Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Apatmanda garaj ve parketme sorunu

SEDATCNC

Evin Büyüklerinden
💪Destekçi
Evin Durumu
Ev Sahibi
Dostlar apartmanınızda garajda parkediyorsunuz kimi sakinler arabayı aktif olarak kimileri de ara ara kullanıyor 4 daire var 4 araç var ve 3 araçlık yer var. İki ayrı kapısı var bir tarafı 2 araba bir tarafı 1 araba alıyor. .3.kat aktif kullanıyor öne parkediyor .1.kat arabam yeni çizilmesini istemem bide hergün aktif kullanıyorum diyerek o da diğer kapıda öne parkediyor .Haliylen özel garajı gibi kullanıyor her ikiside. 2.katta oturanın aracı var ara ara kullanacaksa bile her seferinde adama yol ver deyip tartışmaya mahal vermek istemeyip aracını rehin gibi bekletiyor kullanamıyor yani.4 kat kiracı ve ben bu evi garajlı olarak kiraladım benimde hakkım var diyor.Başkasının evinin önüne koyunca 2-3 sefer ceza ödedim diyor.Şimdilik dışarda bırakıyor garajın önüne diğer arabaların çıkmasını engelliyor.Diğerlerinin sinirleri geriliyor. Her seferinde kiracı 4. kattan inip arabasını çekiyor.Böyle bir durumda 2 sorum var.Nasıl bir parketme düzeni yapardınız? 2.katta oturan ve ara ara kullanan biri garajdan nasıl faydalanabilir?

Son düzenleme:

Benzer Konular

Doğru Cevap
Sevgili dostlar sırf bugünümü bu işe ayırdım.Önce bir profesyonelle sonrada telefonla onun çalıştığı bir avukatla konuştum .Benim hiç tahmin edemediğim bazı şeyler söyledi.Ben yöneticiyim .Yönetim toplantısında 4. kattaki kiracı 3 arabalık garaja bende arabamı koyacağım ben burayı garajlı diye tuttum dedi.Bende tabiiki en yasal hakkınızdır demiştim.Sonuçta kira veriyor.Ama öyle değilmiş.MADDE 1: Sözleşmede garaj ile kiraya verildiği ile ilgili bir madde var mı? MADDE 2:Garajda kaç arabalık yer var? MADDE 3: Öncelik sırası kiracının mıdır ev sahibinin mi?. Burdaki detay önemli.Eğer kiraci için anca yeterli alan bulunuyorsa aracını parkedebilir.Diğer türlü gerçek mal sahibini mağdur etmektedir.Park önceliği ev sahibinindir.Yani kiracı...
Benim denk geldiğim bazı uygulamalar var. Bunlardan biri aracın az kullanan kişileri mevcut veya görece daha kapalı bir konumda olan park alanına yıllık cüzi bir ücret vererek parsellemesi. Bu ücret apartmanın kasasına giriyor ve genel giderlerde kullanıyor. Bir diğer yöntem park alanların kura ile belirlenmesi. Bir alanı 1 yıl kullanan bir sakin diğer yıl aynı yerin kurasına giremiyor. Tabii bunların uygulanması için bütün sakinlerin aynı fikirde olması gerek. Günümüz koşullarında herkes patlamaya hazır bomda durumunda olduğundan anlaşmak çoğu zaman mümkün olmuyor.

Oyla 0
Benim denk geldiğim bazı uygulamalar var. Bunlardan biri aracın az kullanan kişileri mevcut veya görece daha kapalı bir konumda olan park alanına yıllık cüzi bir ücret vererek parsellemesi. Bu ücret apartmanın kasasına giriyor ve genel giderlerde kullanıyor. Bir diğer yöntem park alanların kura ile belirlenmesi. Bir alanı 1 yıl kullanan bir sakin diğer yıl aynı yerin kurasına giremiyor. Tabii bunların uygulanması için bütün sakinlerin aynı fikirde olması gerek. Günümüz koşullarında herkes patlamaya hazır bomda durumunda olduğundan anlaşmak çoğu zaman mümkün olmuyor.
En güzel uygulama bu şekilde olacaktır. Bir apartman toplantısı ile karara bağlanmalı ve karar defterine detaylarıyla yazılmalı. Oy çoğunluğu olması yeterli diye biliyorum. Tam emin değilim ama 6 daireli bir bina için 4 kişi yeterli oluyor. Ama bazı kararlar oy birliği (yani herkesin aynı görüşte olması) gerektiriyor.

Oyla 0
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Maalesef ki günümüzde tüm dairelerin anlaşması mümkün olamıyor.Bu konuya dikkat çekerek farklı çözüm alternatifleri olması bilinçlenmemiz adına böyle bir soru yazdım.Bakalım daha ne cevaplar gelecek.Herkese huzurlu akşamlar diliyorum.

