs yapsan kokacak edecek. misafir gelse daha büyük sıkıntı

Oyla 0
ben sığamam heralde kaldı kı yemek vs yapsan kokacak edecek. misafir gelse daha büyük sıkıntı

Stüdyo daire avantajları normal daireye göre daha fazla. Tek veya 2 kişilik yaşamları esas alıyor. Tabii öyle her dakika yemek pişen çocuklu evlere uygun olmadığı aşikar. Birde evde kalma süresi çok çok önemli..

Stüdyo daireler; masraf ve gider avantajlarıyla özellikle öğrenciler, genç profesyoneller ve minimalist yaşamı benimseyenler için bütçe dostu ve pratik bir yaşam alanı sunuyor.

• Ekonomik Maliyetler: Küçük metrekareleri sayesinde daha düşük kira ve satın alma bedellerine sahiptirler. Isıtma, soğutma ve elektrik faturaları da daha az alana yayıldığı için oldukça ekonomik..
  • Merkezi Konum: Genellikle şehir merkezlerinde, iş merkezlerine veya üniversite kampüslerine yakın yerlerde bulunduklarından ulaşım kolaylığı sağlıyor..
  • Kolay Bakım ve Temizlik: Küçük alan, temizlik ve bakım işlemlerinin çok daha hızlı ve kolay yapılmasını öngören cinsten..
  • Minimalist ve Pratik Yaşam: Az eşya gerektirmesi nedeniyle az sayıda mobilyayla şık ve işlevsel bir alan yaratılabilir, dağınıklık daha hızlı toplanıyor.
  • Yatırım Avantajı: Daha kısa amortisman süresi, hızlı kiracı bulma potansiyeli ve yüksek kiralama talebi, yatırımcılar için avantajlı..

Oyla 0
havalandırma imkanı olması önemli bence en az bir cam olması lazım.

Oyla 0
Stüdyo daire avantajları normal daireye göre daha fazla. Tek veya 2 kişilik yaşamları esas alıyor. Tabii öyle her dakika yemek pişen çocuklu evlere uygun olmadığı aşikar. Birde evde kalma süresi çok çok önemli..

Stüdyo daireler; masraf ve gider avantajlarıyla özellikle öğrenciler, genç profesyoneller ve minimalist yaşamı benimseyenler için bütçe dostu ve pratik bir yaşam alanı sunuyor.

• Ekonomik Maliyetler: Küçük metrekareleri sayesinde daha düşük kira ve satın alma bedellerine sahiptirler. Isıtma, soğutma ve elektrik faturaları da daha az alana yayıldığı için oldukça ekonomik..
  • Merkezi Konum: Genellikle şehir merkezlerinde, iş merkezlerine veya üniversite kampüslerine yakın yerlerde bulunduklarından ulaşım kolaylığı sağlıyor..
  • Kolay Bakım ve Temizlik: Küçük alan, temizlik ve bakım işlemlerinin çok daha hızlı ve kolay yapılmasını öngören cinsten..
  • Minimalist ve Pratik Yaşam: Az eşya gerektirmesi nedeniyle az sayıda mobilyayla şık ve işlevsel bir alan yaratılabilir, dağınıklık daha hızlı toplanıyor.
  • Yatırım Avantajı: Daha kısa amortisman süresi, hızlı kiracı bulma potansiyeli ve yüksek kiralama talebi, yatırımcılar için avantajlı..
yani elbise asacaksın edeceksin bu tarz şeylerde var. sürekli dişaridan yemek söylersen başka hazır ye ye nereye kadar. elbet yemek yapacaksın.kış oldumu elbise kurutacaksın. tek kişi için belki ama 2 3 kişi zor. en az 1+1 yada 2+1 en mantıklısı.öğrenci vs ise zaten ortaklaşa bölünür kirası

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.659
Geri