Hoşgeldiniz

Sorularınızı sorabilir, bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ücretsiz Kayıt Ol

Geleceğini belirlemek

egzoftalmi

Ev Sakini
Meslek
Doktor
Evin Durumu
Kiracı
İlişki Durumu
Bekar
26 yaşındayım neredeyse. Ve ne istediğimi bilmiyorum. Tıp okuyorum, 2.5 ay sonra mezun olacağım. Ama hangi uzmanlığı seçeceğim hangi şehir nasıl ilerleyeceğim hiçbir fikrim yok ve bunun endişesi çok korkutuyor. Hayatını yoluna koyan kararlı insanları şaşırarak izliyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz inanılmaz bir belirsizlik içindeyim işimi de etkiliyor açıkçası

Benzer Konular

henüz 18-19'lu yaşlarımda üniversitedeyken bende aynı karamsarlık içindeydim. Mesela arabası olan bir arkadaşımı gördüğümde, acaba benim arabam olacak mı diye düşünürdüm. Acaba bir işim olacak mı, acaba ne iş yapacam? gibi bir çok soru vardı kafamda.

Başka bir konudan dolayı kişisel gelişim kitapları okur, kişisel gelişim videoları izlerdim. Bir profesörden öğrendiğim bir taktik oldu.

1- Ne yapmak istiyorsun, hayallerin neler bunları listele. 20 maddelik bir liste olsun.
2- Bu maddeler arasından senin için şuan önemsiz olanların üstünü çiz
3- Geri kalan maddeler arasından yine senin için en önemsiz olanları düşün ve üstünü çiz.
4- Geriye kalanlar arasından en öncelikli olarak hangilerini yapmak istiyorsun bunları belirle (5 madde)

Ve bu 5 madde için çabala, çalış ve pes etme. Hayatta bir işe başladıysan devamını getir ve o işi bitir. Memnun değilsende o işi tamamla. Çünkü bunlar sana hep tecrübe olacak. Tecrübelerin ile neyin doğru veya yanlış olduğunu göreceksin.

Çevrendekilerin tavsiyelerini dinle. O tavsiyeleri yap demiyorum, ama farklı görüşler, farklı bakış açıları senin bakış açını değiştirebilir.

Bazen acele etmen ve acele etmemen gereken durumlar olur. Önceden kendini bunlara hazırla ki, böyle bir durumda ne yapacağın konusunda tecrüben olsun.

HANGİ UZMANLIĞI SEÇECEKSİN?
Önce aklına en yatan uzmanlık alanlarını yaz bir kağıda
Sonra hangilerini daha az yapmak istiyorsun bunları sil
Sonra en çok yapmak istediklerini belirle ve işaretle.
Geriye kalanları değerlendir.

Değerlendirme yaparken severek çalışabileceğin bir mesleğe odaklan. Para/maaş 2. planda kalsın. Severek yapmadığın yüksek maaşlı iş seni 5 yıl sonra üzecektir. Artık o işe giderken mutlu olmazsın, işyerine giderken ayakların geriye gider.

Hayatını yoluna koyan kararlı insanları şaşırarak izliyorum
Buradaki önemli nokta: KARARLILIK.

Ne istediğini biliyorsan, kararlılıkla onun için çalış. Aklına takılanı sormaktan çekinme.

Başarılar dilerim.

Hayatını yoluna koyan kararlı insanları şaşırarak izliyorum

aynı şekil bende öyle insanlara gıpta ile bakıyorum..

Bir film izlemiştim, baba iki çocuğuna ölmüş anneleriyle nerde tanıştığını göstermek için oraya götürüp tanışma hikayesini anlatıyordu, orada bir replik geçmişti; "annenizle tanışmak için 20sn de cesaretimi toplayıp masasına gidip (bu güzel kadın benimle niye konuşsun ki) dedim bana gülümsedi ve annenizle tanıştım, sadece 20sn de karar verdim"

Tamam bu bir filmdi evet ama gerçek hayatta buna benzer, bazen ani kararlar veririz ve o anda bizim için çizilmiş iyi yada kötü başka bir yola gireriz ve bunu bilemeyiz... Belki de o kararlı insanlar bunu yapıyordur..

Ama şunu çok net bir şekilde söyleyebilirim, hayatta arka arkaya çok güzel şeyler yaşıyorsanız hayatım çok güzel gidiyor diyorsanız arkasından gelecek üzücü şeylere hazır olun, ama kararsız , şu şöyle daha iyi olurdu, neden ben, niye böyle oluyor şeklinde gidiyorsa hayatınız, arkasından iyi günler gelir...

Şuan ki aklımla 26 yaşında olsaydım kendimi bir fabrika köşesinde köreltmezdim, imkanım dahilinde gerçekten istediğim bir şeye yönelirdim ve denerdim... Yanlış anlaşılmasın fabrikalar kötüdür demiyorum ama 2009 dan beri önce amatörce sonra yarı profesyonel video düzenlemeleri ile uğraştım, şimdi ki tiktokcular youtubırlar piyasada yokken benim 2011-12 yıllarında youtube kanalım vardı, işte o dönemde bir an karar verip düzenli yayın yapmaya başlasaydım yada en azından deneseydim..!!