Oyla 0

şahane bir yöntem ama bunu ancak anlayışlı olanlar arasında yapabilirsiniz, bir komplo teorisine göre şu anda insan dediklerimizin 4/3 insan olmadığı söyleniyor :) , işte burada insana denk gelebilmek önemli..!! Şu anda insanlar "The Walking Dead" dizisindeki gibiler:) .. Sadece kendi ihtiyaçları gereksinimleri daha önemliymiş gibi yaşıyorlar maalesef..!!

Oyla 0
Çözümleme yapalım
sayısal mantık sözel mantık karışık olacak
4 daire 4 araç garaj 3 araç sığıyor
2 çıkış kapısı var aktif olarak 3 şahıs arabayı aktif kullanıyor
Bir yıl 12 ay
12 ay 48 hafta
48÷4=12
araç sahibi 4 kişi sırayla
12 hafta yani 3 ay dışarda parketsin atıyorum
ali nuri melih ve sedat var
dönüşümlü olarak 1 ay sedat 1 ay melih 1er ay ali ile nuri dışarda parketsin 2 çıkış var idi
biri tekli o tekli olanda yine aynı şekilde eşit olsun 1er ay nuri ali melih sedat oraya parketsin
sorun çözüldü geriye sadece anlaşmak bu teklifi sunmak kaldı
dışarda parkedecek olan kişi de dikkat etsin ceza yiyeceği yere parketmesin belli bi yer belirlesin

Oyla 0
şahane bir yöntem ama bunu ancak anlayışlı olanlar arasında yapabilirsiniz, bir komplo teorisine göre şu anda insan dediklerimizin 4/3 insan olmadığı söyleniyor :) , işte burada insana denk gelebilmek önemli..!! Şu anda insanlar "The Walking Dead" dizisindeki gibiler:) .. Sadece kendi ihtiyaçları gereksinimleri daha önemliymiş gibi yaşıyorlar maalesef..!!
Kesinlikle öyle dostum bu arada konu gerçekçi ve ben yöneticiyim ve 2.Katta oturan benim öyle düşünün.Gelen önerileri söyleyeyim.2.kat yani yönetici zaten fazla binmiyor arabayı satsın kiracıyıda elbirliği ile çıkaralım yeni kiracıya da sadece ev kiralık garaj yok densin.Biz rahat rahat girip çıkalım :) İnsanlar olarak biz ne ara böyle olduk.

Oyla 0
Kesinlikle öyle dostum bu arada konu gerçekçi ve ben yöneticiyim ve 2.Katta oturan benim öyle düşünün.Gelen önerileri söyleyeyim.2.kat yani yönetici zaten fazla binmiyor arabayı satsın kiracıyıda elbirliği ile çıkaralım yeni kiracıya da sadece ev kiralık garaj yok densin.Biz rahat rahat girip çıkalım :) İnsanlar olarak biz ne ara böyle olduk.

maalesef insanlar artık değişime uğradı özellikle bu aşılardan sonra daha da farklılaştık ve bence bunlar daha iyi günlerimiz gibi duruyor.. :)

Oyla 0
Hatta şey diyorlar evi satıp giderseniz daha memnun oluruz.Kendimi duvardan duvara yerden yere atasım var .Sen düşün 😀

üstad Allah kolaylık versin iyilerle karşılaştırsın inşallah çok zor üsttekilerden biliyorum, derler ki; "bu dünyada yaşattığını yaşamadan ölmezmişsin" , merak etme adalet denilen şey topaldır ama yerine ulaşır ;)

Oyla 0
üstad Allah kolaylık versin iyilerle karşılaştırsın inşallah çok zor üsttekilerden biliyorum, derler ki; "bu dünyada yaşattığını yaşamadan ölmezmişsin" , merak etme adalet denilen şey topaldır ama yerine ulaşır ;)
Çok teşekkür ediyorum sizin gibi yeni dostlarımın böyle düşünmesi bile çok mutlu etti .Varolun

Oyla 0
Gelen önerileri söyleyeyim.2.kat yani yönetici zaten fazla binmiyor arabayı satsın kiracıyıda elbirliği ile çıkaralım yeni kiracıya da sadece ev kiralık garaj yok densin.Biz rahat rahat girip çıkalım :) İnsanlar olarak biz ne ara böyle olduk.
bende yöneticilik yapmıştım ama bu kadarını da ilk defa duyuyorum :D

Oyla 0
Hatta şey diyorlar evi satıp giderseniz daha memnun oluruz.Kendimi duvardan duvara yerden yere atasım var .Sen düşün 😀
o ev kaç para bana satın :) arabam da yok rahat edersiniz hatta hiç oraya gitmem o ev boş kalsın
maksat bi hayrım dokunsun :)
ama aidat vs.varsa ödemem haaa o kadar da değil :)