@Akyol üstad gerekeni profesyonel bir dil ve bakış ile anlatmış, bende sadece şunu demek istiyorum, dilin kemiği yoktur herkes bir şeyler söyler, moralini bozanlar olur, hayatına "kesinlikle bunu yapmalısın" yada "ne zaman yapacaksın hani" şeklinde yaklaşanlar olur, senin hayatın senin kararların, etrafını dinle evet ama kimsenin dediğini de %100 uygulama..!!

Hayata bakış açını değiştirmelisin. Hayata herkes sıfırdan başlayıp tercihlerini yaşıyor. bu tercihler kimi zaman iyi kimi zaman kötü ve aynı şekilde kimien iyi olan başkasına kötü olabiliryor. Özendiğin veya acaba bende bu şekilde olabilirmiyim dediğin şeyleri yaşama ihtimalin olsa belki pşman olacak keşke buşekilde bir hayatım olmasaydı diyeceksin. bunun bir garantisi yok. Belirsizlik her zaman kötüdür. Senin durumunda yapılacak şey gidip hastaneleri ziyaret etmek. Doktorlara girip çıkan hastaların memnuniyetini ve şikayetini direk görmek. Her bir uzmanlık biriminide hastları takip edip önceden psikolojini belirlemen. Hangi hasta türleri ile dahi iyiiletişim kurup dertlerine çare olabileceğine yerinde karar vermen gerekli. Ama hepsinden önce bu mesleği yapmayı hedeflemen ve kendinden şüphe etmemn lazım. günlük hayatına dair bir ipucu olarak şunu söyleyebilirlim. etrafında biresyesel olarak ve ailevi olarak mutlu olmayan insanları incele ve o insanların hatalarını yapmayacağın bir hayat hayal ederek inşa et.

Eskilerin bir lafı vardır. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir diye. Ne kadar doğrudur bilemem ama hızlı karar verme araştır ortasını bul derim. Daha çok gençsin hayat tecrübesi olan kişileri dinle konuş derim. Başarılar seninle olsun !

26 yaşındayım neredeyse. Ve ne istediğimi bilmiyorum. Tıp okuyorum, 2.5 ay sonra mezun olacağım. Ama hangi uzmanlığı seçeceğim hangi şehir nasıl ilerleyeceğim hiçbir fikrim yok ve bunun endişesi çok korkutuyor. Hayatını yoluna koyan kararlı insanları şaşırarak izliyorum nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz inanılmaz bir belirsizlik içindeyim işimi de etkiliyor açıkçası
Hayallerini kafanda bir topla. Hayallerin geleceğin ve ulaşacağın sonuç ne olursa olsun; bir yerlere ulaşmış olacaksın. En aizndna bir geleceğin olacak. Hangi konuda ilerlersen ilerle, şimdiden bunu düşünüyor olman sorumluluklarının bilincinde olduğunu da gösterir. Hayallerini netleştir ve adımlarını atmaya başla. Benim sana 34 yaşında bir ablan olarak sana tavsiye edeceğim tek şey, kimseyi dinleme. Hayallerini seç ve uygula..

Hayallerini kafanda bir topla. Hayallerin geleceğin ve ulaşacağın sonuç ne olursa olsun; bir yerlere ulaşmış olacaksın. En aizndna bir geleceğin olacak. Hangi konuda ilerlersen ilerle, şimdiden bunu düşünüyor olman sorumluluklarının bilincinde olduğunu da gösterir. Hayallerini netleştir ve adımlarını atmaya başla. Benim sana 34 yaşında bir ablan olarak sana tavsiye edeceğim tek şey, kimseyi dinleme. Hayallerini seç ve uygula..
Akademik alanda üst düzey profesyonel eğitimci programlar var. Aslında çok kolay bir araştırma ile rehberlik elde edebilirsiniz. YouTube kanallarında veya bire bir eğitimci programı ile elde edecek olduğunuz karar daha verimli olacaktır.

Üniversiteyi çok takıyorsunuz kafanıza o kadar da zor değil. Sakın şu sunu oku dedi annem bunu yap babam bunu yap dedi diye dolduruşa gelmeyin evet aile kıymetli ama seçimler ve gelecegin ipi sizin elinizde olsun.

Biz de ne hissettiğimizi ne yaşadığımızı bilmiyoruz şu hayatta.. Her şey karman çorman sinirler o biçim. O yüzden hayatı çok sorgulamamak gerek elde olmasa da bakacağız dalgamıza.

Harıka bir uzmanlık bence çocuk bölümü. Tercih edebilirsiniz. Hayat böyle seçimlerle dolu geleceğin açık olsun

kendini ne yaparken huzur buluyorsan,neyden anlıyorsan o alana yönel tabi. bu sağlık normal elektrikçi değilsin yanlış yapınca sigorta atsın. canla uğraşacaksın bunun hesabı ağır olur. o yüzden dikkat etmek gerek

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 335
Geri