Oyla 0
o ev kaç para bana satın :) arabam da yok rahat edersiniz hatta hiç oraya gitmem o ev boş kalsın
maksat bi hayrım dokunsun :)
ama aidat vs.varsa ödemem haaa o kadar da değil :)
İlahi gonyalı o kadar düşündün düşündün çıka çıka bu mu çıktı milader.Ata toprağı işte arsa sahibiyiz bide yöneticiyiz.Çevrede sevilen tanınan aileyiz.2 tane lavuk onlara çerez etmek bırakıp başka mahallelere gitmek ağırıma gider.Yine de düşündüğün için sağol.Zaten aidat filanda ödemicekmişsin Bide asansör parası da var yani 🤭🤭🤭

Son düzenleme:
Oyla 0
Çözümleme yapalım
sayısal mantık sözel mantık karışık olacak
4 daire 4 araç garaj 3 araç sığıyor
2 çıkış kapısı var aktif olarak 3 şahıs arabayı aktif kullanıyor
Bir yıl 12 ay
12 ay 48 hafta
48÷4=12
araç sahibi 4 kişi sırayla
12 hafta yani 3 ay dışarda parketsin atıyorum
ali nuri melih ve sedat var
dönüşümlü olarak 1 ay sedat 1 ay melih 1er ay ali ile nuri dışarda parketsin 2 çıkış var idi
biri tekli o tekli olanda yine aynı şekilde eşit olsun 1er ay nuri ali melih sedat oraya parketsin
sorun çözüldü geriye sadece anlaşmak bu teklifi sunmak kaldı
dışarda parkedecek olan kişi de dikkat etsin ceza yiyeceği yere parketmesin belli bi yer belirlesin
İşte Ali ve Nuri efendilerin arabaları kıymetli neymiş efendim çizilir kapının önünde.Bi çizilirse sorarım ben size falan.Ama matematiksel hesabın doğru herkes anlaşmış olsa.Adamlardan biri birer hafta yapalım dedi çadır karıştı 🤭🤭🤭 Lavuk diyorum normal insan sözü işlemiyor diyorum.🤭🤭🤭

Son düzenleme:
Oyla 0
Park yeri çok büyük problem. Konuyu okurken hafiften gülümsedim çünkü: bizim apartmanımızın otoparkı yok. Binanın çevresinde de çok sayıda apartman var ve apartmanların altı iş yeri olarak kullanılıyor. Bir de Rent A Car var... :) Sokak da ara sokak denilebilecek bir konumda. Yani sokağa 15 araç sığar ya da sığmaz.
Bugün mesela apartmanın altındaki dükkanı kiralayan arkadaş dükkanının karşısına duba koymuş :) Otoparkı olan bir yere gitsek diye düşündüm. Otoparkı olan yerlerde bile bu gibi sorunlar varsa eyvah.
En güzeli toplu taşıma kullanmak herhalde :) ya da bir araba asansörü yaptırıp arabayı eve çıkartmak :) Aslında bu kadar araç yoğunluğunun olduğu şehirlerde en mantıklı fikir bu bence, düşünülmeli :)

Oyla 0
Sevgili dostlar sırf bugünümü bu işe ayırdım.Önce bir profesyonelle sonrada telefonla onun çalıştığı bir avukatla konuştum .Benim hiç tahmin edemediğim bazı şeyler söyledi.Ben yöneticiyim .Yönetim toplantısında 4. kattaki kiracı 3 arabalık garaja bende arabamı koyacağım ben burayı garajlı diye tuttum dedi.Bende tabiiki en yasal hakkınızdır demiştim.Sonuçta kira veriyor.Ama öyle değilmiş.MADDE 1: Sözleşmede garaj ile kiraya verildiği ile ilgili bir madde var mı? MADDE 2:Garajda kaç arabalık yer var? MADDE 3: Öncelik sırası kiracının mıdır ev sahibinin mi?. Burdaki detay önemli.Eğer kiraci için anca yeterli alan bulunuyorsa aracını parkedebilir.Diğer türlü gerçek mal sahibini mağdur etmektedir.Park önceliği ev sahibinindir.Yani kiracı asıl mal sahibinin yancısı olduğu için öncelik asil olan evin sahiplerindedir.2 .sorunuma geleyim . 1.katta oturan aracım çizilmesin diye dişarı koymayan sürekli öne parkedip benim çıkışımı her zaman engelleyen özel garajı gibi kullanan vatandaş.Benim aracıma ihtiyacım olup çıkacağım zaman her zaman yol vermek mecburiyetindeymiş..Aksilik yaptığı taktirde veya telefonunu bilerek açmadığında yada zile bastığınızda çıkmadığında önce 112 den Polise başvuru yapmam gerekiyormuş.Onlar uyarı mahiyetinde arama yapıyorlarmış.Çıkarsa ne ala .Çıkmazsa yerel polis ekipleri eşliğinde yönetici de çağırılarak( ki yönetici benim bu arada) tutanak zaptı tutuluyormuş.Bana soruyorlarmış insiyatifinizle araç şimdi çıksın mı çıkmasın mı diye.Çıksın dersem çekici eşliğinde parka çekiliyor.Aynı gün işlem olmuyor ertesi gün anca arabasını alabilir.Bu arada çekici masrafı +park ücreti ve hatalı park ve muhalefetle ilgili kanuna göre cezai işlem uygulanıyor.İstersem savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkımında saklı olduğu öğrendim.Artık kendi bilir.Artı kiracı aracını kasıtlı olarak burası benim evimin önü diye garajın önüne engel olacak şekilde bırakırsa yine önce polis tarafından uyarı daha sonra ceza ile karşılaşma durumu var.Özetle arkadaşlar kiracı aracına yer bulacak.1.kattaki muhteremde aradığım zaman aracını yolu açacak şekilde çıkaracak.Bu bilgiyi saklayın lazım olur.Forumda bilgi ve görüşlerini paylaşan tüm dostlarıma selam ve sevgiler sunuyorum.SEDATCNC

Oyla 0
Doğru Cevap
Sevgili dostlar sırf bugünümü bu işe ayırdım.Önce bir profesyonelle sonrada telefonla onun çalıştığı bir avukatla konuştum .Benim hiç tahmin edemediğim bazı şeyler söyledi.Ben yöneticiyim .Yönetim toplantısında 4. kattaki kiracı 3 arabalık garaja bende arabamı koyacağım ben burayı garajlı diye tuttum dedi.Bende tabiiki en yasal hakkınızdır demiştim.Sonuçta kira veriyor.Ama öyle değilmiş.MADDE 1: Sözleşmede garaj ile kiraya verildiği ile ilgili bir madde var mı? MADDE 2:Garajda kaç arabalık yer var? MADDE 3: Öncelik sırası kiracının mıdır ev sahibinin mi?. Burdaki detay önemli.Eğer kiraci için anca yeterli alan bulunuyorsa aracını parkedebilir.Diğer türlü gerçek mal sahibini mağdur etmektedir.Park önceliği ev sahibinindir.Yani kiracı asıl mal sahibinin yancısı olduğu için öncelik asil olan evin sahiplerindedir.2 .sorunuma geleyim . 1.katta oturan aracım çizilmesin diye dişarı koymayan sürekli öne parkedip benim çıkışımı her zaman engelleyen özel garajı gibi kullanan vatandaş.Benim aracıma ihtiyacım olup çıkacağım zaman her zaman yol vermek mecburiyetindeymiş..Aksilik yaptığı taktirde veya telefonunu bilerek açmadığında yada zile bastığınızda çıkmadığında önce 112 den Polise başvuru yapmam gerekiyormuş.Onlar uyarı mahiyetinde arama yapıyorlarmış.Çıkarsa ne ala .Çıkmazsa yerel polis ekipleri eşliğinde yönetici de çağırılarak( ki yönetici benim bu arada) tutanak zaptı tutuluyormuş.Bana soruyorlarmış insiyatifinizle araç şimdi çıksın mı çıkmasın mı diye.Çıksın dersem çekici eşliğinde parka çekiliyor.Aynı gün işlem olmuyor ertesi gün anca arabasını alabilir.Bu arada çekici masrafı +park ücreti ve hatalı park ve muhalefetle ilgili kanuna göre cezai işlem uygulanıyor.İstersem savcılığa suç duyurusunda bulunma hakkımında saklı olduğu öğrendim.Artık kendi bilir.Artı kiracı aracını kasıtlı olarak burası benim evimin önü diye garajın önüne engel olacak şekilde bırakırsa yine önce polis tarafından uyarı daha sonra ceza ile karşılaşma durumu var.Özetle arkadaşlar kiracı aracına yer bulacak.1.kattaki muhteremde aradığım zaman aracını yolu açacak şekilde çıkaracak.Bu bilgiyi saklayın lazım olur.Forumda bilgi ve görüşlerini paylaşan tüm dostlarıma selam ve sevgiler sunuyorum.SEDATCNC
en iyisini yapmışsınız hocam
başka türlü halledemezdiniz

Oyla 0
en iyisini yapmışsınız hocam
başka türlü halledemezdiniz
Allah razı olsun ilginize teşekkür ediyorum. Avukata ne gerek var diyenler varya .Aslında sonuna kadar hak ediyorlar aldıklarını.Dün ne kadar sıkıntıda olan ben artık kafam rahat .Sıkıntı çıkaran sıkıntıyla karşılaşacak artık.Aydınlandım resmen hocam.

Oyla 0
Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1.622
Geri